Rapea suklaajuustokakku

3 1 arviot
kokonaisaika 100 min
5 min esivalmistelut
95 min valmistus

Ainekset

12 annosta

Pohja:

120 g
voita
80 g
sokeria
60 g
mantelijauhetta

Täyte:

60 g
maitosuklaata
2 
pussia vaniljavanukasjauhetta
200 g
sokeria
60 g
pehmeää voita
2 
kananmunaa
1 kg
vähärasvaista maitorahkaa (tai tuorejuustoa)
200 ml
mantelijuomaa (tai tavallista maito)

Kuorrute:

15 g
mantelijauhetta
Ravintosisältö (per annos): 1701 kJ  /  406 kcal
19,8 g Rasva
14,1 g Proteiini
41,4 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilmauuni 160 asteeseen) ja vuoraa irtopohjavuoka (Ø 28–30 cm) leivinpaperilla. Sulata voi. Sekoita pankojauhot, sokeri, voisula ja mantelijauhe taikinaksi. Painele taikina tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

Vaihe 2

Valmista seuraavaksi täyte. Pilko suklaa suurehkoiksi paloiksi ja sulata suklaa vesihauteessa.

Vaihe 3

Sekoita vaniljavanukasjauhe, sokeri ja pehmeä voi keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, maitorahka, mantelijuoma ja makea soijakastike (tai soijakastike ja sokeri), vatkaa tasaiseksi vaahdoksi ja jätä 100 g vaahdosta sivuun odottamaan. Levitä kulhoon jäänyt vaalea vaahto esipaistetun kakkupohjan päälle.

Vaihe 4

Sekoita talteen otettu vaahto ja sulatettu suklaa keskenään. Nostele suklaavaahtoa lusikalla vaalean vaahdon päälle sinne tänne. Sekoita suklaavaahto varovasti vaalean vaahdon joukkoon vetämällä vaahtoon marmorikuvioita esim. veitsen kärjellä. 

Vaihe 5

Valmista kuorrute sekoittamalla mantelijauhe ja pankojauhot keskenään. Ripottele seos kakun päälle ja paista vielä n. 50 minuuttia.

Vaihe 6

Anna kakun jäähtyä ensin n. 2 tuntia vuoassa kakkuritilän päällä. Poista sitten irtopohjavuoan reuna kakun ympäriltä ja anna kakun jäähtyä kokonaan. Leikkaa suklaajuustokakku paloiksi ja tarjoile.

Resepti-ID: 840

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilmauuni 160 asteeseen) ja vuoraa irtopohjavuoka (Ø 28–30 cm) leivinpaperilla. Sulata voi. Sekoita pankojauhot, sokeri, voisula ja mantelijauhe taikinaksi. Painele taikina tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

Valmista seuraavaksi täyte. Pilko suklaa suurehkoiksi paloiksi ja sulata suklaa vesihauteessa.

Sekoita vaniljavanukasjauhe, sokeri ja pehmeä voi keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, maitorahka, mantelijuoma ja makea soijakastike (tai soijakastike ja sokeri), vatkaa tasaiseksi vaahdoksi ja jätä 100 g vaahdosta sivuun odottamaan. Levitä kulhoon jäänyt vaalea vaahto esipaistetun kakkupohjan päälle.

Sekoita talteen otettu vaahto ja sulatettu suklaa keskenään. Nostele suklaavaahtoa lusikalla vaalean vaahdon päälle sinne tänne. Sekoita suklaavaahto varovasti vaalean vaahdon joukkoon vetämällä vaahtoon marmorikuvioita esim. veitsen kärjellä. 

Valmista kuorrute sekoittamalla mantelijauhe ja pankojauhot keskenään. Ripottele seos kakun päälle ja paista vielä n. 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä ensin n. 2 tuntia vuoassa kakkuritilän päällä. Poista sitten irtopohjavuoan reuna kakun ympäriltä ja anna kakun jäähtyä kokonaan. Leikkaa suklaajuustokakku paloiksi ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.