

Vegetaarinen maki-sushi – kolme tapaa
Kaipaatko vaihtelua perinteiseen maki-sushiin? Näissä moderneissa sushirullissa on kolmea erilaista täytettä, joihin et kyllästy hetkessä!
Ainekset
Vegetaarinen maki-sushi vihreillä pavuilla ja porkkanoilla
Vegetaarinen maki-sushi sellerillä
Sellerin marinadi:
3) Vegetarian Maki Sushi with apple & beetroot
Punajuurten marinadi:
Tarjoiluun:
Valmistus
Vaihe 1
Vegetaarinen maki-sushi vihreillä pavuilla ja porkkanoilla
- Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 2 minuutin ajan ja anna jäähtyä.
- Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
- Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
- Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
- Lisää pavut ja porkkanasuikaleet pitkittäin sushiriisin keskelle.
- Levitä hienonnetut mantelit riisin päälle ja mausta Kikkoman Seesamisalaatinkastike**.
- Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
- Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.
Vaihe 2
Vegetaarinen maki-sushi sellerillä
- Leikkaa selleri suikaleiksi (pituus n. 10 cm).
- Lisää sellerisuikaleet ja 2 g suolaa kulhoon. Jätä maustumaan noin 10 minuutiksi. Taputtele selleri kuivaksi talouspaperilla.
- Sekoita kulhossa marinadi Kikkomanin soijakastike , inkivääristä ja sokerista. Anna sellerin maustua marinadissa noin 30 minuutin ajan.
- Taputtele selleri kuivaksi talouspaperilla.
- Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
- Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
- Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
- Lisää marinoitu selleri pitkittäin sushiriisin keskelle.
- Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
- Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.
Vaihe 3
Vegetaarinen maki-sushi omenalla ja punajuurella
- Sekoita marinadi maapähkinävoista, Kikkomanin soijakastike ja sokerista.
- Leikkaa punajuuri suikaleiksi. Sekoita marinadiin ja anna maustua noin 20 minuutin ajan.
- Leikkaa omena suikaleiksi.
- Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
- Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
- Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
- Lisää 3 marinoitua punajuurisuikaletta, omenasuikaleet ja mintunlehdet pitkittäin sushiriisin keskelle.
- Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
- Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.
Vinkki:
Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.
Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)
- 450 g (540 ml) japanilaista riisiä
- 450 ml vettä
Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten
tai vaihtoehtoisesti:
- 70 ml riisietikkaa
- 30 g sokeria
- 15 g suolaa
Resepti-ID: 941
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä