

Perunafondant ja kanaa
Perunafondant on ihastuttava tapa nauttia perunoista: soija-yrttivoissa kullanruskeiksi paistetut kiekot ovat pehmeitä sisältä ja rapeita ulkoa. Meheväksi paahdetun kanafileen kanssa ne maistuvat taivaallisilta.
Valmistus
Vaihe 1

350 g perunoita – 200 g kanan rintafileetä – 1 tl pippuria – ½ tl suolaa
Kuori perunat ja leikkaa niistä pyöreän leikkurin avulla 3 cm paksuja lieriöitä. Mausta kanan rintafileet pippurilla ja suolalla.
Vaihe 2

2 rkl rypsiöljyä – 4 valkosipulinkynttä murskattuna – 50 g voita – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 timjamin oksaa – 1 salvian oksa
Kuumenna öljy pannulla. Ruskista perunat ja kana kummaltakin puolelta kullanruskeiksi. Lisää murskattu valkosipuli, voi, Kikkomanin soijakastike ja yrtit (timjami ja salvia). Keitä 2 minuuttia valellen kanaa ja perunoita liemellä ja kaapien pannun pohjalta maukkaita ruskistuksen rippeitä irti.
Vaihe 3

100 ml kanalientä – 3 salvian lehteä – 2 viipaletta savupekonia – 1 rkl Timjamin lehtiä koristeluun
Kaada kanaliemi pannulle ja sekoita. Asettele kolme salvian lehteä sekä pekoni kanafileen päälle. Laita pannu 200-asteiseen uuniin ja kypsennä 20 minuuttia.
Koristele annos timjaminlehdillä ja valuta päälle jäljellä oleva kastike pannulta.
Vinkki:
Perunat voi leikata myös isoiksi kuutioiksi tai haluamasi muotoisiksi.
Myös muut yrtit, kuten rosmariini, basilika tai oregano, sopivat annokseen.
Resepti-ID: 1462
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä