Anna uusien wokkireseptien valloittaa keittiösi

01. Juni 2023

Miten syntyy herkullinen wokkiruoka? Yksinkertaisesti, helposti ja nopeasti. Kaikki parhaat wokkireseptit perustuvat näihin kolmeen periaatteeseen: Ainesosat ovat yksinkertaisia, mutta maku moniulotteinen. Wokki on helppo valmistaa, mutta tekee silti vaikutuksen. Hellan ääressä ei tarvitse ahertaa kauan, mutta lopputulos on herkullinen kuin hienommassakin ravintolassa. Wokki on siis itsestäänselvä valinta, kun nälkä kurnii ja kokkausaika on kortilla. Mikset kokeilisi jo tänään? Tervetuloa wokkireseptien ihmeelliseen maailmaan!

 

Wokki vieköön mitkä maut!

Mikä wokkaamisessa on tärkeintä? Korkea lämpötila. Ruoan täytyy ruskistua välittömästi, jottei luonnollinen mehukkuus ehdi haihtua. Mikä muu on tärkeää? Aika. Kaksi tai viisi minuuttia riittää, jotta kasvikset säilyvät värikkäinä ja rapeina ja liha ruskistuu kauniiksi ja mehukkaaksi. Jos noudatat näitä kahta sääntöä ja tarjoilet ruoan saman tien, wokki ei petä koskaan. Tämä ruoanlaittotekniikka takaa värikkään ja raikkaan ruoan, jossa on kuitenkin erityinen paahtunut aromi. Kuuma wokkipannu saa maun väkevöitymään ja tuo siihen savuisuutta. Lorauta joukkoon haluamaasi maustekastiketta juuri ennen tarjoilua, ja suussa sulava wokkiateria on valmis.

Koe wokkaamisen iloa! Testaa ja yhdistele erilaisia wokkireseptejä

Parhaiksi todetuilla makuyhdistelmillä onnistut aina, ja wokkireseptimme tarjoavat myös uusia ideoita ja inspiraatiota. Helppoja valmistusohjeita seuraamalla löydät varmasti monia uusia lempiruokia, joilla täydennät vaivatta jokaisen arkiviikon ruokalistan.

Wokkaus on erittäin monipuolinen ruoanlaittotekniikka. Katso parhaat yhdistelmät ja tutustu lukuisiin tapoihin, joilla voit tuoda wokkiruokiisi kiinnostavaa variaatiota. Käytätkö mieluiten lihaa, siipikarjaa, kalaa ja äyriäisiä vai kasviksia? Raaka-aineisiin katsomatta voit olla varma siitä, että lopputuloksena on täydellinen makujen harmonia.  

Kevyt unelmawokki merenelävistä ja kasviksista

Pyritkö aina laittamaan terveellistä ruokaa mausta tinkimättä? Seuraavalla kauppareissulla kannattaa poimia mukaan meren antimia ja kasviksia. Nopealla wokkaustekniikalla ruoka kypsyy rapeaksi jopa alle viidessä minuutissa, mutta ainesosat säilyttävät värinsä ja koostumuksensa. Herahtiko vesi kielelle? Kokeile ensimmäistä reseptiä jo tänään!

Jättikatkarapu-kasvis-nuudeliwokki

Täydellinen maku soijakastikkeesta, sitruunasta ja seesamiöljystä

Paistettu munariisi

Helppo ja maittava ruoka, jota ei voi munata.

Tofu-kasviswokki

Tämän tofuwokin herkulliseen makuun on helppo ihastua.

Lihat asteikolla hyvästä parhaaseen: liha, kokattu liha, wokattu liha

Haluatko arjen kiireistä huolimatta laittaa kotiruokaa, joka vetää vertoja hyvien ravintoloiden annoksille? Wokkaus on monipuolinen tekniikka, jolla loihdit lautasille raikkaan ja herkullisen ruoan ennätysajassa. Maukkaan, murean ja hyvin ruskistuneen lihan paistamiseen tarvitaan vain wokkipannu, kuumaa öljyä ja oikeat mausteet.

Naudanlihawokki mustapippurikastikkeessa

Herkullinen yhdistelmä parsakaalia ja naudanlihaa sekä soijakastiketta, mustapippurikastiketta ja seesamiöljyä

Kana-munakoisowokki cashewpähkinöillä

Mahdottoman maukasta munakoisosta!

