Kalkkunapyörykät ja perunamuusia
Kalkkunapyörykät ja perunamuusia

Kalkkunapyörykät ja perunamuusia

kokonaisaika90 min
30 minesivalmistelut
30 minvalmistus
30 minvetäytyminen

Tästä herkullisesta ja helppotekoisesta reseptistä pitävät sekä lapset että aikuiset. Paahdettua valkosipulia sisältävä teriyakikastike antaa pyöryköille täyteläisen maun. Lisukkeena tarjoillaan kermaista perunamuusia ja rapeaa salaattia.

Ainekset

2 annosta
70 g
hopeasipulia
1 rkl
öljyä
1 hyppysellinen
suolaa
180 g
kalkkunan jauhelihaa
1 tl
Herbes de Provence -mausteseosta
suolaa
3 ½ rkl
korppujauhoja (15 g)
1 
kananmuna
500 g
perunoita
6 rkl
kreikkalaista jugurttia
 ½ rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
öljyä
120 ml
vettä
70 g
salaattisekoitusta
40 g
punasipulia
200 g
kirsikkatomaatteja
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
hunajaa

Valmistus

Vaihe 1

70 g hopeasipulia – 1 rkl öljyä – 1 hyppysellinen suolaa

Kuori ja silppua sipuli. Lämmitä öljy pannulla ja kuullota sipulia, kunnes se on kullanruskeaa. Mausta suolalla.

Vaihe 2

180 g kalkkunan jauhelihaa – 1 tl Herbes de Provence -mausteseosta – suolaa – 3 ½ rkl korppujauhoja (15 g) – 1  kananmuna

Sekoita jauhelihaan kuullotetut sipulit ja korppujauhot. Mausta suolalla ja Herbes de Provence –mausteseoksella. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Jätä tekeytymään jääkaappiin 30 minuutiksi.

Vaihe 3

500 g perunoita – 6 rkl kreikkalaista jugurttia

Kuori sillä välin perunat ja keitä ne suolatussa vedessä kypsiksi. Valuta, soseuta ja sekoita joukkoon kreikkalainen jugurtti.

Vaihe 4

 ½ rkl vehnäjauhoja – 2 rkl öljyä

Muotoile kalkkunan jauhelihasta pyöryköitä ja kääntele ne jauhoissa. Paista öljyssä pannulla kullanruskeiksi.

Vaihe 5

3 rkl Kikkoman Paahdetuilla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike120 ml vettä

Kiehauta kattilassa vesi ja Teriyaki-kastike. Lisää ruskistetut pyörykät ja keitä muutaman minuutin ajan varovasti sekoittaen, kunnes kastike sakeutuu hiukan.

Vaihe 6

70 g salaattisekoitusta – 40 g punasipulia – 200 g kirsikkatomaatteja – 1 rkl sitruunamehua – 1 rkl oliiviöljyä – 1 tl hunajaa

Silppua punasipuli ja leikkaa kirsikkatomaatit kahteen tai neljään osaan. Yhdistä salaatinlehdet, sipuli ja kirsikkatomaatit. Valmista salaatinkastike pienessä kulhossa: sekoita oliiviöljy, hunaja ja sitruunamehu. Kaada kastike salaatin päälle.

Vaihe 7

Asettele lautaselle perunamuusi, pyörykät ja kastike. Tarjoile salaatin kera.

Resepti-ID: 1177

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

70 g hopeasipulia – 1 rkl öljyä – 1 hyppysellinen suolaa

Kuori ja silppua sipuli. Lämmitä öljy pannulla ja kuullota sipulia, kunnes se on kullanruskeaa. Mausta suolalla.

180 g kalkkunan jauhelihaa – 1 tl Herbes de Provence -mausteseosta – suolaa – 3 ½ rkl korppujauhoja (15 g) – 1 kananmuna

Sekoita jauhelihaan kuullotetut sipulit ja korppujauhot. Mausta suolalla ja Herbes de Provence –mausteseoksella. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Jätä tekeytymään jääkaappiin 30 minuutiksi.

500 g perunoita – 6 rkl kreikkalaista jugurttia

Kuori sillä välin perunat ja keitä ne suolatussa vedessä kypsiksi. Valuta, soseuta ja sekoita joukkoon kreikkalainen jugurtti.

½ rkl vehnäjauhoja – 2 rkl öljyä

Muotoile kalkkunan jauhelihasta pyöryköitä ja kääntele ne jauhoissa. Paista öljyssä pannulla kullanruskeiksi.

3 rkl Kikkoman Paahdetuilla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike120 ml vettä

Kiehauta kattilassa vesi ja Teriyaki-kastike. Lisää ruskistetut pyörykät ja keitä muutaman minuutin ajan varovasti sekoittaen, kunnes kastike sakeutuu hiukan.

70 g salaattisekoitusta – 40 g punasipulia – 200 g kirsikkatomaatteja – 1 rkl sitruunamehua – 1 rkl oliiviöljyä – 1 tl hunajaa

Silppua punasipuli ja leikkaa kirsikkatomaatit kahteen tai neljään osaan. Yhdistä salaatinlehdet, sipuli ja kirsikkatomaatit. Valmista salaatinkastike pienessä kulhossa: sekoita oliiviöljy, hunaja ja sitruunamehu. Kaada kastike salaatin päälle.

Asettele lautaselle perunamuusi, pyörykät ja kastike. Tarjoile salaatin kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.