Itse tehtyä sushia - nigirit, makit & muut sushit
07. toukokuu 2023

Täydellinen sushiriisi
Sushien valmistus aloitetaan tärkeimmällä aineksella: sushiriisillä. Jos riisin koostumus ei ole oikea, sushit hajoavat helposti. Tämän perusaineksen valmistuksessa on tärkeää myös riisin maustaminen.
Valmistusta varten tarvitset kattilan, vettä, sushiriisiä sekä hieman Kikkomanin mauste-etikkaa sushiriisille, joka antaa sushiriisille sen tyypillisen maun. Ammattilaisen antamat yksityiskohtaiset ohjeet löydät täältä:
Kikkomanin vinkki:
Jos et käytä sushiriisiä heti sen valmistuksen jälkeen, peitä se märällä keittiöpyyhkeellä, jottei riisi kuivu.
Rullaamisen sijaan ainekset päällekkäin: nigirisushi
Toisin kuin tunnetut rullatut sushit, nigirisushit valmistetaan muotoilemalla ensin pieni pallo, jonka päälle asetetaan sitten esimerkiksi ohut siivu raakaa kalaa tai munakasta (tamagoyaki). Näin valmistus tapahtuu:
Kikkomanin vinkki:
Kun syöt nigirisusheja, dippaa soijakastikkeeseen vain kalaa, älä riisiä. Näin sushipala ei hajoa niin nopeasti.
Makisushi: näin valmistat sushi-klassikoita
Makisushien valmistuksessa voit käyttää esim. lohta, tonnikalaa ja kurkkua. Nämä ainekset rullataan yhdessä sushiriisin kanssa tyypillisiksi sushirulliksi. Katso täältä, miten se onnistuu:
Kikkomanin vinkki:
Kun rullaat sushit, kostuta käsiä vedellä, jottei riisi tartu käsiin kiinni.
Kalifornianrullien helppo valmistus
Kalifornianrullille on tyypillistä se, että sushiriisi on ulkopuolella ja nori-merilevä rullan sisällä. Voit rullata merilevän sisään oman makusi mukaan joko kalaa tai kasviksia. Täältä näet, ettei valmistus ole lainkaan niin vaikeaa kuin miltä se kuulostaa: