Liha-parsakaaliwokki
Liha-parsakaaliwokki

Liha-parsakaaliwokki

kokonaisaika60 min
15 minesivalmistelut
15 minvalmistus
30 minmarinointi

Nopeatekoinen wokki täynnä makua! Maukkaaksi marinoitu naudanliha, parsakaali ja nuudelit muodostavat terveellisen aterian.

Ainekset

2 annosta

Marinadi:

300 g
naudanfileetä
2 
valkosipulinkynttä
1 tl
hunajaa
50 ml
riisiviiniä tai sakea

Wokki:

250 g
esikeitettyjä vehnänuudeleita
250 g
parsakaalia
3 
valkosipulinkynttä
2 ½ cm
tuoretta inkivääriä
100 g
vihreitä papuja (ryöpättyjä)
1 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
 ½ nippu
korianteria
1 nippu
kevätsipulia
Ruokaöljyä paistamiseen (esim. rypsiöljyä)

Koristeluun:

Paahdettuja cashewpähkinöitä (valinnainen)
Ravintosisältö (per annos):4876 kJ / 1164 kcal
39 gRasva
60 gProteiini
143 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Leikkaa liha suikaleiksi. Murskaa valkosipuli ja lisää se kulhoon lihan joukkoon. Lisää Kikkomanin soijakastike, hunaja, riisiviini sekä Kikkomanin seesamiöljy ja sekoita. Jätä liha marinoitumaan ainakin 30 minuutiksi.

Vaihe 2

Jaa parsakaali pieniin nuppuihin. Silppua valkosipuli ja inkivääri. Leikkaa pavut 2–3 sentin paloiksi. Leikkaa kevätsipulin valkoiset osat ohuiksi siivuiksi ja vihreät varret 2–3 sentin paloiksi. Silppua korianteri ja jätä odottamaan.

Vaihe 3

Kuumenna hiukan öljyä paistinpannulla. Ota liha marinadista ja taputtele se talouspaperilla kuivaksi. Paista lihaa, kunnes se alkaa ruskistua. Ota liha pois pannulta.

Vaihe 4

Lisää samalle paistinpannulle valkosipuli, inkivääri sekä kevätsipulin valkoiset osat, sekoita ja paista minuutin verran. Lisää parsakaali sekä pavut ja jatka paistamista n. 3 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää liha ja sekoita. Lisää esikeitetyt nuudelit ja sekoita. Lisää lopuksi kevätsipulin vihreät osat, silputtu korianteri, paahdetut seesaminsiemenet sekä Kikkomanin soijakastike ja sekoita.

Vinkki:

Nuudelien sijaan voit tarjota annoksen keitetyn riisin kera.

Resepti-ID: 1399

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Leikkaa liha suikaleiksi. Murskaa valkosipuli ja lisää se kulhoon lihan joukkoon. Lisää Kikkomanin soijakastike, hunaja, riisiviini sekä Kikkomanin seesamiöljy ja sekoita. Jätä liha marinoitumaan ainakin 30 minuutiksi.

Jaa parsakaali pieniin nuppuihin. Silppua valkosipuli ja inkivääri. Leikkaa pavut 2–3 sentin paloiksi. Leikkaa kevätsipulin valkoiset osat ohuiksi siivuiksi ja vihreät varret 2–3 sentin paloiksi. Silppua korianteri ja jätä odottamaan.

Kuumenna hiukan öljyä paistinpannulla. Ota liha marinadista ja taputtele se talouspaperilla kuivaksi. Paista lihaa, kunnes se alkaa ruskistua. Ota liha pois pannulta.

Lisää samalle paistinpannulle valkosipuli, inkivääri sekä kevätsipulin valkoiset osat, sekoita ja paista minuutin verran. Lisää parsakaali sekä pavut ja jatka paistamista n. 3 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää liha ja sekoita. Lisää esikeitetyt nuudelit ja sekoita. Lisää lopuksi kevätsipulin vihreät osat, silputtu korianteri, paahdetut seesaminsiemenet sekä Kikkomanin soijakastike ja sekoita.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.