Paistettu kinkku juuressoseen ja kirsikkakastikkeen kera

4 1 arviot
kokonaisaika 135 min
15 min esivalmistelut
120 min valmistus

Murea sianlihapaisti on herkullista muulloinkin kuin vain jouluna. Makunystyröitä hivelevä kirsikkakastike on täydellinen loppusilaus annokselle.

Ainekset

4 annosta

Kinkkua varten

1 ½ kg
luuton kinkku
2 rkl
sinappia
2 rkl
hunajaa
2 rkl
rypsiöljyä

Juuressoseeseen

500 g
nauriita
500 g
perunoita
100 ml
maitoa
muskottipähkinää
2 tl
suolaa

Kirsikkakastikkeeseen

muskottipähkinää
250 ml
punaviiniä
250 ml
kirsikkamehua
2 rkl
sokeria
2 rkl
punaviinietikkaa
1 tl
maissitärkkelystä (valinnainen)
Ravintosisältö (per annos): 4657.1 kJ  /  1113.4 kcal
51,4 g Rasva
81,7 g Proteiini
65,5 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

1 ½ kg luuton kinkku – 2 rkl sinappia – 2 rkl hunajaa – 50 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl rypsiöljyä

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita sinappi, hunaja, Kikkomanin soijakastike ja rypsiöljy. Hiero seos kinkun pintaan ja laita se uunivuokaan. Paista n. 1,5 – 2 tuntia, kunnes lihan sisälämpötila on 65-70 astetta.

Vaihe 2

500 g nauriita – 500 g perunoita – 2 tl suolaa – 100 ml maitoa – muskottipähkinää – 20 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Kuori nauriit ja perunat ja leikkaa ne 1 cm levyisiksi kuutioiksi. Keitä nauris- ja perunakuutiot suolatussa vedessä kypsiksi. Soseuta juurekset maidon, muskottipähkinän ja Kikkomanin soijakastikkeen kanssa.

Vaihe 3

250 ml punaviiniä – 250 ml kirsikkamehua – 2 rkl sokeria – 2 rkl punaviinietikkaa – 50 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl maissitärkkelystä (valinnainen)

Sekoita kaikki ainekset, kuumenna ja keitä kokoon, kunnes nestettä on jäljellä n. kolmasosa. Suurusta tarvittaessa maissitärkkelyksellä.

Vinkki

Porsaan ruhonosista kinkku sopii tähän ohjeeseen parhaiten. Marmoroitu liha on ok, koska se takaa mehevän ja murean lopputuloksen.

Resepti-ID: 1199

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

1 ½ kg luuton kinkku – 2 rkl sinappia – 2 rkl hunajaa – 50 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl rypsiöljyä

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita sinappi, hunaja, Kikkomanin soijakastike ja rypsiöljy. Hiero seos kinkun pintaan ja laita se uunivuokaan. Paista n. 1,5 – 2 tuntia, kunnes lihan sisälämpötila on 65-70 astetta.

500 g nauriita – 500 g perunoita – 2 tl suolaa – 100 ml maitoa – muskottipähkinää – 20 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Kuori nauriit ja perunat ja leikkaa ne 1 cm levyisiksi kuutioiksi. Keitä nauris- ja perunakuutiot suolatussa vedessä kypsiksi. Soseuta juurekset maidon, muskottipähkinän ja Kikkomanin soijakastikkeen kanssa.

250 ml punaviiniä – 250 ml kirsikkamehua – 2 rkl sokeria – 2 rkl punaviinietikkaa – 50 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl maissitärkkelystä (valinnainen)

Sekoita kaikki ainekset, kuumenna ja keitä kokoon, kunnes nestettä on jäljellä n. kolmasosa. Suurusta tarvittaessa maissitärkkelyksellä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.