

Tahini-majoneesidippi ja kurkkuveneet
Milla laiva on lastattu? Tällä kertaa lastina on tuorejuustoa, parsaa ja kylmäsavulohta. Kurkkuveneiden rapeaa raikkautta pyöristää ihanasti tahini-majoneesin pähkinäinen täyteläisyys.
Ainekset
Tahini-majoneesidippi:
Kurkkuveneet:
Valmistus
Vaihe 1

3 rkl majoneesia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl tahinia – 1 rkl sitruunamehua – 1 tl raastettua sitruunan kuorta – 1 tl Tabascoa – 1 tl kuivattua timjamia – 1 tl mustia seesaminsiemeniä – 1 rkl pilkottuja maapähkinöitä
Sekoita hyvin kaikki dipin ainesosat ja jätä jääkaappiin tekeytymään.
Vaihe 2

2 pitkää kurkkua – 140 g tuorejuustoa – 1 rkl silputtua persiljaa – 1 rkl silputtua ruohosipulia – 1 rkl raastettua sitruunan kuorta – ½ tl mustapippuria
- Halkaise kurkut pituussuunnassa ja kaiverra siemenet pois lusikalla. Sekoita tuorejuusto, yrtit, sitruunan kuori ja mustapippuri. Täytä kurkkupuoliskot seoksella.
Vaihe 3

½ nippu nippu parsaa – 1 tl oliiviöljyä – 50 g kylmäsavulohta siivuina – 1 tl tilliä
Paloittele parsat ja paista paloja oliiviöljyssä. Asettele parsat kurkkujen toisille puoliskoille. Lisää toisille puoliskoille kylmäsavulohi ja tilli. Tarjoile tahini-majoneesidipin kanssa.
Resepti-ID: 1253
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä