Kermainen maissikeitto
Samettisen pehmeän maissikeiton juju ovat rapeiksi paahdetut siemenet ja jännästi maustettu kermavaahto. Kannattaa kokeilla!
Ainekset
Paahdetut siemenet:
Kermavaahto:
Valmistus
Vaihe 1
80 g sipulia – 30 g voita – 200 g pakaste- tai säilykemaissia – ½ tl kuminaa – ½ tl oreganoa – ½ tl valkosipulijauhetta – ½ tl jauhettua inkivääriä – 80 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 400 ml kasvis- tai lihalientä – 200 ml kookosmaitoa
Silppua sipuli ja paista sitä voissa 5 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa. Lisää sitten maissi ja mausteet ja jatka paistamista noin minuutin ajan. Lisää Kikkomanin soijakastike, liemi ja kookosmaito ja anna kiehua hiljalleen n. 30 minuuttia. Soseuta keitto sileäksi.
Vaihe 2
10 g auringonkukansiemeniä – 10 g kurpitsansiemeniä – 5 g chia-siemeniä
Paahda siemeniä pannulla tiuhaan sekoittaen 5 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat.
Vaihe 3
100 ml kuohukermaa (jääkaappikylmänä) – 1 tl savupaprikajauhetta – 15 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Vatkaa kylmä kerma kovaksi vaahdoksi ja mausta se sitten savupaprikajauheella ja Kikkomanin soijakastikkeella.
Annostele keitto kahteen kulhoon, lisää päälle nokare kermavaahtoa ja koristele paahdetuilla siemenillä.
Vinkki:
Voit lisätä keittoon kuutioitua kanan rintafileetä (paista se sipulin kanssa) tai tofua (lisää se keittoon valmistuksen loppuvaiheessa).
Resepti-ID: 1363
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä