Lämmin riisi- ja kvinoakulho, munakas ja maapähkinät
Herkullinen ja helppo vegetaarinen kulho, täydellinen terveelliseksi lounaaksi tai päivälliseksi. Kvinoa ja kokojyväriisi peitetään rapeiksi paahdetuilla porkkanoilla, punakaalilla, edamamella ja kullankeltaisella munakkaalla, ja kaiken päälle pirskotetaan soija-seesamikastiketta.
Valmistus
Vaihe 1
Leikkaa porkkanat 3–5 mm:n paksuisiksi viipaleiksi, paista 1 teelusikallisessa kuumennettua seesamiöljyä 8–10 minuutin ajan. Lisää joukkoon seesaminsiemenet ja mausta mirin-tyyppisellä kastikkeella, 2–3 teelusikallisella soijakastiketta ja ¼ teelusikallisella curryjauhetta.
Vaihe 2
Valmista kvinoa ja riisi pakkauksissa olevien ohjeiden mukaan.
Vaihe 3
Viipaloi punakaali ohuiksi suikaleiksi, paista 1 teelusikallisessa kuumennettu seesamiöljyä, lisää noin 100 ml vettä ja kypsennä 10–15 minuuttia. Mausta 2 teelusikallisella soijakastiketta, sitruunamehulla ja pippurilla.
Vaihe 4
Keitä edamamepapuja noin 5 minuutin ajan. Kuumenna kastiketta varten 100 ml vettä, lisää siihen maapähkinävoi ja 2 teelusikallista soijakastiketta, sekoita hyvin ja anna kiehua jonkin verran kokoon.
Vaihe 5
Sekoita kananmunat ja 1 teelusikallinen soijakastiketta ja paista jäljellä olevassa öljyssä munakkaaksi. Puolita munakas ja taita kahdeksi pieneksi munakkaaksi.
Vaihe 6
Laita kvinoa, riisi, porkanat, punakaali, edamame ja munakkaat kulhoihin, pirskota kastiketta, ripottele päälle maapähkinät ja tarjoile.
Vinkki:
Koristele halutessasi tuoreella vihanneskrassilla tai rapeilla iduilla.
Resepti-ID: 1047
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä