Helpot omenamochit

kokonaisaika 20 min
10 min esivalmistelut
10 min valmistus

Ainekset

4 annosta

Täytteeseen:

10 g
suolaamatonta voita
1 
omena (Granny Smith) leikattuna 3 cm:n kuutioiksi
20 g
ruokosokeria

Mochitaikinaan:

50 g
tahmeita riisijauhoja
50 g
sokeria
75 g
vettä
Maissijauhoja pyörittelyyn (tai perunajauhoja)

Koristeluun:

Mintunlehtiä
Ravintosisältö (per annos): 748 kJ  /  178 kcal
2,6 g Rasva
1,1 g Proteiini
37,3 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Täyte:

Sulata voi pannussa.

Vaihe 2

Lisää omenakuutiot ja paista vaaleanruskeiksi.

Vaihe 3

Lisää sokeri ja karamellisoi omenat. Sekoita joukkoon Kikkoman-soijakastike.

Vaihe 4

Jäähdytä jääkaapissa.

Vaihe 5

Mochitaikina:

Mittaa tahmeat riisijauhot ja sokeri lämmönkestävään kulhoon. Sekoita ja lisää vähitellen vettä niin, että muodostuu paksu taikina.

Vaihe 6

Laita taikina mikroaaltouuniin kahdeksi minuutiksi (640 W). Sekoita ja kuumenna vielä minuutin ajan.

Vaihe 7

Ripottele työtasolle maissijauhoja. Kaada mochitaikina tasolle, kaulitse 2–3 mm:n paksuiseksi levyksi käyttäen apuna runsaasti maissijauhoja. Anna jäähtyä. Leikkaa taikinasta 2–4 ympyrää pikkuleipämuotilla (halkaisija n. 7 cm).

Vaihe 8

Laita kunkin ympyrän keskelle annos karamellisoituja omenoita. Taita taikina päälle, painele hyvin kiinni ja käännä ympäri.

Vaihe 9

Aseta tarjolle lautasille ja koristele mintunlehdillä.

Vinkki:

Mochien kanssa maistuu hyvin vaniljajäätelö.

Resepti-ID: 947

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Täyte:

Sulata voi pannussa.

Lisää omenakuutiot ja paista vaaleanruskeiksi.

Lisää sokeri ja karamellisoi omenat. Sekoita joukkoon Kikkoman-soijakastike.

Jäähdytä jääkaapissa.

Mochitaikina:

Mittaa tahmeat riisijauhot ja sokeri lämmönkestävään kulhoon. Sekoita ja lisää vähitellen vettä niin, että muodostuu paksu taikina.

Laita taikina mikroaaltouuniin kahdeksi minuutiksi (640 W). Sekoita ja kuumenna vielä minuutin ajan.

Ripottele työtasolle maissijauhoja. Kaada mochitaikina tasolle, kaulitse 2–3 mm:n paksuiseksi levyksi käyttäen apuna runsaasti maissijauhoja. Anna jäähtyä. Leikkaa taikinasta 2–4 ympyrää pikkuleipämuotilla (halkaisija n. 7 cm).

Laita kunkin ympyrän keskelle annos karamellisoituja omenoita. Taita taikina päälle, painele hyvin kiinni ja käännä ympäri.

Aseta tarjolle lautasille ja koristele mintunlehdillä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.