Mango-majoneesidippi ja sushipallot

kokonaisaika 60 min
35 min esivalmistelut
25 min valmistus

Kullanruskeaksi friteerattujen sushipallojen sisältä löytyy mehevää paahtopaistia, porkkanaa ja pinaattia tai kermaista camembertiä, tomaattia ja basilikaa. Kikkomanin poke-kastike antaa mangodipille herkullisen makuvivahteen!

Ainekset

4 annosta
800 g
keitettyä sushiriisiä
(tai 2 rkl riisiviinietikkaa, 1 tl sokeria ja hyppysellinen suolaa)
1 
salottisipuli
50 g
mangon hedelmälihaa
1 rkl
silputtua korianteria
1 tl
chilihiutaleita
50 g
majoneesia
20 g
pinaatin lehtiä
1 
nori-levy
50 g
porkkanaa
100 g
naudanpaistia (leikkele)
100 g
camembertjuustoa
5 
kirsikkatomaattia
10 
basilikan lehteä
2 
kananmunaa
kasviöljyä friteeraukseen
Ravintosisältö (per annos): 2463 kJ  /  588 kcal
21 g Rasva
21,7 g Proteiini
76 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

800 g keitettyä sushiriisiä – 60 ml Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml)1  salottisipuli – 50 g mangon hedelmälihaa – 1 rkl silputtua korianteria – 1 tl chilihiutaleita – 50 g majoneesia – 50 g Kikkoman Soijakastike- Ja Seesamiöljy -Pohjainen Kastike Poke-Kulhoa Varten

Sekoita Kikkomanin maustekastike riisille ja vielä lämmin, keitetty riisi. Jätä tekeytymään. Silppua salottisipuli. Soseuta mango ja sekoita sen joukkoon salottisipuli, korianteri, chilihiutaleet, majoneesi ja Kikkomanin poke-kastike.

Vaihe 2

20 g pinaatin lehtiä – 1  nori-levy – 50 g porkkanaa – 100 g naudanpaistia (leikkele) – 100 g camembertjuustoa – 5  kirsikkatomaattia

Silppua pinaatti ja nori-levy. Leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi ja sekoita pinaatin ja norin joukkoon. Leikkaa naudanpaisti ja camembert kukin 10 osaan. Puolita kirsikkatomaatit.

Vaihe 3

10  basilikan lehteä

Jaa riisi 20 osaan ja litistä ne varovasti tuorekelmun välissä. Asettele naudanpaisti, porkkana, pinaatti ja nori 10 riisilevyn keskelle. Asettele camembert, tomaatti ja basilika jäljelle jääneiden 10 riisilevyn keskelle. Muotoile levyistä tuorekelmun avulla palloja täytteiden ympärille.

Vaihe 4

2  kananmunaa – 70 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho – kasviöljyä friteeraukseen

Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja kasta sushipallot munaseoksessa. Pyörittele pallot sen jälkeen Kikkomanin panko-jauhoissa. Kuumenna öljy kattilassa n. 165 °C asteeseen ja friteeraa sushipalloja 3-5 minuuttia. Tarjoile dipin kanssa.

Vinkki:

Sushipalloihin sopii loistavasti myös täyte, jossa on 50 g silputtuja herkkusieniä, 50 g silputtua paprikaa, 60 g tonnikalaa (tölkistä) ja 10 edamame-papua (määrät 10 sushipallolle).

Resepti-ID: 1254

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

800 g keitettyä sushiriisiä – 60 ml Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml)1  salottisipuli – 50 g mangon hedelmälihaa – 1 rkl silputtua korianteria – 1 tl chilihiutaleita – 50 g majoneesia – 50 g Kikkoman Soijakastike- Ja Seesamiöljy -Pohjainen Kastike Poke-Kulhoa Varten

Sekoita Kikkomanin maustekastike riisille ja vielä lämmin, keitetty riisi. Jätä tekeytymään. Silppua salottisipuli. Soseuta mango ja sekoita sen joukkoon salottisipuli, korianteri, chilihiutaleet, majoneesi ja Kikkomanin poke-kastike.

20 g pinaatin lehtiä – 1  nori-levy – 50 g porkkanaa – 100 g naudanpaistia (leikkele) – 100 g camembertjuustoa – 5  kirsikkatomaattia

Silppua pinaatti ja nori-levy. Leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi ja sekoita pinaatin ja norin joukkoon. Leikkaa naudanpaisti ja camembert kukin 10 osaan. Puolita kirsikkatomaatit.

10  basilikan lehteä

Jaa riisi 20 osaan ja litistä ne varovasti tuorekelmun välissä. Asettele naudanpaisti, porkkana, pinaatti ja nori 10 riisilevyn keskelle. Asettele camembert, tomaatti ja basilika jäljelle jääneiden 10 riisilevyn keskelle. Muotoile levyistä tuorekelmun avulla palloja täytteiden ympärille.

2  kananmunaa – 70 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho – kasviöljyä friteeraukseen

Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja kasta sushipallot munaseoksessa. Pyörittele pallot sen jälkeen Kikkomanin panko-jauhoissa. Kuumenna öljy kattilassa n. 165 °C asteeseen ja friteeraa sushipalloja 3-5 minuuttia. Tarjoile dipin kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.