Japanilaistyylinen Poke-kulho

kokonaisaika 45 min
45 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta
400 g
nahatonta lohifileetä (3 kpl)
300 g
sushiriisiä
40 ml
sushi-riisietikkaa
240 g
avokadoa (2 kpl)
5 g
wasabitahnaa
20 ml
tuoreista sitruunoista puristettua sitruunamehua
30 g
kevätsipulia (2 kpl)
5 g
noriarkkeja (2 kpl)
40 g
sushi-inkivääriä
120 g
wakame-merileväsalaattia (saatavana valmiina kaupasta)
Ravintosisältö (per annos): 2326 kJ  /  555 kcal
12 g Rasva
33 g Proteiini
79 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Leikkaa lohifileet pieniksi, suupalan kokoisiksi paloiksi, ja sekoita lohipalat ja Kikkoman Poke Sauce -kastike keskenään. Jätä marinoitumaan siksi aikaa, kun valmistat muut ainekset.

Vaihe 2

Huuhdo sushiriisi juoksevan veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Valuta vesi pois ja keitä kannen alla pakkauksen ohjeen mukaan. Sammuta liesi ja sekoita riisi haarukalla ilmavaksi. Kaada joukkoon sushi-riisietikka ja sekoita varovasti muovilastalla. Pidä riisi lämpimänä.

Vaihe 3

Halkaise tällä välin avokadot ja poista kivet. Pirskottele päälle sitruunamehua ja mausta suolalla. Paloittele yksi avokado n. 0,5 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Lisää toisen avokadon joukkoon wasabitahna ja murskaa avokado haarukalla tai sekoita minitehosekoittimessa hienoksi soseeksi. 

Vaihe 4

Leikkaa kevätsipulin valkoiset ja vihreät osat ohuiksi renkaiksi. Leikkaa noriarkit suupalan kokoisiksi paloiksi.

Vaihe 5

Jaa sushiriisi 4 kulhoon. Nostele muut valmiit ainekset riisin päälle kulhon reunalle seuraavassa järjestyksessä: marinoidut lohipalat ja kastike, avokadokuutiot, wakame-salaatti, wasabi-avokadosose, noriarkit ja kevätsipulirenkaat. Nosta annosten päälle sushi-inkivääriä. Halutessasi voit pirskotella päälle Kikkoman Poke -kastiketta. Tarjoile heti.

Resepti-ID: 155

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Leikkaa lohifileet pieniksi, suupalan kokoisiksi paloiksi, ja sekoita lohipalat ja Kikkoman Poke Sauce -kastike keskenään. Jätä marinoitumaan siksi aikaa, kun valmistat muut ainekset.

Huuhdo sushiriisi juoksevan veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Valuta vesi pois ja keitä kannen alla pakkauksen ohjeen mukaan. Sammuta liesi ja sekoita riisi haarukalla ilmavaksi. Kaada joukkoon sushi-riisietikka ja sekoita varovasti muovilastalla. Pidä riisi lämpimänä.

Halkaise tällä välin avokadot ja poista kivet. Pirskottele päälle sitruunamehua ja mausta suolalla. Paloittele yksi avokado n. 0,5 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Lisää toisen avokadon joukkoon wasabitahna ja murskaa avokado haarukalla tai sekoita minitehosekoittimessa hienoksi soseeksi. 

Leikkaa kevätsipulin valkoiset ja vihreät osat ohuiksi renkaiksi. Leikkaa noriarkit suupalan kokoisiksi paloiksi.

Jaa sushiriisi 4 kulhoon. Nostele muut valmiit ainekset riisin päälle kulhon reunalle seuraavassa järjestyksessä: marinoidut lohipalat ja kastike, avokadokuutiot, wakame-salaatti, wasabi-avokadosose, noriarkit ja kevätsipulirenkaat. Nosta annosten päälle sushi-inkivääriä. Halutessasi voit pirskotella päälle Kikkoman Poke -kastiketta. Tarjoile heti.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.