Papu-tomaattibruschetat
Papu-tomaattibruschetat

Papu-tomaattibruschetat

kokonaisaika 30 min
30 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta

Paputäyte:

400 g
kuorittuja edamame-papuja
1 
avokado
3 rkl
maapähkinäöljyä (tai kasviöljyä)
1 rkl
sitruunamehua
2 rkl
tomusokeria
1 hyppysellinen
ripaus suolaa

Tomaattitäyte:

180 g
puolikuivattuja tomaatteja (katso valmistusvinkki)
4 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sitruunamehua
oreganoa (tai basilikaa) maun mukaan
 ½ 
vegaaninen patonki
Ravintosisältö (per annos): 2520 kJ  /  602 kcal
36,7 g Rasva
15,2 g Proteiini
52,3 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Vinkki puolikuivattujen tomaattien (400 g) valmistukseen (voit kuivattaa ne uunissa valmistaessasi muita ruokia): Kuumenna uuni 120–130 asteeseen. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit. Nosta tomaatin puolikkaat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, pirskottele päälle 2 rkl oliiviöljyä ja paahda uunissa n. 2 tuntia.

Vaihe 2

Valmista ensin edamame-paputäyte: Kiehauta pavut, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, ja leikkaa hedelmäliha siivuiksi.

Vaihe 3

Soseuta puolet pavuista (200 g) ja loput paputäytteen aineksista tehosekoittimessa.

Vaihe 4

Valmista seuraavaksi tomaattitäyte: Halkaise tomaatit ja nosta kulhoon. Lisää joukkoon soijakastike, 3 rkl oliiviöljyä, sitruunamehu ja oregano.

Vaihe 5

Leikkaa patonki n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi, sivele pinnat lopulla oliiviöljyllä ja paahda. Levitä patonkiviipaleiden päälle paputäytettä ja loput edamame-pavuista. Nosta päälle tomaattitäytettä ja tarjoile.

Resepti-ID: 208

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Vinkki puolikuivattujen tomaattien (400 g) valmistukseen (voit kuivattaa ne uunissa valmistaessasi muita ruokia): Kuumenna uuni 120–130 asteeseen. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit. Nosta tomaatin puolikkaat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, pirskottele päälle 2 rkl oliiviöljyä ja paahda uunissa n. 2 tuntia.

Valmista ensin edamame-paputäyte: Kiehauta pavut, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, ja leikkaa hedelmäliha siivuiksi.

Soseuta puolet pavuista (200 g) ja loput paputäytteen aineksista tehosekoittimessa.

Valmista seuraavaksi tomaattitäyte: Halkaise tomaatit ja nosta kulhoon. Lisää joukkoon soijakastike, 3 rkl oliiviöljyä, sitruunamehu ja oregano.

Leikkaa patonki n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi, sivele pinnat lopulla oliiviöljyllä ja paahda. Levitä patonkiviipaleiden päälle paputäytettä ja loput edamame-pavuista. Nosta päälle tomaattitäytettä ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.