Shabu shabu lihasta ja kasviksista
Iltojen pimetessä on ihana kerääntyä läheisten kanssa kuuman shabu shabu -padan ääreen nauttimaan herkullisessa liemessä kypsyvistä kasviksista ja lihanpaloista. Jaettu ruoka on jaettu ilo!
Ainekset
Liemi:
Lisukkeet:
Kastike:
Koristeluun:
Valmistus
Vaihe 1
1 l dashi-lientä jauheesta – 80 g porkkanaa – 80 g kiinankaalia – 80 g shimeji-sieniä (tuoreita) – 50 g siitake-sieniä (tuoreita) – 90 g maustamatonta tofua – 40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Valmista dashi-liemi pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele porkkana ja kiinankaali. Puhdista sienet. Lisää kasvikset liemeen ja keitä n. 10 minuuttia. Lisää lopuksi kuutioitu tofu ja Kikkomanin soijakastike.
Vaihe 2
150 g naudan sisäfileetä
Laita liha pakastimeen n. 40–50 minuutiksi. Leikkaa se sitten ohuiksi siivuiksi.
Vaihe 3
80 g parsakaalia – 50 g tempurajauhoja – 45 ml vettä – 30 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho – 150 ml rypsiöljyä
Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienempiin paloihin. Sekoita vesi ja tempurajauhot ja kierittele parsakaalin palat taikinassa. Kuorruta ne sen jälkeen Kikkomanin panko-korppujauhoilla ja paista kuumassa öljyssä 3–5 minuuttia, kunnes palat ovat kullanruskeita.
Vaihe 4
80 g keitettyä punajuurta – 1 tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 10 g pikkelöityä inkivääriä (sushi-inkivääriä) – 20 ml sitruunamehua
Leikkaa punajuuri ranskalaisia muistuttaviksi tikuiksi ja sekoita niiden joukkoon Kikkomanin seesamiöljy, silputtu inkivääri sekä sitruunamehu.
Vaihe 5
80 g Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 20 g valkoretikka – 1 rkl kevätsipulia
Raasta valkoretikka ja sekoita se Kikkomanin soijakastikkeeseen.
Pilko kevätsipuli ja ripottele se liemeen. Aseta liemipata pöydän keskelle ja lisukkeet erillisille lautasille sen ympärille. Kasta lihasiivu liemeen 10–15 sekunniksi, valitse haluamasi lisukkeet ja dippaa kastikkeeseen.
Vinkki:
Voit käyttää lihan leikkaamiseen myös viipalointikonetta.
Resepti-ID: 1374
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä