Bataatti-poutine
Bataatti-poutine

Bataatti-poutine

4,3 8 arviot
kokonaisaika55 min
25 minesivalmistelut
30 minvalmistus

Kanadalainen klassikkoruoka poutine valmistetaan tällä kertaa rapeista bataattiranskalaisista, venyvästä mozzarellasta sekä täyteläisestä sienikastikkeesta. Täydellisen herkullinen yhdistelmä!

Ainekset

2 annosta

Bataattiranskalaiset:

700 g
bataattia
1 ½ rkl
rypsiöljyä
1 rkl
perunajauhoa
 ½ rkl
maissitärkkelystä
 ½ tl
valkosipulirouhetta
 ½ tl
paprikajauhetta

Sienikastike:

2 rkl
rypsiöljyä
100 g
herkkusieniä viipaleina
30 g
voita
1 
pieni salottisipuli kuutioituna
1 
valkosipulinkynsi silputtuna
10 g
vehnäjauhoa
10 g
perunajauhoa
200 ml
kasvislientä
 ½ tl
kuivattua timjamia
 ½ tl
vastajauhettua mustapippuria

Lisäksi:

160 g
mozzarellajuustoa
1 rkl
ruohosipulia silputtuna
 ½ tl
vastajauhettua mustapippuria
Ravintosisältö (per annos):3879 kJ / 927 kcal
67 gRasva
25 gProteiini
108 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

700 g bataatteja – 1 ½ rkl rypsiöljy – 1 rkl perunajauhoa –  ½ rkl maissitärkkelystä –  ½ tl valkosipulirouhetta –  ½ tl paprikajauhetta

Pese bataatit ja leikkaa ne ranskalaisiksi (n. 1,5 cm paksuisiksi). Siirrä kulhoon ja kaada kylmää vettä päälle. Anna liota 20 minuuttia. Kuivaa ranskalaiset huolella, lisää öljy, maissitärkkelys, perunajauhot ja mausteet. Sekoita hyvin ja siirrä air fryeriin. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Sekoita ranskalaisia muutaman kerran paistamisen aikana.

Vaihe 2

2 rkl rypsiöljyä – 100 g herkkusieniä viipaleina – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike30 g voita – 1  pieni salottisipuli kuutioituna – 1  valkosipulinkynsi silputtuna – 10 g vehnäjauhoa – 10 g perunajauhoa – 200 ml kasvislientä –  ½ tl kuivattua timjamia –  ½ tl vastajauhettua mustapippuria

Kuumenna öljy pannulla ja lisää herkkusienet sekä 1 rkl Kikkomanin soijakastiketta. Paista sienet kullanruskeiksi ja siirrä lautaselle. Lisää voi, salottisipuli sekä valkosipuli ja kuullota pehmeiksi. Lisää vehnäjauhot sekä perunajauhot ja paista kullanruskeiksi. Lisää kasvisliemi ja paistetut sienet pannulle, sekoita joukkoon 2 rkl Kikkomanin soijakastiketta sekä mausteet ja anna kiehua hiljaa matalalla lämmöllä. Sekoita jatkuvasti kunnes kastike sakenee.

Vaihe 3

160 g mozzarellajuustoa – 1 rkl ruohosipulia silputtuna –  ½ tl vastajauhettua mustapippuria

Laita kuumat ranskalaiset lautaselle, lisää paloiksi revitty mozzarella ja kaada kuuma sienikastike niiden päälle. Ripottele päälle vielä ruohosipulia ja pippuria ja tarjoile heti.

Vinkki:

Voit paistaa ranskalaiset myös uunissa tai uppopaistaa ne erissä syvässä kattilassa tai padassa öljyssä. Jos uppopaistat ne, jätä pois ohjeen oliiviöljy ja mausta ranskalaiset vasta paistamisen jälkeen.

Ohutkuorisia bataatteja ei tarvitse kuoria, mutta jos kuori on kovin paksu, ne kannattaa kuoria ennen käyttöä.

Voit korvata Kikkomanin soijakastikkeen Kikkomanin vähäsuolaisella soijakastikkeella,
Kikkomanin gluteenittomalla soijakastikkeella tai Kikkomanin luomusoijakastikkeella.

Resepti-ID: 1464

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

700 g bataatteja – 1 ½ rkl rypsiöljy – 1 rkl perunajauhoa – ½ rkl maissitärkkelystä – ½ tl valkosipulirouhetta – ½ tl paprikajauhetta

Pese bataatit ja leikkaa ne ranskalaisiksi (n. 1,5 cm paksuisiksi). Siirrä kulhoon ja kaada kylmää vettä päälle. Anna liota 20 minuuttia. Kuivaa ranskalaiset huolella, lisää öljy, maissitärkkelys, perunajauhot ja mausteet. Sekoita hyvin ja siirrä air fryeriin. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Sekoita ranskalaisia muutaman kerran paistamisen aikana.

2 rkl rypsiöljyä – 100 g herkkusieniä viipaleina – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike30 g voita – 1 pieni salottisipuli kuutioituna – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – 10 g vehnäjauhoa – 10 g perunajauhoa – 200 ml kasvislientä – ½ tl kuivattua timjamia – ½ tl vastajauhettua mustapippuria

Kuumenna öljy pannulla ja lisää herkkusienet sekä 1 rkl Kikkomanin soijakastiketta. Paista sienet kullanruskeiksi ja siirrä lautaselle. Lisää voi, salottisipuli sekä valkosipuli ja kuullota pehmeiksi. Lisää vehnäjauhot sekä perunajauhot ja paista kullanruskeiksi. Lisää kasvisliemi ja paistetut sienet pannulle, sekoita joukkoon 2 rkl Kikkomanin soijakastiketta sekä mausteet ja anna kiehua hiljaa matalalla lämmöllä. Sekoita jatkuvasti kunnes kastike sakenee.

160 g mozzarellajuustoa – 1 rkl ruohosipulia silputtuna – ½ tl vastajauhettua mustapippuria

Laita kuumat ranskalaiset lautaselle, lisää paloiksi revitty mozzarella ja kaada kuuma sienikastike niiden päälle. Ripottele päälle vielä ruohosipulia ja pippuria ja tarjoile heti.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.