Katkarapuja, kasviksia ja yuzu-hyytelöä
Hurmaa ystäväsi tällä kulinaarisella taidonnäytteellä: uunissa paahdetut katkaravut ja kasvikset kruunataan ponzu yuzu -hyytelöhelmillä. Alkupala näyttää upealta ja tuo veden kielelle!
Valmistus
Vaihe 1
50 ml vettä – 50 ml Kikkoman Ponzu - sekoitus soijakastiketta, etikkaa ja yuzu-hedelmätäysmehua – 2 tl agar agaria (tai 4 g liivatelehtiä)
Kiehauta vesi sekä Kikkomanin ponzu-kastike kattilassa ja lisää agar agar. Kun se on liuennut, kaada seos astiaan ja jätä jääkaappiin 1–3 tunniksi, kunnes seos on jähmettynyt.
Jos käytät liivatelehteä, liuota sitä vedessä 30 minuuttia, kunnes se pehmenee.
Vaihe 2
4 Katkarapuja pyrstöineen – ½ punainen paprika – ½ munakoiso – ½ kesäkurpitsa – 2 okran palkoa – 2 minimaissia – 40 ml oliiviöljyä – 1 tl suolaa
Lämmitä uuni 170-asteeseen.
Huuhtele ja paloittele paprika, munakoiso ja kesäkurpitsa. Puolita minimaissit. Leikkaa okran paloista päät pois, hiero suolalla, huuhtele kylmässä vedessä ja puolita palot. Laita kasvikset ja katkaravut uunivuokaan ja sekoita joukkoon oliiviöljy ja suola. Paahda 15 minuuttia 170-asteisessa uunissa.
Vaihe 3
Asettele paahdetut katkaravut ja kasvikset lautaselle. Ota jähmettynyt ponzu-hyytelö jääkapista, murskaa se haarukalla murumaiseksi ja ripottele kasvisten päälle.
Tip:
Voit tarjoilla kasvikset ja katkaravut myös viilennettyinä.
Voit käyttää mitä tahansa sesongin kasviksia.
Liivatetta kannattaa liottaa vähintään 30 minuuttia vedessä, sillä ponzun sisältämä etikka hidastaa jähmettymistä.
Resepti-ID: 1296
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä