Paahdettu kukkakaalikeitto

kokonaisaika 60 min
20 min esivalmistelut
40 min valmistus

Ainekset

4 annosta
1 ½ 
kukkakaalia
2 
sipulia
100 g
juuriselleriä
3 rkl
rypsiöljyä
500 ml
kasvislientä
100 ml
omenamehua
200 ml
kookosmaitoa
1 hyppysellinen
sokeria
1 
laakerinlehti
2 hyppysellinen
suolaa
0,33 nippu
korianteria
50 g
kokonaisia manteleita, kuorineen
40 g
kookoslastuja

Valmistus

Vaihe 1

Poista kukkakaalista uloimmat lehdet ja leikkaa varsi pois. Jaa kukkakaali ”kukinnoiksi” ja leikkaa varsi pieniksi paloiksi. Paahda kevyesti ⅔ kukinnoista ja varsipalat kattilassa, jossa on 2 rkl rypsiöljyä.

Vaihe 2

Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja hienonna selleri. Lisää molemmat kukkakaalin joukkoon ja ruskista hetken aikaa. Kun kasvikset ovat kullanruskeita, lisää kasvisliemi, omenamehu ja kookosmaito. Mausta soijakastikkeella, sokerilla, laakerinlehdellä ja suolalla. Peitä ja hauduta vielä 20 minuuttia.

Vaihe 3

Paahda sillä välin mantelit pannulla ja hienonna ne. Viipaloi loput kukkakaalin kukinnot ja paista pannulla 1 rkl rypsiöljyssä.

Vaihe 4

Pese, kuivaa ja nypi korianteri. Poista laakerinlehti keitosta ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Vaihe 5

Jaa paahdettu kukkakaalikeitto syviin lautasiin. Koristele keitto kukkakaaliviipaleiden, paahdettujen manteleiden, kookoslastujen ja korianterin kanssa.

Resepti-ID: 952

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Poista kukkakaalista uloimmat lehdet ja leikkaa varsi pois. Jaa kukkakaali ”kukinnoiksi” ja leikkaa varsi pieniksi paloiksi. Paahda kevyesti ⅔ kukinnoista ja varsipalat kattilassa, jossa on 2 rkl rypsiöljyä.

Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja hienonna selleri. Lisää molemmat kukkakaalin joukkoon ja ruskista hetken aikaa. Kun kasvikset ovat kullanruskeita, lisää kasvisliemi, omenamehu ja kookosmaito. Mausta soijakastikkeella, sokerilla, laakerinlehdellä ja suolalla. Peitä ja hauduta vielä 20 minuuttia.

Paahda sillä välin mantelit pannulla ja hienonna ne. Viipaloi loput kukkakaalin kukinnot ja paista pannulla 1 rkl rypsiöljyssä.

Pese, kuivaa ja nypi korianteri. Poista laakerinlehti keitosta ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Jaa paahdettu kukkakaalikeitto syviin lautasiin. Koristele keitto kukkakaaliviipaleiden, paahdettujen manteleiden, kookoslastujen ja korianterin kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.