Jättikatkarapu-kasvis-nuudeliwokki
Jättikatkarapu-kasvis-nuudeliwokki

Jättikatkarapu-kasvis-nuudeliwokki

5 1 arviot
kokonaisaika 30 min
20 min esivalmistelut
10 min valmistus

Tämä jättikatkarapu-nuudeliwokki on varma valinta kala- ja äyriäisruoista pitäville

Ainekset

2 annosta
12 
valmiiksi kuorittua raakaa jättikatkarapua
50 g
porkkanaa suikaloituna
50 g
kesäkurpitsaa suikaloituna
1 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
15 g
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
200 g
rāmen-nuudeleita
5 rkl
öljyä paistamiseen
2 rkl
sitruunan mehua

Päälle:

Puolikkaan luomusitruunan raastettu kuori
2 
kevätsipulia ohuesti viipaloituna
3 
korianterin vartta ilman lehtiä
Ravintosisältö (per annos): 2336 kJ  /  554 kcal
32 g Rasva
30,7 g Proteiini
34,2 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannussa, lisää porkkana ja kuullota minuutin ajan. Lisää kesäkurpitsa ja kuullota. Poista kasvikset pannulta.

Vaihe 2

Lisää jättikatkaravut ja 1 rkl öljyä pannussa olevaan kasvirasvaan, paista noin 3 minuuttia ja poista pannulta.

Vaihe 3

Kuumenna loput öljystä ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia. Lisää kasvikset ja jättikatkaravut takaisin pannulle ja paista hetki.

Vaihe 4

Lisää sitruunan mehu, Kikkomanin soijakastike ja Kikkomanin seesamiöljy, kääntele keitetyt nuudelit joukkoon ja kuumenna hetki.

Vaihe 5

Koristele sitruunan kuoriraasteella, kevätsipulilla ja korianterilla ja tarjoile.

Vinkki:

Vaihtoehto sitruunan mehulle: käytä 2 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta ja vähennä Kikkoman-soijakastikkeen annostusta kahdesta ruokalusikallisesta yhteen ruokalusikalliseen.

Vaihtoehdot Kikkomanin luonnollisesti valmistetulle soijakastikkeelle: Kikkomanin luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike, gluteeniton Tamari-soijakastike ja luomusoijakastike.

Käytä paistamiseen vain kasviöljyä tai soijaöljyä. Seesamiöljy ei sovi paistamiseen.

Vaihtoehto rāmen-nuudeleille: mitkä tahansa kotoa löytyvät (esivalmistetut) nuudelit, esimerkiksi udon-, soba- tai spagettinuudelit.

Korkea lämpötila on olennaista wokin valmistuksessa. Ole kuitenkin varovainen, kun öljy on kuumaa – kosteiden ainesosien lisääminen voi saada sen leimahtamaan tai räiskymään.

Teflon-, hiiliteräs- ja valurautaisissa wokkipannuissa on pieniä eroja lämmönjohtavuudessa, puhdistuksessa ja soveltuvuudessa sähkö-, kaasu- ja induktioliesille. Wokkipannun sijasta voit käyttää paistinpannua, kunhan kypsennät ruoan korkeassa lämpötilassa ja seuraat valmistusohjetta oikeassa järjestyksessä.

Älä koskaan laita wokkipannuun liikaa aineksia kerralla. Jos haluat laittaa paljon ruokaa kerralla, valmista se erissä parhaan tuloksen saamiseksi.

Siirtele ja kääntele wokkipannussa paistuvia aineksia varovasti, jotta ne eivät hajoa.

Mausta lopuksi soijakastikkeella ja seesamiöljyllä aromin ja maun viimeistelemiseksi.

Resepti-ID: 928

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannussa, lisää porkkana ja kuullota minuutin ajan. Lisää kesäkurpitsa ja kuullota. Poista kasvikset pannulta.

Lisää jättikatkaravut ja 1 rkl öljyä pannussa olevaan kasvirasvaan, paista noin 3 minuuttia ja poista pannulta.

Kuumenna loput öljystä ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia. Lisää kasvikset ja jättikatkaravut takaisin pannulle ja paista hetki.

Lisää sitruunan mehu, Kikkomanin soijakastike ja Kikkomanin seesamiöljy, kääntele keitetyt nuudelit joukkoon ja kuumenna hetki.

Koristele sitruunan kuoriraasteella, kevätsipulilla ja korianterilla ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.