
162 / 358
Okonomiyaki ''japanilainen munakaslettu'' porsaanlihan kanssa – Buta-tama
Valmistelu aika:
30 minuuttia
Lämpöarvo (annosta kohti):
2826 kJ / 675 kcal
Ainekset 2 annoksille
- 5–6 ruohosipulin vartta
- 100 g suippokaalia
- 2 kevätsipulia
Taikina:
- 200 ml dashilientä (tai kasvislientä)
- 1 tuore kananmuna
- 90 g tavallisia vehnäjauhoja
- 10 g perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl kasviöljyä
- 2 rkl paahdettua sipulirouhetta
- 80 g porsaanlihaa ohuina siivuina
- 2 tuoretta kananmunaa
- 4 rkl Kikkomanin hunajalla maustettua Teriyaki BBQ-kastiketta
- 1 rkl majoneesia
Valmistusohje
- Pese ruohosipuli, taputtele kuivaksi ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Puhdista suippokaali, leikkaa noin 3 cm:n pituisiksi suikaleiksi ja pese. Puhdista kevätsipulit, leikkaa ohuiksi renkaiksi (noin 2–3 mm) ja pese.
- Vatkaa dashiliemi ja kanamuna kulhossa vispilällä taikinaa varten. Sekoita vehnäjauhot ja perunajauhot keskenään ja lisää leivinjauheen kanssa dashiliemi-kananmunaseokseen. Sekoita hyvin, jotta taikinaan ei jää paakkuja. Lisää suippokaali ja kevätsipulit taikinaan ja sekoita hyvin.
- Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla (Ø 24 cm). Laita puolet taikinaseoksesta pannuun ja varmista, että vihannekset jakautuvat tasaisesti. Paista noin 2–3 minuuttia keskilämmöllä.
- Ripottele päälle 1 rkl paahdettua sipulirouhetta paistamisen aikana. Lisää puolet porsaanlihan siivuista tasaisesti munakasletun päälle, käännä se ja paista vielä 2–3 minuuttia keskilämmöllä (vähennä lämpöä hieman). Liu’uta okonomiyaki lautaselle.
- Kuumenna pannussa ½ rkl öljyä ja lisää pannuun kanamuna, jonka rakenne on rikottu haarukalla vatkaten. Laita okonomiyaki heti takaisin pannuun lihapuoli alaspäin ja paista 2–3 minuuttia, pidä lämpimänä. Paista toinen munakaslettu samalla tavalla.
- Aseta okonomiyakit kahdelle lautaselle kananmunapuoli ylöspäin ja levitä päälle hunajalla maustettua Teriyaki BBQ-kastiketta. Koristele pinta majoneesilla, ripottele päälle ruohosipulia ja tarjoile.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 2 annoksille
- 5–6 ruohosipulin vartta
- 100 g suippokaalia
- 2 kevätsipulia
Taikina:
- 200 ml dashilientä (tai kasvislientä)
- 1 tuore kananmuna
- 90 g tavallisia vehnäjauhoja
- 10 g perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 3 rkl kasviöljyä
- 2 rkl paahdettua sipulirouhetta
- 80 g porsaanlihaa ohuina siivuina
- 2 tuoretta kananmunaa
- 4 rkl Kikkomanin hunajalla maustettua Teriyaki BBQ-kastiketta
- 1 rkl majoneesia