Näin pääset alkuun! Ensimmäinen vaihe: raaka-aineiden valinta

Ruoanlaitto on pohjimmiltaan hyvin yksinkertaista. Siitä vain tehdään joskus tarpeettoman vaikeaa. Siksi haluammekin, että pääset itse kokemaan, miten helppoa uusien makujen luominen on ja miten paljon iloa siitä voi saada. Leonardo da Vincin mukaan "yksinkertaisuus on hienostuneisuuden äärimmäisin muoto", mikä pitää paikkansa myös wokkiruokien laitossa. Lähde siis reippaasti liikkeelle siitä, mitä jääkaapista löytyy.

Painotatko proteiininsaantia?

Valitse pihvi, porsaan sisäfilee, broilerin rintaleike tai muu murea liha, joka kypsyy wokissa nopeasti ohueksi suikaloituna. Vältä suuria tai sitkeitä lihapaloja.

Vai tuleeko paras liha sittenkin merestä?

Katkaravut, äyriäiset ja koostumukseltaan kiinteät kalat, kuten turska tai ruijanpallas, ovat omiaan wokkiruoan pääraaka-aineeksi. Vältä herkkiä kaloja, kuten kampelaa tai tilapiaa, sillä ne voivat murentua wokkaamisen aikana.

Entä kasvikset?

Valitse kasvikset täysin oman makusi mukaan. Tämä kypsennystekniikka sopii loistavasti useimmille kasviksille, etenkin jos leikkaat ne ohuiksi suikaleiksi. Kasvikset saavat aromikkaan ja mehukkaan koostumuksen heti kuumaan öljyyn osuessaan.

Näin pääset alkuun! Toinen vaihe: varsinainen wokkaus

Tätä vaihetta varten tarvitset wokkipannun, kuumennuksen kestävää öljyä sekä leveän, kaarevan wokkilastan ruoan kääntelyyn. Pilko valitut ainekset suunnilleen yhtä pieniksi ja saman muotoisiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät nopeasti ja tasaisesti. Kippaa ainekset kuumaan öljyyn ja kypsennä muutama minuutti, kunnes ne ovat kauniin kiiltäviä ja aromikkaita.

Näin pääset alkuun! Kolmas vaihe: maustaminen

Wokkireseptien maut on erittäin helppo saada kohdilleen. Lisää vain seuraavat 3–4 maustetta juuri ennen tarjoilua: Kikkomanin soijakastiketta, Kikkomanin paahdetuista siemenistä puristettua seesamiöljyä ja 1–2 muuta yksinkertaista maustetta. Yhdistelmä takaa todellisen makujen juhlan, etkä joudu lisäämään erikseen sokeria ja suolaa tai metsästämään kaupoista eksoottisia mausteita. Tutustutaan seuraavaksi lähemmin näihin joka wokin ihannemausteisiin.

Kikkomanin paahdetuista siemenistä puristettu seesamiöljy on tulvillaan idän lumoa

Seesam aukene! Tämä meripihkanvärinen ja aromaattinen öljy on avain satumaiseen makumaailmaan ja jokaisen wokkaajan kultainen aarre. Se on valmistettu yksinomaan puhtaista paahdetuista seesaminsiemenistä ja tuo wokkiin ryöpsähdyksen pähkinäistä makua kypsennyksen jälkeen. Sen avulla saat annokseesi aasialaisen makuvivahteen.

Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike on luonnollinen valinta

Tuo wokkiruokiesi maut kunnolla esiin täyteläisellä umamilla. Kikkomanin soijakastike tehostaa makua ja antaa makuyhdistelmälle täydellisen loppusilauksen. Umami sitoo erilaiset maut yhteen ja saa yksinkertaiset ainekset maistumaan taivaallisilta. Valitse joko Kikkomanin tavallinen soijakastike tai vähäsuolaisempi, gluteeniton tai luomuvaihtoehto.

Loppuun vielä pirskahtelevaa raikkautta

Kun soijakastike kohtaa limetin, sitruunan tai appelsiinin, lopputuloksena on herkullinen makuelämys raikkaalla sitrusvivahteella. Yksinkertaista, helppoa ja maukasta. Kaipaako annoksen maku vielä sitä jotakin? Kokeile Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta, mustapippurikastiketta tai osterikastiketta sen mukaan, mitä kaapistasi löytyy.

Lopuksi

Näin helposti maittava wokkiruoka siis syntyy. Ryhdy testaamaan erilaisia yhdistelmiä makusi ja jääkaapista löytyvien raaka-aineiden mukaan. Kaipaatko lisää ideoita? Sukella wokkiruokien kihisevään makumaailmaan ja rakastu ensihaarukallisella!

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.