Hunajaiset teriyaki-ribsit ja uunijuurekset

kokonaisaika 140 min
15 min esivalmistelut
70 min valmistus
60 min marinointi

Hunajaa käytetään usein makeissa jälkiruoissa, mutta se sopii myös liharuokiin. Ribseille hunaja antaa upean kiiltävän pinnan, joka saa annoksen näyttämään ja myös maistumaan herkulliselta.

Ainekset

2 annosta
580 g
porsaan ribsejä (paino sisältää luut)
2 rkl
öljyä
 ½ rkl
hunajaa
1 hyppysellinen
valkosipulirouhetta
 ½ tl
suolaa
1 hyppysellinen
kuivattua rosmariinia
1 tl
paprikajauhetta
1 hyppysellinen
tulista paprikajauhetta
190 ml
vettä

Juurekset:

500 g
perunoita
1 rkl
oliiviöljyä
 ½ tl
suolaa
350 g
porkkanoita (n. 6 pientä porkkanaa)
 ½ tl
Herbes de Provence -mausteseosta
1 hyppysellinen
valkosipulirouhetta
Ravintosisältö (per annos): 2974.7 kJ  /  710.5 kcal
32,4 g Rasva
28,1 g Proteiini
79 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

580 g porsaan ribsejä (paino sisältää luut) – 1 rkl öljyä –  ½ rkl hunajaa – 1 hyppysellinen valkosipulirouhetta –  ½ tl suolaa – 1 hyppysellinen kuivattua rosmariinia –  ½ tl paprikajauhetta – 1 hyppysellinen tulista paprikajauhetta

Paloittele ribsit muutamaan pienempään osaan. Sekoita 1 rkl öljyä ja hunaja ja sivele ribsit seoksella. Mausta palat suolalla, valkosipulirouheella, kuivatulla rosmariinilla ja paprikajauheilla. Laita ribsit kulhoon ja anna tekeytyä jääkaapissa n. tunnin.

Vaihe 2

1 rkl öljyä – 190 ml vettä – 2 rkl Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike

Laita uuni lämpiämään 170-asteeseen kiertoilma-asetuksella. Öljyä uunivuoka/pelti ja aseta ribsit siihen. Peitä kannella tai foliolla ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Käännä ribsit ympäri ja lisää vuokaan vesi. Peitä ribsit ja jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia. Tarkista välillä, pitääkö vettä lisätä. 30 minuutin jälkeen poista kansi/folio, käännä ribsit ja valele niitä Kikkomanin BBQ-kastikkeella. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia.

Vaihe 3

500 g perunoita – 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä –  ½ tl suolaa

Kuori sillä välin perunat ja lohko kukin neljään osaan. Sekoita perunoiden joukkoon 1 rkl öljyä. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä perunat pellille. Mausta suolalla.

Vaihe 4

350 g porkkanoita (n. 6 pientä porkkanaa) –  ½ tl Herbes de Provence -mausteseosta – 1 hyppysellinen rypsi- tai oliiviöljyä – 1 ½ rkl Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike

Pese porkkanat hyvin ja halkaise ne pituussuunnassa. Sivele porkkanat kevyesti öljyllä ja ripottele niiden päälle valkosipulirouhe ja Herbes de Provence –mausteseos. Siirrä porkkanat uunipellille perunoiden viereen ja laita pelti uuniin ribsien kypsennysajan puolivälissä (n. 35 minuutin jälkeen). 30 minuutin jälkeen valele porkkanoita Kikkomanin BBQ-kastikkeella ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.

Vaihe 5

Asettele ribsit ja juurekset vadille ja tarjoile.

Vinkki:

Kypsennysaika voi vaihdella hieman uunista riippuen, joten varmista lihan ja juuresten kypsyys ennen tarjoilua.

Resepti-ID: 1170

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

580 g porsaan ribsejä (paino sisältää luut) – 1 rkl öljyä –  ½ rkl hunajaa – 1 hyppysellinen valkosipulirouhetta –  ½ tl suolaa – 1 hyppysellinen kuivattua rosmariinia –  ½ tl paprikajauhetta – 1 hyppysellinen tulista paprikajauhetta

Paloittele ribsit muutamaan pienempään osaan. Sekoita 1 rkl öljyä ja hunaja ja sivele ribsit seoksella. Mausta palat suolalla, valkosipulirouheella, kuivatulla rosmariinilla ja paprikajauheilla. Laita ribsit kulhoon ja anna tekeytyä jääkaapissa n. tunnin.

1 rkl öljyä – 190 ml vettä – 2 rkl Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike

Laita uuni lämpiämään 170-asteeseen kiertoilma-asetuksella. Öljyä uunivuoka/pelti ja aseta ribsit siihen. Peitä kannella tai foliolla ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Käännä ribsit ympäri ja lisää vuokaan vesi. Peitä ribsit ja jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia. Tarkista välillä, pitääkö vettä lisätä. 30 minuutin jälkeen poista kansi/folio, käännä ribsit ja valele niitä Kikkomanin BBQ-kastikkeella. Jatka kypsentämistä vielä 10 minuuttia.

500 g perunoita – 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä –  ½ tl suolaa

Kuori sillä välin perunat ja lohko kukin neljään osaan. Sekoita perunoiden joukkoon 1 rkl öljyä. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä perunat pellille. Mausta suolalla.

350 g porkkanoita (n. 6 pientä porkkanaa) –  ½ tl Herbes de Provence -mausteseosta – 1 hyppysellinen rypsi- tai oliiviöljyä – 1 ½ rkl Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike

Pese porkkanat hyvin ja halkaise ne pituussuunnassa. Sivele porkkanat kevyesti öljyllä ja ripottele niiden päälle valkosipulirouhe ja Herbes de Provence –mausteseos. Siirrä porkkanat uunipellille perunoiden viereen ja laita pelti uuniin ribsien kypsennysajan puolivälissä (n. 35 minuutin jälkeen). 30 minuutin jälkeen valele porkkanoita Kikkomanin BBQ-kastikkeella ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.

Asettele ribsit ja juurekset vadille ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.