

Parsa-kukkakaaligratiini glaseeratulla kurpitsalla ja rapealla soijakastike-muruseoksella
Ainekset
Valkokastike:
Soijakastike-muruseos:
Valmistus
Vaihe 1
Paloittele parsa- ja kukkakaali kukinnoiksi ja huuhdo kukinnot. Kiehauta parsa- ja kukkakaalikukinnot ja valuta hyvin. Pese kurpitsa ja leikkaa pieniksi (n. 1 cm:n kokoisiksi) kuutioiksi. Kuumenna öljy pienellä pannulla, nosta kurpitsakuutiot pannulle ja kuullota. Kaada joukkoon omenamehu ja kiehauta. Lisää pannulle soijakastike ja anna kiehua niin kauan, kunnes neste on haihtunut lähes kokonaan.
Vaihe 2
Valmista seuraavaksi valkokastike: Kuumenna maapähkinäöljy kattilassa, lisää joukkoon jauhot ja kuullota. Kaada lämmin kauramaito, liemi ja kookosmaito vähitellen joukkoon, kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljalleen n. 1–2 minuuttia. Mausta kastike sokerilla, suolalla ja pippurilla.
Vaihe 3
Valmista seuraavaksi soijakastike-muruseos: Kuumenna uuni 160 asteeseen (kiertoilmauuni 140 asteeseen). Sekoita soijakastike ja maapähkinäöljy hyvin keskenään. Mittaa kulhoon jauhot, kaada päälle soijakastike-maapähkinäöljyseos ja sekoita hyvin keskenään. Levitä muruseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunissa n. 6–7 minuuttia. Huuhdo persilja ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Revi lehdet irti ja silppua hienoksi. Nosta muruseos pois uunista ja sekoita persilja muruseoksen joukkoon.
Vaihe 4
Nosta uunin lämpötila 220 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen). Laita glaseeratut kurpitsakuutiot uunivuokaan ja lado päälle vuorotellen parsakaalia ja kukkakaalia. Kaada päälle valkokastike ja paista uunissa n. 2–3 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Nosta vuoka pois uunista, ripottele päälle soijakastike-muruseosta ja tarjoile.
Resepti-ID: 244
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä