Shabu-shabu (japanilainen hot pot)
kokonaisaika
20 min
20 min
esivalmistelut
Ainekset
2 annosta
150 g
ohuiksi viipaleiksi leikattua naudanlihaa
4
siitakesientä (tai vaihtoehtoisesti herkkusieniä tai putkivinokkaita)
150 g
kiinankaalia (tai vaihtoehtoisesti kurttukaalia tai mangoldia)
½ nippu
pinaattia/voikukkaa/rucolaa
½ nippu
kevätsipulia (tai vaihtoehtoisesti purjoa)
600 ml
keitinlientä: 1 merileväarkki ja vettä (tai vaihtoehtoisesti kala-, liha- tai kasvislientä)
Itse tehty seesamikastike:
4 rkl
seesamitahnaa tai maapähkinätahnaa
2 rkl
omenamehua
½ tl
sokeria
valkopippuria maun mukaan
Ravintosisältö (per annos):
1854 kJ
/
443 kcal
Valmistus
Leikkaa naudanliha ohuiksi viipaleiksi. Poista siitakesienistä kannat ja paloittele. Pilko kiinankaalin kantaosa 4–5 cm:n paksuisiksi suikaleiksi ja lehdet syötävän kokoisiksi paloiksi. Leikkaa pinaatti karkeasti ja kevätsipuli vinottain 4–5 cm pitkiksi paloiksi. Sekoita seesamikastikkeen ainekset keskenään. Keitä liemi. Kypsennä lihaviipaleet kiehuvassa liemessä ja loput ainekset ruokailtaessa. Dippaa kypsiä aineksia seesamikastikkeeseen tai ponzu-kastikkeeseen.
Resepti-ID: 63
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä