

Helppo pannukakku omena- ja saksanpähkinälisukkeella
Kuohkea pannukakku, joka maustetaan Kikkoman Mirin -kastikkeella ja paistetaan uunissa kullanruskeaksi. Tarjoillaan karamellisoitujen omenalohkojen ja saksanpähkinöiden kanssa.
Valmistus
Vaihe 1
Lämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen) ja käytä ylä-/alalämpöä. Laita uunivuoka tai pyöreä kakkuvuoka (Ø 28–30 cm) uuniin ja esilämmitä. Valmista taikina vasta, kun uuni on lämmennyt.
Vaihe 2
Vatkaa munat, sokeri, jauhot, maito ja 4 rkl Mirin-kastiketta sileäksi taikinaksi. Anna tekeytyä noin 5 minuutin ajan.
Vaihe 3
Ota kuuma vuoka varovasti uunista. Lisää voi, anna sulaa ja levitä. Kaada taikina vuokaan ja paista esilämmitetyssä uunissa noin 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Taikina kohoaa ensin runsaasti, mutta laskee sitten.
Vaihe 4
Kuori omenat, leikkaa neljään osaan, poista kanta ja leikkaa sitten ohuiksi lohkoiksi. Paahda saksanpähkinöitä kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää vaniljansiemenet, omenat ja loppu Mirin-kastike. Paista noin 5 minuutin ajan, kunnes seos on hieman karamellisoitunut.
Vaihe 5
Ota pannukakku uunista, nosta keskelle omena-saksanpähkinäseos ja tarjoa.
Vinkki
Vaniljajäätelö tai -kastike sopii hyvin pannukakun kanssa.
Omenoiden sijaan voi käyttää esimerkiksi päärynöitä, aprikooseja tai luumuja.
Pinnalle voi ripotella tomusokeria ja kanelia.
Jos haluat pannukakusta kuohkeampaa, erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto varovasti taikinan sekaan.
Resepti-ID: 1029
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä