Savulohella ja avokadolla täytetty rulla (uramaki)

kokonaisaika 15 min
15 min esivalmistelut

Ohjeet ja ainekset savulohella ja avokadolla täytettyjen uramaki-sushien valmistukseen.

Ainekset

8 annosta
5 
pientä avokadosiivua
5 
minisuolakurkkua
1 
nori-arkki
200 g
keitettyä sushiriisiä*
 ½ tl
wasabitahnaa
2 tl
tuorejuustoa
150 g
savulohta

Koristeluun:

2 tl
lohenmätiä
1 ½ 
retiisiä ohuina siivuina
Muutama tillinoksa

Tarjoiluun:

Säilöttyä inkivääriä
wasabitahnaa
Ravintosisältö (per annos): 456 kJ  /  109 kcal
5,2 g Rasva
5,5 g Proteiini
9,3 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Leikkaa avokado ja minisuolakurkut suikaleiksi.

Vaihe 2

Laita sushimatolle nori-arkki.

Vaihe 3

Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.

Vaihe 4

Käännä ympäri.

Vaihe 5

Levitä wasabitahna ja tuorejuusto keskelle pitkittäin.

Vaihe 6

Laita avokado- ja minisuolakurkkusuikaleet päälle pitkittäin.

Vaihe 7

Kääri rullaksi.

Vaihe 8

Laita päälle lohisuikaleet.

Vaihe 9

Kääri tuorekelmuun ja muotoile sushimatolla.

Vaihe 10

Poista tuorekelmu varovasti ja leikkaa rulla kahdeksaksi yhtä suureksi palaksi.

Vaihe 11

Koristele lohenmädillä, retiisisiivuilla, tillillä, säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.

Vinkki:

Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.

*Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)

  • 450 g (540 ml) japanilaista riisiä
  • 450 ml vettä

Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten

  • 100 ml Kikkomanin maustekastiketta sushiriisille

tai vaihtoehtoisesti:

  • 70 ml riisietikkaa
  • 30 g sokeria
  • 15 g suolaa

Resepti-ID: 942

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Leikkaa avokado ja minisuolakurkut suikaleiksi.

Laita sushimatolle nori-arkki.

Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.

Käännä ympäri.

Levitä wasabitahna ja tuorejuusto keskelle pitkittäin.

Laita avokado- ja minisuolakurkkusuikaleet päälle pitkittäin.

Kääri rullaksi.

Laita päälle lohisuikaleet.

Kääri tuorekelmuun ja muotoile sushimatolla.

Poista tuorekelmu varovasti ja leikkaa rulla kahdeksaksi yhtä suureksi palaksi.

Koristele lohenmädillä, retiisisiivuilla, tillillä, säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.