Vegetaarinen maki-sushi – kolme tapaa

kokonaisaika 50 min
45 min esivalmistelut
5 min valmistus

Kaipaatko vaihtelua perinteiseen maki-sushiin? Näissä moderneissa sushirullissa on kolmea erilaista täytettä, joihin et kyllästy hetkessä!

Ainekset

18 annosta

Vegetaarinen maki-sushi vihreillä pavuilla ja porkkanoilla

4 
vihreää papua
Suolaa
30 g
porkkanaa
 ½ 
nori-arkki
70 g
keitettyä sushiriisiä
 ½ tl
wasabitahnaa
2 tl
hienonnettua mantelia

Vegetaarinen maki-sushi sellerillä

1 
selleriä
Suolaa
 ½ 
nori-arkki
70 g
keitettyä sushiriisiä
 ½ tl
wasabitahnaa

Sellerin marinadi:

5 g
raastettua inkivääriä
3 g
sokeria

3) Vegetarian Maki Sushi with apple & beetroot

80 g
Vegetaarinen maki-sushi omenalla ja punajuurella
30 g
omenaa
 ½ 
½ nori-arkki
70 g
keitettyä sushiriisiä
 ½ tl
wasabitahnaa
3 ½ 
mintunlehteä

Punajuurten marinadi:

2 tl
maapähkinävoita
1 tl
sokeria

Tarjoiluun:

Säilöttyä inkivääriä
wasabitahnaa
Ravintosisältö (per annos): 460 kJ  /  110 kcal
2,2 g Rasva
3,2 g Proteiini
17,7 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Vegetaarinen maki-sushi vihreillä pavuilla ja porkkanoilla

  1. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuutin ajan ja anna jäähtyä.
  2. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  3. Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
  4. Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
  5. Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
  6. Lisää pavut ja porkkanasuikaleet pitkittäin sushiriisin keskelle.
  7. Levitä hienonnetut mantelit riisin päälle ja mausta Kikkoman Seesamisalaatinkastike**.
  8. Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
  9. Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.

Vaihe 2

Vegetaarinen maki-sushi sellerillä    

  1. Leikkaa selleri suikaleiksi (pituus n. 10 cm).
  2. Lisää sellerisuikaleet ja 2 g suolaa kulhoon. Jätä maustumaan noin 10 minuutiksi. Taputtele selleri kuivaksi talouspaperilla.
  3. Sekoita kulhossa marinadi Kikkomanin soijakastike , inkivääristä ja sokerista. Anna sellerin maustua marinadissa noin 30 minuutin ajan.
  4. Taputtele selleri kuivaksi talouspaperilla.
  5. Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
  6. Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
  7. Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
  8. Lisää marinoitu selleri pitkittäin sushiriisin keskelle.
  9. Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
  10. Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.

Vaihe 3

Vegetaarinen maki-sushi omenalla ja punajuurella

  1. Sekoita marinadi maapähkinävoista, Kikkomanin soijakastike ja sokerista.
  2. Leikkaa punajuuri suikaleiksi. Sekoita marinadiin ja anna maustua noin 20 minuutin ajan.
  3. Leikkaa omena suikaleiksi.
  4. Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
  5. Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
  6. Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
  7. Lisää 3 marinoitua punajuurisuikaletta, omenasuikaleet ja mintunlehdet pitkittäin sushiriisin keskelle.
  8. Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
  9. Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.

Vinkki:

Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.

Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)

  • 450 g (540 ml) japanilaista riisiä
  • 450 ml vettä

Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten

tai vaihtoehtoisesti:

  • 70 ml riisietikkaa
  • 30 g sokeria
  • 15 g suolaa

Resepti-ID: 941

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Vegetaarinen maki-sushi vihreillä pavuilla ja porkkanoilla

  1. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuutin ajan ja anna jäähtyä.
  2. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  3. Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
  4. Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
  5. Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
  6. Lisää pavut ja porkkanasuikaleet pitkittäin sushiriisin keskelle.
  7. Levitä hienonnetut mantelit riisin päälle ja mausta Kikkoman Seesamisalaatinkastike**.
  8. Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
  9. Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.

Vegetaarinen maki-sushi sellerillä    

  1. Leikkaa selleri suikaleiksi (pituus n. 10 cm).
  2. Lisää sellerisuikaleet ja 2 g suolaa kulhoon. Jätä maustumaan noin 10 minuutiksi. Taputtele selleri kuivaksi talouspaperilla.
  3. Sekoita kulhossa marinadi Kikkomanin soijakastike , inkivääristä ja sokerista. Anna sellerin maustua marinadissa noin 30 minuutin ajan.
  4. Taputtele selleri kuivaksi talouspaperilla.
  5. Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
  6. Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
  7. Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
  8. Lisää marinoitu selleri pitkittäin sushiriisin keskelle.
  9. Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
  10. Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.

Vegetaarinen maki-sushi omenalla ja punajuurella

  1. Sekoita marinadi maapähkinävoista, Kikkomanin soijakastike ja sokerista.
  2. Leikkaa punajuuri suikaleiksi. Sekoita marinadiin ja anna maustua noin 20 minuutin ajan.
  3. Leikkaa omena suikaleiksi.
  4. Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
  5. Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
  6. Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
  7. Lisää 3 marinoitua punajuurisuikaletta, omenasuikaleet ja mintunlehdet pitkittäin sushiriisin keskelle.
  8. Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
  9. Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.