Värikkäät kasvikset oliivi-soijakastikedipin kanssa
Hae
Suodattaa
Värikkäät kasvikset oliivi-soijakastikedipin kanssa
Bookmark
232 / 328

Värikkäät kasvikset oliivi-soijakastikedipin kanssa

Valmistelu aika: 50 minuuttia
Lämpöarvo (annosta kohti): 1836 kJ / 439 kcal

Ainekset 4 annoksille

  • 120 g bataattia
  • 120 g porkkanaa
  • 240 g pieniä perunoita (esim. varhaisperunoita)
  • 120 g kesäkurpitsaa         
  • 100 g keltaista paprikaa   
  • 120 g parsakaalia  
  • 12 kirsikkatomaattia (n. 120 g)   
  • 3–4 rkl oliiviöljyä     
  • 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta   
  • yrttejä, esim. oreganoa, laakerinlehti
  • 200 ml kasvislientä 

Oliivi-soijakastikedippi:

Valmistusohje

  1. Kuori ja pese bataatit ja porkkanat. Pese perunat. Pilko bataatit ja porkkanat ja halkaise perunat. Keitä bataatteja, porkkanoita ja perunoita n. 5 minuuttia.
  2. Pese kesäkurpitsa ja poista päät. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta ja pese paprika. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja huuhdo kukinnot. Pese tomaatit.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Kaada oliiviöljy ja soijakastike isoon kulhoon ja sekoita hyvin keskenään. Lisää joukkoon perunat, kasvikset ja yrtit ja sekoita keskenään.
  4. Kaada kasvisliemi syvälle uunipellille tai isoon uunivuokaan, levitä kasvikset pellille/vuokaan ja paista uunissa 20–25 minuuttia.
  5. Valmista oliivi-soijakastikedippi soseuttamalla tehosekoittimessa kaikki ainekset kapriksia lukuun ottamatta. Silppua kaprikset ja lisää joukkoon. Nosta uunipelti tai -vuoka pois uunista, lusikoi päälle oliivi-soijakastikedippiä ja tarjoa halutessasi leivän kanssa.

TÄMÄ HELPPO RESEPTI SOPII HYVIN NIIN GRILLAUKSEEN KUIN BARBECUEHEN.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Ainekset 4 annoksille

  • 120 g bataattia
  • 120 g porkkanaa
  • 240 g pieniä perunoita (esim. varhaisperunoita)
  • 120 g kesäkurpitsaa         
  • 100 g keltaista paprikaa   
  • 120 g parsakaalia  
  • 12 kirsikkatomaattia (n. 120 g)   
  • 3–4 rkl oliiviöljyä     
  • 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta   
  • yrttejä, esim. oreganoa, laakerinlehti
  • 200 ml kasvislientä 

Oliivi-soijakastikedippi: