Aamiainen Kikkomanin tapaan

10. April 2023

Ihastuttavan erilaisia makuja

Vastakeitetyn kahvin houkutteleva tuoksu, uunituore lämmin leipä ja herkullinen itse tuotettu hunaja – nämä kaikki saavat päivän alkamaan hymy huulillamme. Saksassa tämän kaltainen aamun aloitus on normaalia, mutta muissa Euroopan maissa aamu voi alkaa hyvinkin eri tavalla. Esimerkiksi Isossa-Britanniassa syödään perinteisesti tukeva aamiainen ja juodaan kuppikaupalla teetä, kun taas Italiassa nautitaan makeista leivonnaisista ja espressosta. Japanissa aamiaisella tarjoillaan kalaa ja riisiä – ehkä vaikea kuvitella useimmille meistä. Kaikkia eri kulttuureja yhdistää kuitenkin yksi asia – halu nautiskella!

Sata vuotta sitten asiat olivat toisin. Ruoan pääasiallinen tarkoitus oli taltuttaa nälkä. Eri maiden omat ruokakulttuurit olivat vasta kehittymässä, ja uuden ajan ruoista pääsi nauttimaan vain yläluokka. Tämä johtui mm. siitä, että valikoima oli suppea, eikä keskivertokansalaisella ollut varaa ostaa kalliita ruoka-aineksia. Eurooppalainen aamiaiskulttuuri oli hyvin tarkoituksenmukainen. Esimerkiksi Saksassa maitovelli tai leipä oli tavallinen aamupala, ja niitä syötiin usein päivän muillakin aterioilla. Ruokavalio Euroopassa perustui yhä pitkälti keskiaikaan, ja enemmistön muodostavan köyhälistön keskuudessa siitä ei juurikaan poikettu. Ranskassa, kuten useimmissa muissakin maissa, leipätuotteet olivat yleisiä. Aamiaisella nautittiin kuitenkin lämmittävää kana- tai kasvislientä. Norjalaisten ruokavalio ei kylmän ja ankaran ilmaston takia ollut kovin monipuolinen. Heille oli kuitenkin tärkeää, että lapset olivat hyvin ravittuja karuista olosuhteista huolimatta. Aikuiset söivät yksinkertaista ruokaa, kun taas lapset saivat nauttia koulussa niin kutsutun Oslo-aamiaisen. Siihen sisältyi kokojyväleipää margariinin kera, juustoviipale, lasillinen maitoa sekä puolikas omena ja appelsiini. Britannia tunnettiin jo silloin, ja tunnetaan yhä, tuhdista englantilaisesta aamiaisesta. Sen ruokakulttuuria pidettiin kuitenkin mielenkiintoisena ja jopa jännittävänä. Siirtomaavaltansa ansiosta britit saivat käsiinsä eksoottisia aineksia ja harvinaisia mausteita. Nykyisin kaikkialla Euroopassa on saatavilla erikoisempiakin ruoka-aineksia, ja voimme maistella mahtavia yhdistelmiä! Voimme vapaasti kokeilla reseptejä eri ruokakulttuureista, tuunata niitä ja keksiä aivan uudenlaisia ruokia.

Digitalisaation myötä eri vaihtoehtojen määrä kasvaa yhä kiihtyvällä vauhdilla; jokaiselle löytyy jotakin! Perinteet eivät sido etenkään nuorempaa sukupolvea. Sosiaalinen media ohjaa arkeamme monella eri tavoin. Ruokabloggaajilla ja -vaikuttajilla on paljon valtaa, ja uusia reseptejä keksitään päivittäin. Ruoalla on hyvinvointimme kannalta tärkeämpi rooli kuin koskaan.

Tämän takia aamiainen on päivän ensimmäisenä ateriana elintärkeä useimmille meistä.

Olisi sääli olla arvostamatta sitä, varsinkin kun valinnanvaraa on nykyään rajattomasti. Perinteisellä aamiaisellakin on yhä paikkansa, mutta yhä useammat haluavat kokeilla jotain uutta. He haluavat jotain enemmän: enemmän monipuolisuutta, enemmän kokeilunhalua. Yksinkertaisesti: jotain enemmän.

Tämän toiveen voit toteuttaa helposti soijakastikkeemme avulla. Monipuolisuus on intohimomme, joten olemme kehittäneet uusia ja jännittäviä reseptejä, joiden avulla saat uutta twistiä aamiaiseesi! Myös brunssit ovat suosittuja! Mitäpä jos järjestäisit brunssin perheellesi tai kavereillesi, ja voitte yhdessä lumoutua näistä uusista resepteistä.

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.