
Papu-tomaattibruschetat

Ainekset 4 annokselle
Paputäyte:
- 400 g kuorittuja edamame-papuja
- 1 avokado
- 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 3 rkl maapähkinäöljyä (tai kasviöljyä)
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl tomusokeria
- ripaus suolaa
Tomaattitäyte:
- n. 180 g puolikuivattuja tomaatteja (katso valmistusvinkki)
- 2–3 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sitruunamehua
- oreganoa (tai basilikaa) maun mukaan
- ½ vegaaninen patonki
Valmistusohje
- Valmista ensin edamame-paputäyte: Kiehauta pavut, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, ja leikkaa hedelmäliha siivuiksi.
- Soseuta puolet pavuista (200 g) ja loput paputäytteen aineksista tehosekoittimessa.
- Valmista seuraavaksi tomaattitäyte: Halkaise tomaatit ja nosta kulhoon. Lisää joukkoon soijakastike, 3 rkl oliiviöljyä, sitruunamehu ja oregano.
- Leikkaa patonki n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi, sivele pinnat lopulla oliiviöljyllä ja paahda. Levitä patonkiviipaleiden päälle paputäytettä ja loput edamame-pavuista. Nosta päälle tomaattitäytettä ja tarjoile.
Vinkki puolikuivattujen tomaattien (400 g) valmistukseen (voit kuivattaa ne uunissa valmistaessasi muita ruokia): Kuumenna uuni 120–130 asteeseen. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit. Nosta tomaatin puolikkaat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, pirskottele päälle 2 rkl oliiviöljyä ja paahda uunissa n. 2 tuntia.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
Paputäyte:
- 400 g kuorittuja edamame-papuja
- 1 avokado
- 1 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 3 rkl maapähkinäöljyä (tai kasviöljyä)
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl tomusokeria
- ripaus suolaa
Tomaattitäyte:
- n. 180 g puolikuivattuja tomaatteja (katso valmistusvinkki)
- 2–3 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sitruunamehua
- oreganoa (tai basilikaa) maun mukaan
- ½ vegaaninen patonki