Kermainen maissikeitto
Kermainen maissikeitto

Kermainen maissikeitto

kokonaisaika55 min
15 minesivalmistelut
40 minvalmistus

Samettisen pehmeän maissikeiton juju ovat rapeiksi paahdetut siemenet ja jännästi maustettu kermavaahto. Kannattaa kokeilla!

Ainekset

2 annosta
80 g
sipulia
30 g
voita
200 g
pakaste- tai säilykemaissia
 ½ tl
kuminaa
 ½ tl
oreganoa
 ½ tl
valkosipulijauhetta
 ½ tl
jauhettua inkivääriä
400 ml
kasvis- tai lihalientä
200 ml
kookosmaitoa

Paahdetut siemenet:

10 g
auringonkukansiemeniä
10 g
kurpitsansiemeniä
5 g
chia-siemeniä

Kermavaahto:

100 ml
kuohukermaa
1 tl
savupaprikajauhetta
Ravintosisältö (per annos):3784 kJ / 904 kcal
72,8 gRasva
26,2 gProteiini
29,8 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

80 g sipulia – 30 g voita – 200 g pakaste- tai säilykemaissia –  ½ tl kuminaa –  ½ tl oreganoa –  ½ tl valkosipulijauhetta –  ½ tl jauhettua inkivääriä – 80 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike400 ml kasvis- tai lihalientä – 200 ml kookosmaitoa

Silppua sipuli ja paista sitä voissa 5 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa. Lisää sitten maissi ja mausteet ja jatka paistamista noin minuutin ajan. Lisää Kikkomanin soijakastike, liemi ja kookosmaito ja anna kiehua hiljalleen n. 30 minuuttia. Soseuta keitto sileäksi.

Vaihe 2

10 g auringonkukansiemeniä – 10 g kurpitsansiemeniä – 5 g chia-siemeniä

Paahda siemeniä pannulla tiuhaan sekoittaen 5 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat.

Vaihe 3

100 ml kuohukermaa (jääkaappikylmänä) – 1 tl savupaprikajauhetta – 15 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Vatkaa kylmä kerma kovaksi vaahdoksi ja mausta se sitten savupaprikajauheella ja Kikkomanin soijakastikkeella.

Annostele keitto kahteen kulhoon, lisää päälle nokare kermavaahtoa ja koristele paahdetuilla siemenillä.

Vinkki:

Voit lisätä keittoon kuutioitua kanan rintafileetä (paista se sipulin kanssa) tai tofua (lisää se keittoon valmistuksen loppuvaiheessa).

Resepti-ID: 1363

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

80 g sipulia – 30 g voita – 200 g pakaste- tai säilykemaissia – ½ tl kuminaa – ½ tl oreganoa – ½ tl valkosipulijauhetta – ½ tl jauhettua inkivääriä – 80 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike400 ml kasvis- tai lihalientä – 200 ml kookosmaitoa

Silppua sipuli ja paista sitä voissa 5 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa. Lisää sitten maissi ja mausteet ja jatka paistamista noin minuutin ajan. Lisää Kikkomanin soijakastike, liemi ja kookosmaito ja anna kiehua hiljalleen n. 30 minuuttia. Soseuta keitto sileäksi.

10 g auringonkukansiemeniä – 10 g kurpitsansiemeniä – 5 g chia-siemeniä

Paahda siemeniä pannulla tiuhaan sekoittaen 5 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat.

100 ml kuohukermaa (jääkaappikylmänä) – 1 tl savupaprikajauhetta – 15 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Vatkaa kylmä kerma kovaksi vaahdoksi ja mausta se sitten savupaprikajauheella ja Kikkomanin soijakastikkeella.

Annostele keitto kahteen kulhoon, lisää päälle nokare kermavaahtoa ja koristele paahdetuilla siemenillä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.