Katkarapuja, kasviksia ja yuzu-hyytelöä
Katkarapuja, kasviksia ja yuzu-hyytelöä

Katkarapuja, kasviksia ja yuzu-hyytelöä

kokonaisaika150 min
10 minesivalmistelut
20 minvalmistus
120 minjäähdyttäminen

Hurmaa ystäväsi tällä kulinaarisella taidonnäytteellä: uunissa paahdetut katkaravut ja kasvikset kruunataan ponzu yuzu -hyytelöhelmillä. Alkupala näyttää upealta ja tuo veden kielelle!

Ainekset

2 annosta

Ponzu yuzu -hyytelö:

50 ml
vettä
2 tl
agar agaria (tai 4 g liivatelehtiä)
4 
Katkarapuja pyrstöineen

Seasonal vegetables:

 ½ 
punainen paprika
 ½ 
munakoiso
 ½ 
kesäkurpitsa
2 
okran palkoa
2 
minimaissia
40 ml
oliiviöljyä
1 tl
suolaa

Valmistus

Vaihe 1

50 ml vettä – 50 ml Kikkoman Ponzu - sekoitus soijakastiketta, etikkaa ja yuzu-hedelmätäysmehua2 tl agar agaria (tai 4 g liivatelehtiä)

Kiehauta vesi sekä Kikkomanin ponzu-kastike kattilassa ja lisää agar agar. Kun se on liuennut, kaada seos astiaan ja jätä jääkaappiin 1–3 tunniksi, kunnes seos on jähmettynyt.
Jos käytät liivatelehteä, liuota sitä vedessä 30 minuuttia, kunnes se pehmenee.

Vaihe 2

4  Katkarapuja pyrstöineen –  ½  punainen paprika –  ½  munakoiso –  ½  kesäkurpitsa – 2  okran palkoa – 2  minimaissia – 40 ml oliiviöljyä – 1 tl suolaa

Lämmitä uuni 170-asteeseen.

Huuhtele ja paloittele paprika, munakoiso ja kesäkurpitsa. Puolita minimaissit. Leikkaa okran paloista päät pois, hiero suolalla, huuhtele kylmässä vedessä ja puolita palot. Laita kasvikset ja katkaravut uunivuokaan ja sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola. Paahda 15 minuuttia 170-asteisessa uunissa.

 

Vaihe 3

Asettele paahdetut katkaravut ja kasvikset lautaselle. Ota jähmettynyt ponzu-hyytelö jääkapista, murskaa se haarukalla murumaiseksi ja ripottele kasvisten päälle.

Tip:

Voit tarjoilla kasvikset ja katkaravut myös viilennettyinä.

Voit käyttää mitä tahansa sesongin kasviksia.

Liivatetta kannattaa liottaa vähintään 30 minuuttia vedessä, sillä ponzun sisältämä etikka hidastaa jähmettymistä.

Resepti-ID: 1296

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

50 ml vettä – 50 ml Kikkoman Ponzu - sekoitus soijakastiketta, etikkaa ja yuzu-hedelmätäysmehua2 tl agar agaria (tai 4 g liivatelehtiä)

Kiehauta vesi sekä Kikkomanin ponzu-kastike kattilassa ja lisää agar agar. Kun se on liuennut, kaada seos astiaan ja jätä jääkaappiin 1–3 tunniksi, kunnes seos on jähmettynyt.
Jos käytät liivatelehteä, liuota sitä vedessä 30 minuuttia, kunnes se pehmenee.

4 Katkarapuja pyrstöineen – ½ punainen paprika – ½ munakoiso – ½ kesäkurpitsa – 2 okran palkoa – 2 minimaissia – 40 ml oliiviöljyä – 1 tl suolaa

Lämmitä uuni 170-asteeseen.

Huuhtele ja paloittele paprika, munakoiso ja kesäkurpitsa. Puolita minimaissit. Leikkaa okran paloista päät pois, hiero suolalla, huuhtele kylmässä vedessä ja puolita palot. Laita kasvikset ja katkaravut uunivuokaan ja sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola. Paahda 15 minuuttia 170-asteisessa uunissa.

 

Asettele paahdetut katkaravut ja kasvikset lautaselle. Ota jähmettynyt ponzu-hyytelö jääkapista, murskaa se haarukalla murumaiseksi ja ripottele kasvisten päälle.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.