Kananpojan grillivarras ja helppo marinadi

Ainekset

4 annosta
3 
kananpojan fileetä, n. 500 g
1 kuppi
mangososetta
1 
solo-valkosipuli
5 cm
pätkä inkivääriä
4 rkl
riisiviinietikkaa (tai esim. Rajamäen Vaaleaa balsamietikkaa)
4 rkl
kalakastiketta
 ¼ tl
cayennepippuria
mustapippuria myllystä
3 rkl
seesamöljyä, esim. Lanfranchi (tai rypsiöljyä)

Koristeluun:

seesaminsiemeniä
tuoretta chiliä hienonnettuna
tuoretta korianteria hienonnettuna
kevätsipulia hienonnettuna
cashew-pähkinöitä
3 
puista varrastikkua liotettuna

Valmistus

Vaihe 1

Kuivaa broilerin fileet ja halkaise ne pitkittäin kahteen osaan. Laita fileet kulhoon ja lisää makea soijakastike. Hienonna valkosipuli ja inkivääri ja sekoita joukkoon, ja lisää loput aineet. Anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään tunti.

Vaihe 2

Pyyhi marinadi lihojen päältä ja pujota lihat vartaaseen laskostaen. Jätä odottamaan grillin kuumentamista. Keitä sillä aikaa marinadia kasaan noin 10 minuuttia, jolloin saat sakean glaseerauskastikkeen. Grillaa vartaat hyvässä lämmössä, niin että kana on kypsää mutta säilyttää mehukkuutensa. Grillauksen lopulla sivele ahkerasti kastikkeella ja lopuksi ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Vaihe 3

Paahda kourallinen cashew-pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, niin että pähkinät saavat hiukan väriä. Sammuta virta ja lorauta tilkka makeaa soijakastiketta pähkinöiden päälle samalla sekoittaen. Toimi rivakasti, sillä sokeri palaa helposti. Suolaisen makeat pähkinät tuovat mukavaa purutuntumaa ruuan päälle ripoteltuna.

Vaihe 4

Tarjoile keitetyn riisin kanssa. Ripottele annoksen päälle tuoretta chiliä, korianteria ja kevätsipulia.

Vinkki:

Glaseerauskastiketta tulee reilu satsi ja voit marinoida sillä myös muuta lihaa tai käyttää kastikkeen tapaan. Halutessasi voit lisätä kastikkeeseen tilkan limen mehua. Kastike säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Resepti-ID: 749

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuivaa broilerin fileet ja halkaise ne pitkittäin kahteen osaan. Laita fileet kulhoon ja lisää makea soijakastike. Hienonna valkosipuli ja inkivääri ja sekoita joukkoon, ja lisää loput aineet. Anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään tunti.

Pyyhi marinadi lihojen päältä ja pujota lihat vartaaseen laskostaen. Jätä odottamaan grillin kuumentamista. Keitä sillä aikaa marinadia kasaan noin 10 minuuttia, jolloin saat sakean glaseerauskastikkeen. Grillaa vartaat hyvässä lämmössä, niin että kana on kypsää mutta säilyttää mehukkuutensa. Grillauksen lopulla sivele ahkerasti kastikkeella ja lopuksi ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Paahda kourallinen cashew-pähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, niin että pähkinät saavat hiukan väriä. Sammuta virta ja lorauta tilkka makeaa soijakastiketta pähkinöiden päälle samalla sekoittaen. Toimi rivakasti, sillä sokeri palaa helposti. Suolaisen makeat pähkinät tuovat mukavaa purutuntumaa ruuan päälle ripoteltuna.

Tarjoile keitetyn riisin kanssa. Ripottele annoksen päälle tuoretta chiliä, korianteria ja kevätsipulia.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.