
Teriyaki-ankanrintaa ja belugalinssejä

Ainekset 4 annokselle
Teriyaki-ankanrinta:
- 2 ankan rintafileetä
- 1 chilipalko
- noin 2 cm pala inkivääriä
- 0,8 dl Kikkoman Teriyaki marinadi- ja grillikastiketta
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 0,5 dl sherryä
- 1 rkl ruskeaa sokeria
- yhden appelsiinin mehu
Belugalinssit:
- 120 g belugalinssejä (tai keltaisia tai punaisia linssejä)
- ½ nippu persiljaa
- 2 pientä salottisipulia
- 1 pieni porkkana
- 100 g selleriä
- 2 rkl voita
- 1 rkl Pernod'ta
- 1,2 dl Kikkoman Wok Sauce -soijakastiketta
- 1 dl kasvislientä
- muskottia, vastarouhittua pippuria
Valmistusohje
Huuhtele ankanrinnat ja viiltele nahkapuolelle ruudukko. (Huom: leikkaa viillot vain nahkaan älä lihaan). Silppua chilipalko (jos et pidä kovin tulisesta ruoasta, poista myös siemenet!).
Kuori inkivääri ja pilko pieniksi kuutioiksi. Tee marinadi sekoittamalla keskenään Teriyaki marinadi- ja grillikastike, öljy, sherry, ruskea sokeri, inkivääri, pieneksi pilkottu chili ja appelsiinin mehu. Nosta ankanrinnat marinadiin ja anna marinoitua n. 2 tuntia.
Aseta sen jälkeen rintapalat kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin. Käännä keittolevy 75 % täydestä tehosta, jotta ankasta sulaa rasva hiljalleen pois ja nahkapuolesta tulee rapea. Käännä ankan rintapalat ja paista vielä 2 minuuttia. Nosta rintapalat pois pannulta ja aseta uunipellille. Sivele rintapalat lopulla marinadilla ja työnnä 130 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi. Ota pelti uunista, kääri rintapalat folioon ja anna levätä n. 5 min.
Huuhtele belugalinssit ja kaada ne kattilaan, jossa on noin 5 dl suolalla maustettua vettä. Keitä linssejä alhaisella lämmöllä n. 30 minuuttia. Kaada linssit siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Silppua persiljan lehdet hienoksi silpuksi. Kuori salottisipulit, porkkana ja selleri, ja pilko pieniksi kuutioiksi. Sulata voi kuumalla paistinpannulla ja kuullota salottisipulin kuutiot ja linssit. Lisää pannulle n. 2 minuutin kuluttua porkkana- ja sellerikuutiot ja kaada joukkoon Pernod, Wok-kastike ja kasvisliemi. Kun neste on kiehunut pois, mausta pippurilla ja muskotilla. Sekoita joukkoon silputtu persilja ja tarjoile.
Vinkki: Ankanrinnan sijaan voit valmistaa tämän aterian myös kananrinnasta tai porsaanfileestä (paistoaika voi tällöin kuitenkin vaihdella).
Tummia linssejä on keitettävä pidempään ja ne on liotettava ennen keittämistä.
Lisukkeeksi sopii perunamuusi tai jasmiiniriisi.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
Teriyaki-ankanrinta:
- 2 ankan rintafileetä
- 1 chilipalko
- noin 2 cm pala inkivääriä
- 0,8 dl Kikkoman Teriyaki marinadi- ja grillikastiketta
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 0,5 dl sherryä
- 1 rkl ruskeaa sokeria
- yhden appelsiinin mehu
Belugalinssit:
- 120 g belugalinssejä (tai keltaisia tai punaisia linssejä)
- ½ nippu persiljaa
- 2 pientä salottisipulia
- 1 pieni porkkana
- 100 g selleriä
- 2 rkl voita
- 1 rkl Pernod'ta
- 1,2 dl Kikkoman Wok Sauce -soijakastiketta
- 1 dl kasvislientä
- muskottia, vastarouhittua pippuria