

Paahdettu kukkakaalikeitto
Valmistus
Vaihe 1
Poista kukkakaalista uloimmat lehdet ja leikkaa varsi pois. Jaa kukkakaali ”kukinnoiksi” ja leikkaa varsi pieniksi paloiksi. Paahda kevyesti ⅔ kukinnoista ja varsipalat kattilassa, jossa on 2 rkl rypsiöljyä.
Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja hienonna selleri. Lisää molemmat kukkakaalin joukkoon ja ruskista hetken aikaa. Kun kasvikset ovat kullanruskeita, lisää kasvisliemi, omenamehu ja kookosmaito. Mausta soijakastikkeella, sokerilla, laakerinlehdellä ja suolalla. Peitä ja hauduta vielä 20 minuuttia.
Vaihe 3
Paahda sillä välin mantelit pannulla ja hienonna ne. Viipaloi loput kukkakaalin kukinnot ja paista pannulla 1 rkl rypsiöljyssä.
Vaihe 4
Pese, kuivaa ja nypi korianteri. Poista laakerinlehti keitosta ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Vaihe 5
Jaa paahdettu kukkakaalikeitto syviin lautasiin. Koristele keitto kukkakaaliviipaleiden, paahdettujen manteleiden, kookoslastujen ja korianterin kanssa.
Resepti-ID: 952
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä