
Kampasimpukat ja kukkakaalipyree

Ainekset 4 annokselle
- 12 tuoretta kampasimpukkaa
- 500 g kukkakaalia
- 100 g parsakaalia
- 1 dl kermaa
- 5 tl Kikkomanin Ponzu-appelsiinisoijakastiketta
- 1 limetti
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
Aseta kampasimpukat matalaan astiaan, kaada päälle 3 tl Ponzu-appelsiinisoijakastiketta ja anna marinoitua 30 minuuttia välillä käännellen.
Irrota parsakaalista kukinnot ja keitä kukintoja 3 minuuttia suolatussa vedessä. Kaada keitinvesi heti pois.
Keitä kukkakaalin kukintoja 15 minuuttia suolatussa vedessä ja kaada keitinvesi pois. Kaada kukkakaalit, kerma ja 2 tl Ponzu-appelsiinisoijakastiketta kulhoon. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja kaada kattilaan. Lisää joukkoon parsakaali, anna hautua hetken aikaa alhaisella lämmöllä ja soseuta lopuksi.
Kuumenna öljy pannulla ja paista kampasimpukoita molemmin puolin kovalla lämmöllä minuutin ajan. Nosta kampasimpukat pois pannulta ja jaa lautasille. Kaada marinadi pannulle ja anna sen paksuuntua kastikkeeksi kovalla lämmöllä. Nosta lautasille kampasimpukoita ja kukkakaalipyreetä ja kaada kastiketta kampasimpukoiden päälle. Raasta päälle limetin kuorta ja tarjoa heti.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 4 annokselle
- 12 tuoretta kampasimpukkaa
- 500 g kukkakaalia
- 100 g parsakaalia
- 1 dl kermaa
- 5 tl Kikkomanin Ponzu-appelsiinisoijakastiketta
- 1 limetti
- öljyä paistamiseen