Täyteläinen juureskeitto kikherneiden kera

kokonaisaika 55 min
15 min esivalmistelut
40 min valmistus

Paksu, ravitseva juureskeitto tuo lohtua kylmiin talvikuukausiin. Paahdetut juurekset antavat keitolle täyteläisen maun.

Ainekset

3 annosta
3 
perunaa
 ½ 
bataatti
2 
porkkanaa
1 
sipuli
1 
purjo
1 
kokonainen valkosipuli
2 ½ cm
pala inkivääriä
 ½ nippu
korianteria
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
jauhettua kuminaa
1 l
kasvislientä
200 ml
paseerattua tomaattia
 ½ tl
pippurisekoitusta

Lisäksi:

100 g
keitettyjä kikherneitä
50 g
juuriselleriä
 ½ nippu
korianteria
2 rkl
ranskankermaa
Ravintosisältö (per annos): 1482 kJ  /  354 kcal
15 g Rasva
10 g Proteiini
43 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

3  perunaa –  ½  bataatti – 2  porkkanaa – 1  sipuli – 1  purjo – 1  kokonainen valkosipuli – 2 ½ cm pala inkivääriä –  ½ nippu korianteria – 3 rkl oliiviöljyä – 1 tl jauhettua kuminaa

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Pese ja kuutioi kasvikset, silppua valkosipuli, inkivääri ja korianteri. Asettele uunipellille leivinpaperin päälle, sekoita öljy kasvisten sekaan ja ripottele päälle kumina. Paista 25 minuuttia kunnes kasvikset ovat kullanruskeita.

Vaihe 2

1 l kasvislientä – 200 ml paseerattua tomaattia – 2 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa ½ tl pippurisekoitusta

Laita paahdetut kasvikset kattilaan, kaada sekaan liemi ja paseerattu tomaatti. Keitä 15 minuuttia. Soseuta seos sileäksi ja mausta Kikkomanin Ponzu-kastikkeella ja pippurilla.

Vaihe 3

100 g keitettyjä kikherneitä – 50 g juuriselleriä –  ½ nippu korianteria – 2 rkl ranskankermaa

Tarjoile keitto keitettujen kikherneiden, raastetun juurisellerin, korianterisilpun ja ranskankerman kera.

Resepti-ID: 1150

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

3  perunaa –  ½  bataatti – 2  porkkanaa – 1  sipuli – 1  purjo – 1  kokonainen valkosipuli – 2 ½ cm pala inkivääriä –  ½ nippu korianteria – 3 rkl oliiviöljyä – 1 tl jauhettua kuminaa

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Pese ja kuutioi kasvikset, silppua valkosipuli, inkivääri ja korianteri. Asettele uunipellille leivinpaperin päälle, sekoita öljy kasvisten sekaan ja ripottele päälle kumina. Paista 25 minuuttia kunnes kasvikset ovat kullanruskeita.

1 l kasvislientä – 200 ml paseerattua tomaattia – 2 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa ½ tl pippurisekoitusta

Laita paahdetut kasvikset kattilaan, kaada sekaan liemi ja paseerattu tomaatti. Keitä 15 minuuttia. Soseuta seos sileäksi ja mausta Kikkomanin Ponzu-kastikkeella ja pippurilla.

100 g keitettyjä kikherneitä – 50 g juuriselleriä –  ½ nippu korianteria – 2 rkl ranskankermaa

Tarjoile keitto keitettujen kikherneiden, raastetun juurisellerin, korianterisilpun ja ranskankerman kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.