

Rucola-vuonankaalisalaattia ja omena-soijakastiketta
Tässä herkullisessa salaatissa on vuonankaalia, rucolaa sekä tuoreita herkkusieniä. Se tarjoillaan nopeatekoisen omena-soijakastikkeen sekä rapeiden krutonkien kera.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1
Huuhtele ja kuivaa vuonankaali ja rucola. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi tai neljään osaan. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Leikkaa tomaatit neljään osaan. Pese omena, leikkaa se neljään osaan ja poista siemenkota. Jätä yksi neljännes kastiketta varten ja leikkaa loput lohkoiksi. Muotoile avokadosta ruusu, ks. vinkki.
Vaihe 2
Raasta omenaneljännes kastiketta varten. Soseuta se omenamehun, omenasiiderietikan, soijakastikkeen, öljyn (2 rkl) ja sinapin kanssa ja mausta pippurilla.
Vaihe 3
Leikkaa patonki kuutioiksi ja paista niitä pannulla lopussa öljyssä kunnes ne ovat rapeita.
Vaihe 4
Asettele salaattiainekset lautaselle. Kaada päälle kastiketta, ripottele krutongit salaatin päälle ja tarjoile.
Vinkki:
Avokadoruusua varten puolita avokado, poista kivi ja pirskottele avokadon päälle sitruunamehua. Aseta puoliskot leikkuupinta alaspäin leikkuulaudalle, kuori ne varovasti ja pirskottele pinnalle lisää sitruunanmehua. Leikkaa avokado 2-3 mm ohuiksi siivuiksi, venytä ne viuhkamaiseksi pötköksi, jonka kierrät varovasti spiraalin muotoon.
Koristele paahdetulla amarantilla, paahdetuilla pähkinöillä tai manteleilla.
Tarjoa salaatti kevyesti paistettujen tonnikalapihvien kanssa.
Resepti-ID: 1135
PDF-resepti
Kiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä