Lohi-pinaattitäytteiset bataatit
Lohi-pinaattitäytteiset bataatit

Lohi-pinaattitäytteiset bataatit

4,3 6 arviot
kokonaisaika50 min
15 minesivalmistelut
35 minvalmistus

Kermaisella pinaatilla, ponzu-marinoidulla lohella sekä raikkaalla yrtti-jogurttikastikkeella täytetyistä bataateista saat herkullisen ja aromaattisen lounaan tai ilta-aterian. 

Ainekset

2 annosta

Bataatit:

700 g
bataattia
1 rkl
rypsiöljyä
1 hyppysellinen
suolaa

Lohi:

250 g
lohifileetä
 ½ tl
freshly ground black pepper

Pinaattikermakastike:

1 rkl
oliiviöljyä
 ½ rkl
voita
1 
pieni sipuli silputtuna
1 
iso valkosipulinkynsi silputtuna
150 g
babypinaattia
130 ml
kuohukermaa (30 %)
30 g
sinihomejuustoa
 ¼ tl
muskottipähkinää
 ¼ tl
vastajauhettua mustapippuria

Yrttijogurttikastike:

120 g
kreikkalaista jogurttia
1 tl
hunajaa
2 rkl
persiljaa silputtuna
2 rkl
ruohosipulia silputtuna
 ¼ tl
vastajauhettua mustapippuria
Ravintosisältö (per annos):4389 kJ / 1049 kcal
67 gRasva
40 gProteiini
86 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

700 g bataattia – 1 rkl rypsiöljyä – 1 hyppysellinen suolaa – 250 g lohifileetä – 3 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa ½ tl vastajauhettua mustapippuria

Pese, kuivaa ja halkaise bataatit. Sivele ne öljyllä ja ripottele päälle suolaa. Kypsennä niitä air fryerissa* 200 asteessa 30 minuuttia. Leikkaa lohifilee isohkoiksi kuutioiksi. Lisää lohen joukkoon Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike sekä pippuri ja jätä marinoitumaan.

Vaihe 2

1 rkl oliiviöljyä –  ½ rkl voita – 1  pieni sipuli silputtuna – 1  iso valkosipulinkynsi silputtuna – 150 g babypinaattia – 130 ml kuohukerma (30 %) – 30 g sinihomejuusto – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ¼ tl muskottipähkinä –  ¼ tl vastajauhettua mustapippuria

Kuumenna oliiviöljy sekä voi pannulla ja lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota pehmeäksi ja lisää sitten pinaatti, kerma ja murustettu juusto. Keitä kastiketta, kunnes se sakenee, ja lisää sitten Kikkomanin soijakastike ja mausteet. Kaiverra bataattien sisus pois jättäen n. 2 cm reunukset ja lisää sisus pinaattikastikkeen joukkoon. Täytä bataatit pinaattikastikkeella sekä kuutioidulla lohella ja kypsennä air fryerissa 5 minuuttia.

Vaihe 3

120 g kreikkalaista jogurttia – 2 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa1 tl hunajaa – 2 rkl persiljaa silputtuna – 2 rkl ruohosipulia silputtuna –  ¼ tl vastajauhettua mustapippuria

Sekoita jogurtti, Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike, hunaja, yrtit ja pippuri. Asettele täytetyt bataatit lautaselle ja kaada päälle jogurttikastiketta.

Vinkki:

Bataatit voi kypsentää myös uunissa.
Bataattien sijaan voit käyttää myös tavallisia perunoita tai myskikurpitsaa.

Resepti-ID: 1463

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

700 g bataattia – 1 rkl rypsiöljyä – 1 hyppysellinen suolaa – 250 g lohifileetä – 3 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa ½ tl vastajauhettua mustapippuria

Pese, kuivaa ja halkaise bataatit. Sivele ne öljyllä ja ripottele päälle suolaa. Kypsennä niitä air fryerissa* 200 asteessa 30 minuuttia. Leikkaa lohifilee isohkoiksi kuutioiksi. Lisää lohen joukkoon Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike sekä pippuri ja jätä marinoitumaan.

1 rkl oliiviöljyä – ½ rkl voita – 1 pieni sipuli silputtuna – 1 iso valkosipulinkynsi silputtuna – 150 g babypinaattia – 130 ml kuohukerma (30 %) – 30 g sinihomejuusto – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ¼ tl muskottipähkinä – ¼ tl vastajauhettua mustapippuria

Kuumenna oliiviöljy sekä voi pannulla ja lisää sipuli ja valkosipuli. Kuullota pehmeäksi ja lisää sitten pinaatti, kerma ja murustettu juusto. Keitä kastiketta, kunnes se sakenee, ja lisää sitten Kikkomanin soijakastike ja mausteet. Kaiverra bataattien sisus pois jättäen n. 2 cm reunukset ja lisää sisus pinaattikastikkeen joukkoon. Täytä bataatit pinaattikastikkeella sekä kuutioidulla lohella ja kypsennä air fryerissa 5 minuuttia.

120 g kreikkalaista jogurttia – 2 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa1 tl hunajaa – 2 rkl persiljaa silputtuna – 2 rkl ruohosipulia silputtuna – ¼ tl vastajauhettua mustapippuria

Sekoita jogurtti, Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike, hunaja, yrtit ja pippuri. Asettele täytetyt bataatit lautaselle ja kaada päälle jogurttikastiketta.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.