![Paistettu kinkku juuressoseen ja kirsikkakastikkeen kera](https://www.kikkoman.fi/fileadmin/_processed_/4/d/csm_1199-recipe-Roast-ham-with-turnip-puree-and-cherry-jus-mobile_ffcf40f32e.webp)
![Paistettu kinkku juuressoseen ja kirsikkakastikkeen kera](https://www.kikkoman.fi/fileadmin/_processed_/4/6/csm_1199-recipe-Roast-ham-with-turnip-puree-and-cherry-jus-desktop_723df13551.webp)
Paistettu kinkku juuressoseen ja kirsikkakastikkeen kera
Murea sianlihapaisti on herkullista muulloinkin kuin vain jouluna. Makunystyröitä hivelevä kirsikkakastike on täydellinen loppusilaus annokselle.
Ainekset
Kinkkua varten
Juuressoseeseen
Kirsikkakastikkeeseen
Valmistus
Vaihe 1
1 ½ kg luuton kinkku – 2 rkl sinappia – 2 rkl hunajaa – 50 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 rkl rypsiöljyä
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita sinappi, hunaja, Kikkomanin soijakastike ja rypsiöljy. Hiero seos kinkun pintaan ja laita se uunivuokaan. Paista n. 1,5 – 2 tuntia, kunnes lihan sisälämpötila on 65-70 astetta.
Vaihe 2
500 g nauriita – 500 g perunoita – 2 tl suolaa – 100 ml maitoa – muskottipähkinää – 20 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Kuori nauriit ja perunat ja leikkaa ne 1 cm levyisiksi kuutioiksi. Keitä nauris- ja perunakuutiot suolatussa vedessä kypsiksi. Soseuta juurekset maidon, muskottipähkinän ja Kikkomanin soijakastikkeen kanssa.
Vaihe 3
250 ml punaviiniä – 250 ml kirsikkamehua – 2 rkl sokeria – 2 rkl punaviinietikkaa – 50 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 tl maissitärkkelystä (valinnainen)
Sekoita kaikki ainekset, kuumenna ja keitä kokoon, kunnes nestettä on jäljellä n. kolmasosa. Suurusta tarvittaessa maissitärkkelyksellä.
Vinkki
Porsaan ruhonosista kinkku sopii tähän ohjeeseen parhaiten. Marmoroitu liha on ok, koska se takaa mehevän ja murean lopputuloksen.
Resepti-ID: 1199
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä