Kala-takoyaki teriyakikastikkeella
Ulkoa rapeita, sisältä meheviä – näitä kalanoppia on pakko maistaa! Teriyaki-maapähkinäkastike tuo pähkinäisen vivahteen tähän Japanissa suosittuun katuruokaan.
Ainekset
Takoyaki:
Kastike:
Koristeluun:
Valmistus
Vaihe 1
100 g vehnäjauhoja – 30 g maissitärkkelystä – ½ tl leivinjauhetta – 40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 kananmuna – 50 ml dashi-lientä – 200 g valkoista kalaa (esim. turskaa, siikaa tai ahventa)
Sekoita jauhot, maissitärkkelys, leivinjauhe, Kikkomanin soijakastike, kananmuna sekä jäähdytetty dashi-liemi tasaiseksi taikinaksi. Silppua kala ja lisää taikinan sekaan. Lusikoi seos jääpalamuottiin (neliönmuotoisia 2 x 2 cm paloja varten) ja laita pakastimeen tunniksi.
Vaihe 2
80 ml kookosmaitoa – 70 g maapähkinävoita – 30 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 20 ml riisiviinietikkaa – ½ tl valkosipulirouhetta
Sekoita kastikeainekset kattilassa ja keitä, kunnes kastike sakenee.
Vaihe 3
150 ml rypsiöljyä – 1 tl silputtua ruohosipulia
Uppopaista jäätyneet takoyaki-kuutiot öljyssä kullanruskeiksi.
Asettele paistettu takoyaki lautaselle, koristele ruohosipulilla ja tarjoile erillisessä kipossa olevan kastikkeen kanssa.
Vinkki:
Dashi-liemen voi tehdä dashi-jauheesta, joka sekoitetaan kiehuvaan veteen.
Resepti-ID: 1368
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä