Kalkkunapyörykät ja perunamuusia
Tästä herkullisesta ja helppotekoisesta reseptistä pitävät sekä lapset että aikuiset. Paahdettua valkosipulia sisältävä teriyakikastike antaa pyöryköille täyteläisen maun. Lisukkeena tarjoillaan kermaista perunamuusia ja rapeaa salaattia.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1
70 g hopeasipulia – 1 rkl öljyä – 1 hyppysellinen suolaa
Kuori ja silppua sipuli. Lämmitä öljy pannulla ja kuullota sipulia, kunnes se on kullanruskeaa. Mausta suolalla.
Vaihe 2
180 g kalkkunan jauhelihaa – 1 tl Herbes de Provence -mausteseosta – suolaa – 3 ½ rkl korppujauhoja (15 g) – 1 kananmuna
Sekoita jauhelihaan kuullotetut sipulit ja korppujauhot. Mausta suolalla ja Herbes de Provence –mausteseoksella. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Jätä tekeytymään jääkaappiin 30 minuutiksi.
Vaihe 3
500 g perunoita – 6 rkl kreikkalaista jugurttia
Kuori sillä välin perunat ja keitä ne suolatussa vedessä kypsiksi. Valuta, soseuta ja sekoita joukkoon kreikkalainen jugurtti.
Vaihe 4
½ rkl vehnäjauhoja – 2 rkl öljyä
Muotoile kalkkunan jauhelihasta pyöryköitä ja kääntele ne jauhoissa. Paista öljyssä pannulla kullanruskeiksi.
Vaihe 5
3 rkl Kikkoman Paahdetuilla valkosipulilla maustettu Teriyaki-kastike – 120 ml vettä
Kiehauta kattilassa vesi ja Teriyaki-kastike. Lisää ruskistetut pyörykät ja keitä muutaman minuutin ajan varovasti sekoittaen, kunnes kastike sakeutuu hiukan.
Vaihe 6
70 g salaattisekoitusta – 40 g punasipulia – 200 g kirsikkatomaatteja – 1 rkl sitruunamehua – 1 rkl oliiviöljyä – 1 tl hunajaa
Silppua punasipuli ja leikkaa kirsikkatomaatit kahteen tai neljään osaan. Yhdistä salaatinlehdet, sipuli ja kirsikkatomaatit. Valmista salaatinkastike pienessä kulhossa: sekoita oliiviöljy, hunaja ja sitruunamehu. Kaada kastike salaatin päälle.
Vaihe 7
Asettele lautaselle perunamuusi, pyörykät ja kastike. Tarjoile salaatin kera.
Resepti-ID: 1177
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä