Okonomiyaki ''japanilainen munakaslettu'' porsaanlihan kanssa – Buta-tama
Hae
Suodattaa
Okonomiyaki ''japanilainen munakaslettu'' porsaanlihan kanssa – Buta-tama
Bookmark
262 / 328

Okonomiyaki ''japanilainen munakaslettu'' porsaanlihan kanssa – Buta-tama

Valmistelu aika: 30 minuuttia
Lämpöarvo (annosta kohti): 2826 kJ / 675 kcal

Ainekset 2 annoksille

  • 5–6 ruohosipulin vartta
  • 100 g suippokaalia
  • 2 kevätsipulia

Taikina:

  • 200 ml dashilientä (tai kasvislientä)
  • 1 tuore kananmuna
  • 90 g tavallisia vehnäjauhoja
  • 10 g perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

  1. Pese ruohosipuli, taputtele kuivaksi ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Puhdista suippokaali, leikkaa noin 3 cm:n pituisiksi suikaleiksi ja pese. Puhdista kevätsipulit, leikkaa ohuiksi renkaiksi (noin 2–3 mm) ja pese.
  2. Vatkaa dashiliemi ja kanamuna kulhossa vispilällä taikinaa varten. Sekoita vehnäjauhot ja perunajauhot keskenään ja lisää leivinjauheen kanssa dashiliemi-kananmunaseokseen. Sekoita hyvin, jotta taikinaan ei jää paakkuja. Lisää suippokaali ja kevätsipulit taikinaan ja sekoita hyvin.
  3. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla (Ø 24 cm). Laita puolet taikinaseoksesta pannuun ja varmista, että vihannekset jakautuvat tasaisesti. Paista noin 2–3 minuuttia keskilämmöllä.
  4. Ripottele päälle 1 rkl paahdettua sipulirouhetta paistamisen aikana. Lisää puolet porsaanlihan siivuista tasaisesti munakasletun päälle, käännä se ja paista vielä 2–3 minuuttia keskilämmöllä (vähennä lämpöä hieman). Liu’uta okonomiyaki lautaselle.
  5. Kuumenna pannussa ½ rkl öljyä ja lisää pannuun kanamuna, jonka rakenne on rikottu haarukalla vatkaten. Laita okonomiyaki heti takaisin pannuun lihapuoli alaspäin ja paista 2–3 minuuttia, pidä lämpimänä. Paista toinen munakaslettu samalla tavalla.
  6. Aseta okonomiyakit kahdelle lautaselle kananmunapuoli ylöspäin ja levitä päälle hunajalla maustettua Teriyaki BBQ-kastiketta. Koristele pinta majoneesilla, ripottele päälle ruohosipulia ja tarjoile.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Ainekset 2 annoksille

  • 5–6 ruohosipulin vartta
  • 100 g suippokaalia
  • 2 kevätsipulia

Taikina:

  • 200 ml dashilientä (tai kasvislientä)
  • 1 tuore kananmuna
  • 90 g tavallisia vehnäjauhoja
  • 10 g perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta