Shabu shabu lihasta ja kasviksista
Shabu shabu lihasta ja kasviksista

Shabu shabu lihasta ja kasviksista

kokonaisaika80 min
20 minesivalmistelut
20 minvalmistus
40 minjäähdyttäminen

Iltojen pimetessä on ihana kerääntyä läheisten kanssa kuuman shabu shabu -padan ääreen nauttimaan herkullisessa liemessä kypsyvistä kasviksista ja lihanpaloista. Jaettu ruoka on jaettu ilo!

Ainekset

2 annosta

Liemi:

1 l
dashi-lientä jauheesta
80 g
porkkanaa
80 g
kiinankaalia
80 g
shimeji-sieniä (tuoreita)
50 g
siitake-sieniä (tuoreita)
90 g
maustamatonta tofua

Lisukkeet:

150 g
naudan sisäfileetä
80 g
parsakaalia
50 g
tempurajauhoja
45 ml
vettä
150 ml
rypsiöljyä
80 g
keitettyä punajuurta
10 g
pikkelöityä inkivääriä (sushi-inkivääriä)

Kastike:

20 g
valkoretikka

Koristeluun:

1 rkl
kevätsipulia
Ravintosisältö (per annos):2311 kJ / 552 kcal
30,3 gRasva
32 gProteiini
28,9 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

1 l dashi-lientä jauheesta – 80 g porkkanaa – 80 g kiinankaalia – 80 g shimeji-sieniä (tuoreita) – 50 g siitake-sieniä (tuoreita) – 90 g maustamatonta tofua – 40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Valmista dashi-liemi pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele porkkana ja kiinankaali. Puhdista sienet. Lisää kasvikset liemeen ja keitä n. 10 minuuttia. Lisää lopuksi kuutioitu tofu ja Kikkomanin soijakastike.

Vaihe 2

150 g naudan sisäfileetä

Laita liha pakastimeen n. 40–50 minuutiksi. Leikkaa se sitten ohuiksi siivuiksi.

Vaihe 3

80 g parsakaalia – 50 g tempurajauhoja – 45 ml vettä – 30 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho150 ml rypsiöljyä

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienempiin paloihin. Sekoita vesi ja tempurajauhot ja kierittele parsakaalin palat taikinassa. Kuorruta ne sen jälkeen Kikkomanin panko-korppujauhoilla ja paista kuumassa öljyssä 3–5 minuuttia, kunnes palat ovat kullanruskeita.

Vaihe 4

80 g keitettyä punajuurta – 1 tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy10 g pikkelöityä inkivääriä (sushi-inkivääriä) – 20 ml sitruunamehua

Leikkaa punajuuri ranskalaisia muistuttaviksi tikuiksi ja sekoita niiden joukkoon Kikkomanin seesamiöljy, silputtu inkivääri sekä sitruunamehu.

Vaihe 5

80 g Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike20 g valkoretikka – 1 rkl kevätsipulia

Raasta valkoretikka ja sekoita se Kikkomanin soijakastikkeeseen.
Pilko kevätsipuli ja ripottele se liemeen. Aseta liemipata pöydän keskelle ja lisukkeet erillisille lautasille sen ympärille. Kasta lihasiivu liemeen 10–15 sekunniksi, valitse haluamasi lisukkeet ja dippaa kastikkeeseen.

Vinkki:

Voit käyttää lihan leikkaamiseen myös viipalointikonetta.

Resepti-ID: 1374

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

1 l dashi-lientä jauheesta – 80 g porkkanaa – 80 g kiinankaalia – 80 g shimeji-sieniä (tuoreita) – 50 g siitake-sieniä (tuoreita) – 90 g maustamatonta tofua – 40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Valmista dashi-liemi pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele porkkana ja kiinankaali. Puhdista sienet. Lisää kasvikset liemeen ja keitä n. 10 minuuttia. Lisää lopuksi kuutioitu tofu ja Kikkomanin soijakastike.

150 g naudan sisäfileetä

Laita liha pakastimeen n. 40–50 minuutiksi. Leikkaa se sitten ohuiksi siivuiksi.

80 g parsakaalia – 50 g tempurajauhoja – 45 ml vettä – 30 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho150 ml rypsiöljyä

Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pienempiin paloihin. Sekoita vesi ja tempurajauhot ja kierittele parsakaalin palat taikinassa. Kuorruta ne sen jälkeen Kikkomanin panko-korppujauhoilla ja paista kuumassa öljyssä 3–5 minuuttia, kunnes palat ovat kullanruskeita.

80 g keitettyä punajuurta – 1 tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy10 g pikkelöityä inkivääriä (sushi-inkivääriä) – 20 ml sitruunamehua

Leikkaa punajuuri ranskalaisia muistuttaviksi tikuiksi ja sekoita niiden joukkoon Kikkomanin seesamiöljy, silputtu inkivääri sekä sitruunamehu.

80 g Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike20 g valkoretikka – 1 rkl kevätsipulia

Raasta valkoretikka ja sekoita se Kikkomanin soijakastikkeeseen.
Pilko kevätsipuli ja ripottele se liemeen. Aseta liemipata pöydän keskelle ja lisukkeet erillisille lautasille sen ympärille. Kasta lihasiivu liemeen 10–15 sekunniksi, valitse haluamasi lisukkeet ja dippaa kastikkeeseen.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.