Rapea suklaajuustokakku
Valmistus
Vaihe 1
Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilmauuni 160 asteeseen) ja vuoraa irtopohjavuoka (Ø 28–30 cm) leivinpaperilla. Sulata voi. Sekoita pankojauhot, sokeri, voisula ja mantelijauhe taikinaksi. Painele taikina tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja paista uunissa n. 20 minuuttia.
Vaihe 2
Valmista seuraavaksi täyte. Pilko suklaa suurehkoiksi paloiksi ja sulata suklaa vesihauteessa.
Vaihe 3
Sekoita vaniljavanukasjauhe, sokeri ja pehmeä voi keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, maitorahka, mantelijuoma ja makea soijakastike (tai soijakastike ja sokeri), vatkaa tasaiseksi vaahdoksi ja jätä 100 g vaahdosta sivuun odottamaan. Levitä kulhoon jäänyt vaalea vaahto esipaistetun kakkupohjan päälle.
Vaihe 4
Sekoita talteen otettu vaahto ja sulatettu suklaa keskenään. Nostele suklaavaahtoa lusikalla vaalean vaahdon päälle sinne tänne. Sekoita suklaavaahto varovasti vaalean vaahdon joukkoon vetämällä vaahtoon marmorikuvioita esim. veitsen kärjellä.
Vaihe 5
Valmista kuorrute sekoittamalla mantelijauhe ja pankojauhot keskenään. Ripottele seos kakun päälle ja paista vielä n. 50 minuuttia.
Vaihe 6
Anna kakun jäähtyä ensin n. 2 tuntia vuoassa kakkuritilän päällä. Poista sitten irtopohjavuoan reuna kakun ympäriltä ja anna kakun jäähtyä kokonaan. Leikkaa suklaajuustokakku paloiksi ja tarjoile.
Resepti-ID: 840
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä