Täyteläinen juureskeitto kikherneiden kera
Paksu, ravitseva juureskeitto tuo lohtua kylmiin talvikuukausiin. Paahdetut juurekset antavat keitolle täyteläisen maun.
Ainekset
Lisäksi:
Valmistus
Vaihe 1
3 perunaa – ½ bataatti – 2 porkkanaa – 1 sipuli – 1 purjo – 1 kokonainen valkosipuli – 2 ½ cm pala inkivääriä – ½ nippu korianteria – 3 rkl oliiviöljyä – 1 tl jauhettua kuminaa
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Pese ja kuutioi kasvikset, silppua valkosipuli, inkivääri ja korianteri. Asettele uunipellille leivinpaperin päälle, sekoita öljy kasvisten sekaan ja ripottele päälle kumina. Paista 25 minuuttia kunnes kasvikset ovat kullanruskeita.
Vaihe 2
1 l kasvislientä – 200 ml paseerattua tomaattia – 2 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa – ½ tl pippurisekoitusta
Laita paahdetut kasvikset kattilaan, kaada sekaan liemi ja paseerattu tomaatti. Keitä 15 minuuttia. Soseuta seos sileäksi ja mausta Kikkomanin Ponzu-kastikkeella ja pippurilla.
Vaihe 3
100 g keitettyjä kikherneitä – 50 g juuriselleriä – ½ nippu korianteria – 2 rkl ranskankermaa
Tarjoile keitto keitettujen kikherneiden, raastetun juurisellerin, korianterisilpun ja ranskankerman kera.
Resepti-ID: 1150
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä