Lämmin riisi- ja kvinoakulho, munakas ja maapähkinät

kokonaisaika 35 min
10 min esivalmistelut
25 min valmistus

Herkullinen ja helppo vegetaarinen kulho, täydellinen terveelliseksi lounaaksi tai päivälliseksi. Kvinoa ja kokojyväriisi peitetään rapeiksi paahdetuilla porkkanoilla, punakaalilla, edamamella ja kullankeltaisella munakkaalla, ja kaiken päälle pirskotetaan soija-seesamikastiketta.

Ainekset

2 annosta
2 
porkkanaa
2 tl
seesaminsiemeniä
Curryjauhetta
50 g
kvinoaa
50 g
tummaa riisiä
100 g
punakaalia
2 tl
sitruunamehua
Vastajauhettua pippuria
150 g
pakaste-edamamea
2 rkl
maapähkinävoita
2 
kananmunaa
2 rkl
hienonnettuja suolamaapähkinöitä
Ravintosisältö (per annos): 2796 kJ  /  669 kcal
34,2 g Rasva
27,6 g Proteiini
58,1 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Leikkaa porkkanat 3–5 mm:n paksuisiksi viipaleiksi, paista 1 teelusikallisessa kuumennettua seesamiöljyä 8–10 minuutin ajan. Lisää joukkoon seesaminsiemenet ja mausta mirin-tyyppisellä kastikkeella, 2–3 teelusikallisella soijakastiketta ja ¼ teelusikallisella curryjauhetta. 

Vaihe 2

Valmista kvinoa ja riisi pakkauksissa olevien ohjeiden mukaan. 

Vaihe 3

Viipaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi, paista 1 teelusikallisessa kuumennettu seesamiöljyä, lisää noin 100 ml vettä ja kypsennä 10–15 minuuttia. Mausta 2 teelusikallisella soijakastiketta, sitruunamehulla ja pippurilla.

Vaihe 4

Keitä edamamepapuja noin 5 minuutin ajan. Kuumenna kastiketta varten 100 ml vettä, lisää siihen maapähkinävoi ja 2 teelusikallista soijakastiketta, sekoita hyvin ja anna kiehua jonkin verran kokoon.

Vaihe 5

Sekoita kananmunat ja 1 teelusikallinen soijakastiketta ja paista jäljellä olevassa öljyssä munakkaaksi. Puolita munakas ja taita kahdeksi pieneksi munakkaaksi. 

Vaihe 6

Laita kvinoa, riisi, porkanat, punakaali, edamame ja munakkaat kulhoihin, pirskota kastiketta, ripottele päälle maapähkinät ja tarjoile.

Vinkki:

Koristele halutessasi tuoreella vihanneskrassilla tai rapeilla iduilla.

Resepti-ID: 1047

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Leikkaa porkkanat 3–5 mm:n paksuisiksi viipaleiksi, paista 1 teelusikallisessa kuumennettua seesamiöljyä 8–10 minuutin ajan. Lisää joukkoon seesaminsiemenet ja mausta mirin-tyyppisellä kastikkeella, 2–3 teelusikallisella soijakastiketta ja ¼ teelusikallisella curryjauhetta. 

Valmista kvinoa ja riisi pakkauksissa olevien ohjeiden mukaan. 

Viipaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi, paista 1 teelusikallisessa kuumennettu seesamiöljyä, lisää noin 100 ml vettä ja kypsennä 10–15 minuuttia. Mausta 2 teelusikallisella soijakastiketta, sitruunamehulla ja pippurilla.

Keitä edamamepapuja noin 5 minuutin ajan. Kuumenna kastiketta varten 100 ml vettä, lisää siihen maapähkinävoi ja 2 teelusikallista soijakastiketta, sekoita hyvin ja anna kiehua jonkin verran kokoon.

Sekoita kananmunat ja 1 teelusikallinen soijakastiketta ja paista jäljellä olevassa öljyssä munakkaaksi. Puolita munakas ja taita kahdeksi pieneksi munakkaaksi. 

Laita kvinoa, riisi, porkanat, punakaali, edamame ja munakkaat kulhoihin, pirskota kastiketta, ripottele päälle maapähkinät ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.