Tahini-majoneesidippi ja kurkkuveneet

kokonaisaika 15 min
10 min esivalmistelut
5 min valmistus

Milla laiva on lastattu? Tällä kertaa lastina on tuorejuustoa, parsaa ja kylmäsavulohta. Kurkkuveneiden rapeaa raikkautta pyöristää ihanasti tahini-majoneesin pähkinäinen täyteläisyys.

Ainekset

2 annosta

Tahini-majoneesidippi:

3 rkl
majoneesia
1 rkl
tahinia
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
raastettua sitruunan kuorta
1 tl
Tabascoa
1 tl
kuivattua timjamia
1 tl
mustia seesaminsiemeniä
1 rkl
pilkottuja maapähkinöitä

Kurkkuveneet:

2 
pitkää kurkkua
140 g
tuorejuustoa
1 rkl
silputtua persiljaa
1 rkl
silputtua ruohosipulia
1 rkl
raastettua sitruunan kuorta
 ½ tl
mustapippuria
 ½ nippu
nippu parsaa
1 tl
oliiviöljyä
50 g
kylmäsavulohta siivuina
1 tl
tilliä
Ravintosisältö (per annos): 2585 kJ  /  648 kcal
58,3 g Rasva
18 g Proteiini
11,2 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

3 rkl majoneesia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl tahinia – 1 rkl sitruunamehua – 1 tl raastettua sitruunan kuorta – 1 tl Tabascoa – 1 tl kuivattua timjamia – 1 tl mustia seesaminsiemeniä – 1 rkl pilkottuja maapähkinöitä

Sekoita hyvin kaikki dipin ainesosat ja jätä jääkaappiin tekeytymään.

Vaihe 2

2  pitkää kurkkua – 140 g tuorejuustoa – 1 rkl silputtua persiljaa – 1 rkl silputtua ruohosipulia – 1 rkl raastettua sitruunan kuorta –  ½ tl mustapippuria

  • Halkaise kurkut pituussuunnassa ja kaiverra siemenet pois lusikalla. Sekoita tuorejuusto, yrtit, sitruunan kuori ja mustapippuri. Täytä kurkkupuoliskot seoksella. 

Vaihe 3

 ½ nippu nippu parsaa – 1 tl oliiviöljyä – 50 g kylmäsavulohta siivuina – 1 tl tilliä

Paloittele parsat ja paista paloja oliiviöljyssä. Asettele parsat kurkkujen toisille puoliskoille. Lisää toisille puoliskoille kylmäsavulohi ja tilli. Tarjoile tahini-majoneesidipin kanssa.

Resepti-ID: 1253

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

3 rkl majoneesia – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl tahinia – 1 rkl sitruunamehua – 1 tl raastettua sitruunan kuorta – 1 tl Tabascoa – 1 tl kuivattua timjamia – 1 tl mustia seesaminsiemeniä – 1 rkl pilkottuja maapähkinöitä

Sekoita hyvin kaikki dipin ainesosat ja jätä jääkaappiin tekeytymään.

2  pitkää kurkkua – 140 g tuorejuustoa – 1 rkl silputtua persiljaa – 1 rkl silputtua ruohosipulia – 1 rkl raastettua sitruunan kuorta –  ½ tl mustapippuria

  • Halkaise kurkut pituussuunnassa ja kaiverra siemenet pois lusikalla. Sekoita tuorejuusto, yrtit, sitruunan kuori ja mustapippuri. Täytä kurkkupuoliskot seoksella. 

 ½ nippu nippu parsaa – 1 tl oliiviöljyä – 50 g kylmäsavulohta siivuina – 1 tl tilliä

Paloittele parsat ja paista paloja oliiviöljyssä. Asettele parsat kurkkujen toisille puoliskoille. Lisää toisille puoliskoille kylmäsavulohi ja tilli. Tarjoile tahini-majoneesidipin kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.