Hapanimelä tomaattikastike
Hapanimelä tomaattikastike

Hapanimelä tomaattikastike

kokonaisaika 110 min
20 min esivalmistelut
90 min valmistus

Ainekset

4 annosta
500 g
tomaatteja
1 pala
keltainen tomaatti
 ½ pala
makea sipuli
3 
valkosipulinkynttä
 ½ tl
vahvaa chilikastiketta (esim. TABASCO® Pepper Sauce)
1 rkl
omenaviinietikkaa (esim. Rajamäen)
3 tl
hunajaa
 ½ rkl
kuivattua basilikaa
2 tl
vastajauhettua mustapippuria
Ravintosisältö (per annos): 170 kJ  /  40 kcal
0,4 g Rasva
1,3 g Proteiini
7,7 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Puhdista kasvikset ja poista kannat ja siemenet. Pilko tomaatit neljään osaan ja keitä välillä sekoittaen 30 minuuttia, kunnes vesi on haihtunut pois. Paseeraa tomaatit siivilän läpi.

Vaihe 2

Kuori keltainen tomaatti ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulit ja sipuli. Lisää keltainen tomaatti, hienonnetut valkosipulit ja sipuli tomaattikastikkeeseen. Keitä miedolla lämmöllä ja sekoita välillä. Lisää joukkoon kaikki mausteet ja keitä 2–3 minuuttia. Voit joko soseuttaa kastikkeen tai jättää kasviskuutiot kokonaisiksi.

Vaihe 3

Kaada kastike puhtaisiin ja kuiviin lasipurkkeihin, sulje purkit tiiviisti kansilla ja nosta purkit 120-asteiseen uuniin. Pidä uunissa n. 30 minuuttia. Nosta lasipurkit pois uunista ja anna jäähtyä yön yli. Älä kääntele purkkeja.

Vaihe 4

Lisäämällä valmiiseen tomaattikastikkeeseen muita kasviksia ja lihaa tai kalaa saat herkullisen kastikkeen esimerkiksi riisille tai nuudeleille.

Resepti-ID: 470

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Puhdista kasvikset ja poista kannat ja siemenet. Pilko tomaatit neljään osaan ja keitä välillä sekoittaen 30 minuuttia, kunnes vesi on haihtunut pois. Paseeraa tomaatit siivilän läpi.

Kuori keltainen tomaatti ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulit ja sipuli. Lisää keltainen tomaatti, hienonnetut valkosipulit ja sipuli tomaattikastikkeeseen. Keitä miedolla lämmöllä ja sekoita välillä. Lisää joukkoon kaikki mausteet ja keitä 2–3 minuuttia. Voit joko soseuttaa kastikkeen tai jättää kasviskuutiot kokonaisiksi.

Kaada kastike puhtaisiin ja kuiviin lasipurkkeihin, sulje purkit tiiviisti kansilla ja nosta purkit 120-asteiseen uuniin. Pidä uunissa n. 30 minuuttia. Nosta lasipurkit pois uunista ja anna jäähtyä yön yli. Älä kääntele purkkeja.

Lisäämällä valmiiseen tomaattikastikkeeseen muita kasviksia ja lihaa tai kalaa saat herkullisen kastikkeen esimerkiksi riisille tai nuudeleille.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.