Raikkaat kevätkääryleet teriyaki-munakoisotäytteellä
Raikkaat kevätkääryleet teriyaki-munakoisotäytteellä

Raikkaat kevätkääryleet teriyaki-munakoisotäytteellä

kokonaisaika 30 min
20 min esivalmistelut
10 min valmistus

Ainekset

4 annosta

Teriyaki-munakoisotäyte:

1 
iso munakoiso
3 rkl
kasviöljyä
1 rkl
vaaleaa siirappia (tai vaihtoehtoisesti agavesiirappia)
1 rkl
seesamiöljyä

Muut täytteet:

1 
punainen paprika
1 
iso porkkana
 ½ 
kurkku
1 
salaattikerä
1 nippu
tuoretta minttua
12 pala
riisipaperia
150 g
keitettyjä riisinuudeleita

Kastike:

1 
valkosipulinkynsi
2 tl
seesaminsiemeniä
3 rkl
limetin mehua
1 rkl
vaaleaa siirappia (tai vaihtoehtoisesti agavesiirappia)
1 rkl
kevätsipulirenkaita
Ravintosisältö (per annos): 1675 kJ  /  400 kcal
14,3 g Rasva
10,7 g Proteiini
54,2 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Tee ensin teriyaki-munakoisotäyte. Puhdista ja pese munakoiso ja leikkaa kuutioiksi (n. 1 x 1 cm). Kuumenna kasviöljy pannulla kovalla lämmöllä, paista munakoisokuutiot kauttaaltaan ja nosta pois pannulta. Vähennä lämpöä, kaada paistorasvan joukkoon Teriyaki-marinadi, siirappi ja seesamiöljy ja kiehauta. Lisää joukkoon munakoisokuutiot ja anna kiehua hiljalleen 3–4 minuuttia. Nostele paistorasva-kastikeseosta munakoisokuutioiden päälle paiston aikana.

Vaihe 2

Valmista seuraavaksi muut täytteet. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta ja huuhdo vedellä. Puhdista ja kuori porkkana. Puhdista ja pese kurkku. Leikkaa paprika, porkkana ja kurkku erittäin ohuiksi suikaleiksi. Puhdista ja pese salaatti ja minttu ja kuivaa salaattilingossa.

Vaihe 3

Upota riisipaperit hetkeksi lämpimään veteen ja nosta sitten kostean keittiöpyyhkeen päälle. Aseta jokaisen riisipaperiarkin päälle 1 salaatinlehti, riisinuudeleita, teriyaki-munakoisotäytettä, kasvissuikaleita ja minttua. Kääri riisipaperit rullalle ja leikkaa kääryleet keskeltä kahtia.

Vaihe 4

Valmista lopuksi kastike. Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli, Teriyaki-marinadi, seesaminsiemenet, limetin mehu, siirappi ja kevätsipulirenkaat keskenään. Tarjoa raikkaat kevätkääryleet kastikkeen kanssa.

Resepti-ID: 143

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Tee ensin teriyaki-munakoisotäyte. Puhdista ja pese munakoiso ja leikkaa kuutioiksi (n. 1 x 1 cm). Kuumenna kasviöljy pannulla kovalla lämmöllä, paista munakoisokuutiot kauttaaltaan ja nosta pois pannulta. Vähennä lämpöä, kaada paistorasvan joukkoon Teriyaki-marinadi, siirappi ja seesamiöljy ja kiehauta. Lisää joukkoon munakoisokuutiot ja anna kiehua hiljalleen 3–4 minuuttia. Nostele paistorasva-kastikeseosta munakoisokuutioiden päälle paiston aikana.

Valmista seuraavaksi muut täytteet. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta ja huuhdo vedellä. Puhdista ja kuori porkkana. Puhdista ja pese kurkku. Leikkaa paprika, porkkana ja kurkku erittäin ohuiksi suikaleiksi. Puhdista ja pese salaatti ja minttu ja kuivaa salaattilingossa.

Upota riisipaperit hetkeksi lämpimään veteen ja nosta sitten kostean keittiöpyyhkeen päälle. Aseta jokaisen riisipaperiarkin päälle 1 salaatinlehti, riisinuudeleita, teriyaki-munakoisotäytettä, kasvissuikaleita ja minttua. Kääri riisipaperit rullalle ja leikkaa kääryleet keskeltä kahtia.

Valmista lopuksi kastike. Kuori ja purista valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli, Teriyaki-marinadi, seesaminsiemenet, limetin mehu, siirappi ja kevätsipulirenkaat keskenään. Tarjoa raikkaat kevätkääryleet kastikkeen kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.