Hunajaiset teriyaki-ribsit ja uunijuurekset
Hunajaa käytetään usein makeissa jälkiruoissa, mutta se sopii myös liharuokiin. Ribseille hunaja antaa upean kiiltävän pinnan, joka saa annoksen näyttämään ja myös maistumaan herkulliselta.
Ainekset
Juurekset:
Valmistus
Vaihe 1
580 g porsaan ribsejä (paino sisältää luut) – 1 rkl öljyä – ½ rkl hunajaa – 1 hyppysellinen valkosipulirouhetta – ½ tl suolaa – 1 hyppysellinen kuivattua rosmariinia – ½ tl paprikajauhetta – 1 hyppysellinen tulista paprikajauhetta
Paloittele ribsit muutamaan pienempään osaan. Sekoita 1 rkl öljyä ja hunaja ja sivele ribsit seoksella. Mausta palat suolalla, valkosipulirouheella, kuivatulla rosmariinilla ja paprikajauheilla. Laita ribsit kulhoon ja anna tekeytyä jääkaapissa n. tunnin.
Vaihe 2
1 rkl öljyä – 190 ml vettä – 2 rkl Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike
Laita uuni lämpiämään 170-asteeseen kiertoilma-asetuksella. Öljyä uunivuoka/pelti ja aseta ribsit siihen. Peitä kannella tai foliolla ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Käännä ribsit ympäri ja lisää vuokaan vesi. Peitä ribsit ja jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia. Tarkista välillä, pitääkö vettä lisätä. 30 minuutin jälkeen poista kansi/folio, käännä ribsit ja valele niitä Kikkomanin BBQ-kastikkeella. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia.
Vaihe 3
500 g perunoita – 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä – ½ tl suolaa
Kuori sillä välin perunat ja lohko kukin neljään osaan. Sekoita perunoiden joukkoon 1 rkl öljyä. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä perunat pellille. Mausta suolalla.
Vaihe 4
350 g porkkanoita (n. 6 pientä porkkanaa) – ½ tl Herbes de Provence -mausteseosta – 1 hyppysellinen rypsi- tai oliiviöljyä – 1 ½ rkl Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike
Pese porkkanat hyvin ja halkaise ne pituussuunnassa. Sivele porkkanat kevyesti öljyllä ja ripottele niiden päälle valkosipulirouhe ja Herbes de Provence –mausteseos. Siirrä porkkanat uunipellille perunoiden viereen ja laita pelti uuniin ribsien kypsennysajan puolivälissä (n. 35 minuutin jälkeen). 30 minuutin jälkeen valele porkkanoita Kikkomanin BBQ-kastikkeella ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.
Vaihe 5
Asettele ribsit ja juurekset vadille ja tarjoile.
Vinkki:
Kypsennysaika voi vaihdella hieman uunista riippuen, joten varmista lihan ja juuresten kypsyys ennen tarjoilua.
Resepti-ID: 1170
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä