Paistettu munariisi

kokonaisaika 30 min
20 min esivalmistelut
10 min valmistus

Kasviswokki riisistä, munista ja kasviksista – klassinen pääruoka tai lisuke

Ainekset

2 annosta
1 
pieni punainen chili hienonnettuna
1 
porkkana kuutioituna
1 
hopeasipuli kuutioituna
 ½ nippu
kevätsipulia ohuesti viipaloituna
2 
munaa vatkattuna
1 
valkosipulinkynsi hienonnettuna
15 g
inkivääriä hienonnettuna
200 g
keitettyä ja jäähdytettyä basmatiriisiä (tai edelliseltä aterialta tähteeksi jäänyttä riisiä)
5 rkl
öljyä paistamiseen

Päälle:

2 
kevätsipulia ohuesti viipaloituna
3 
korianterin vartta ilman lehtiä
Ravintosisältö (per annos): 2233 kJ  /  533 kcal
36,5 g Rasva
12,8 g Proteiini
35,2 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannulla, kuullota chili öljyssä ja poista pannulta.

Vaihe 2

Lisää pannulle jääneeseen rasvaan 1 rkl öljyä sekä porkkana ja sipuli ja kuullota samalla tavoin. Lisää kevätsipuli, kuullota ja poista kaikki kasvikset pannulta.

Vaihe 3

Pese tai pyyhi wokkipannu puhtaaksi.

Vaihe 4

Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannulla ja paista vatkatut munat. Poista munat ja puhdista pannu uudelleen.

Vaihe 5

Kuumenna loput öljystä ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia. Lisää riisi ja paista.

Vaihe 6

Lisää kuullotetut kasvikset ja paista hetki. Kääntele paistettu muna varovasti joukkoon ja mausta ruoka Kikkomanin soijakastikkeella ja Kikkomanin seesamiöljyllä.

Vaihe 7

Koristele paistettu riisi kevätsipulilla, korianterilla ja chiliöljyllä ja tarjoile.

Vinkki

Tarjoa halutessasi paistetun kananmunan, rapeaksi paistetun sipulin, atjarin (hapanimelän maustekurkun), krupukin (katkarapulastujen) tai sambal goreng telorin (mausteisten keitettyjen munien) kanssa.

Vaihtoehdot Kikkomanin luonnollisesti valmistetulle soijakastikkeelle: Kikkomanin luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastikegluteeniton Tamari-soijakastike ja luomusoijakastike.

Käytä paistamiseen vain kasviöljyä tai soijaöljyä. Seesamiöljy ei sovi paistamiseen.

Korkea lämpötila on olennaista wokin valmistuksessa. Ole kuitenkin varovainen, kun öljy on kuumaa – kosteiden ainesosien lisääminen voi saada sen leimahtamaan tai räiskymään.

Teflon-, hiiliteräs- ja valurautaisissa wokkipannuissa on pieniä eroja lämmönjohtavuudessa, puhdistuksessa ja soveltuvuudessa sähkö-, kaasu- ja induktioliesille. Wokkipannun sijasta voit käyttää paistinpannua, kunhan kypsennät ruoan korkeassa lämpötilassa ja seuraat valmistusohjetta oikeassa järjestyksessä.

Älä koskaan laita wokkipannuun liikaa aineksia kerralla. Jos haluat laittaa paljon ruokaa kerralla, valmista se erissä parhaan tuloksen saamiseksi.

Siirtele ja kääntele wokkipannussa paistuvia aineksia varovasti, jotta ne eivät hajoa.

Mausta lopuksi soijakastikkeella ja seesamiöljyllä aromin ja maun viimeistelemiseksi.

Resepti-ID: 929

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannulla, kuullota chili öljyssä ja poista pannulta.

Lisää pannulle jääneeseen rasvaan 1 rkl öljyä sekä porkkana ja sipuli ja kuullota samalla tavoin. Lisää kevätsipuli, kuullota ja poista kaikki kasvikset pannulta.

Pese tai pyyhi wokkipannu puhtaaksi.

Kuumenna 1 rkl öljyä wokkipannulla ja paista vatkatut munat. Poista munat ja puhdista pannu uudelleen.

Kuumenna loput öljystä ja kuullota inkivääriä ja valkosipulia. Lisää riisi ja paista.

Lisää kuullotetut kasvikset ja paista hetki. Kääntele paistettu muna varovasti joukkoon ja mausta ruoka Kikkomanin soijakastikkeella ja Kikkomanin seesamiöljyllä.

Koristele paistettu riisi kevätsipulilla, korianterilla ja chiliöljyllä ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.