Kala-takoyaki teriyakikastikkeella
Kala-takoyaki teriyakikastikkeella

Kala-takoyaki teriyakikastikkeella

4,5 4 arviot
kokonaisaika 1 t 35 min
20 min esivalmistelut
15 min valmistus
1 t jäähdyttäminen

Ulkoa rapeita, sisältä meheviä – näitä kalanoppia on pakko maistaa! Teriyaki-maapähkinäkastike tuo pähkinäisen vivahteen tähän Japanissa suosittuun katuruokaan.

Ainekset

2 annosta

Takoyaki:

100 g
vehnäjauhoja
30 g
maissitärkkelystä
 ½ tl
leivinjauhetta
1 
kananmuna
50 ml
dashi-lientä
200 g
valkoista kalaa (esim. turskaa, siikaa tai ahventa)
150 ml
rypsiöljyä

Kastike:

80 ml
kookosmaitoa
70 g
maapähkinävoita
20 ml
riisiviinietikkaa
 ½ tl
valkosipulirouhetta

Koristeluun:

1 tl
silputtua ruohosipulia
Ravintosisältö (per annos):4.019 kJ / 960 kcal
70,2 gRasva
55,8 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

100 g vehnäjauhoja – 30 g maissitärkkelystä –  ½ tl leivinjauhetta – 40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1  kananmuna – 50 ml dashi-lientä – 200 g valkoista kalaa (esim. turskaa, siikaa tai ahventa)

Sekoita jauhot, maissitärkkelys, leivinjauhe, Kikkomanin soijakastike, kananmuna sekä jäähdytetty dashi-liemi tasaiseksi taikinaksi. Silppua kala ja lisää taikinan sekaan. Lusikoi seos jääpalamuottiin (neliönmuotoisia 2 x 2 cm paloja varten) ja laita pakastimeen tunniksi.

Vaihe 2

80 ml kookosmaitoa – 70 g maapähkinävoita – 30 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike20 ml riisiviinietikkaa –  ½ tl valkosipulirouhetta

Sekoita kastikeainekset kattilassa ja keitä, kunnes kastike sakenee.

Vaihe 3

150 ml rypsiöljyä – 1 tl silputtua ruohosipulia

Uppopaista jäätyneet takoyaki-kuutiot öljyssä kullanruskeiksi.
Asettele paistettu takoyaki lautaselle, koristele ruohosipulilla ja tarjoile erillisessä kipossa olevan kastikkeen kanssa.

Vinkki:

Dashi-liemen voi tehdä dashi-jauheesta, joka sekoitetaan kiehuvaan veteen.

Resepti-ID: 1368

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

100 g vehnäjauhoja – 30 g maissitärkkelystä – ½ tl leivinjauhetta – 40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 kananmuna – 50 ml dashi-lientä – 200 g valkoista kalaa (esim. turskaa, siikaa tai ahventa)

Sekoita jauhot, maissitärkkelys, leivinjauhe, Kikkomanin soijakastike, kananmuna sekä jäähdytetty dashi-liemi tasaiseksi taikinaksi. Silppua kala ja lisää taikinan sekaan. Lusikoi seos jääpalamuottiin (neliönmuotoisia 2 x 2 cm paloja varten) ja laita pakastimeen tunniksi.

80 ml kookosmaitoa – 70 g maapähkinävoita – 30 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike20 ml riisiviinietikkaa – ½ tl valkosipulirouhetta

Sekoita kastikeainekset kattilassa ja keitä, kunnes kastike sakenee.

150 ml rypsiöljyä – 1 tl silputtua ruohosipulia

Uppopaista jäätyneet takoyaki-kuutiot öljyssä kullanruskeiksi.
Asettele paistettu takoyaki lautaselle, koristele ruohosipulilla ja tarjoile erillisessä kipossa olevan kastikkeen kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.