Helpot omenamochit
Helpot omenamochit

Helpot omenamochit

kokonaisaika20 min
10 minesivalmistelut
10 minvalmistus

Ainekset

4 annosta

Täytteeseen:

10 g
suolaamatonta voita
1 
omena (Granny Smith) leikattuna 3 cm:n kuutioiksi
20 g
ruokosokeria

Mochitaikinaan:

50 g
tahmeita riisijauhoja
50 g
sokeria
75 g
vettä
Maissijauhoja pyörittelyyn (tai perunajauhoja)

Koristeluun:

Mintunlehtiä
Ravintosisältö (per annos):748 kJ / 178 kcal
2,6 gRasva
1,1 gProteiini
37,3 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Täyte:

Sulata voi pannussa.

Vaihe 2

Lisää omenakuutiot ja paista vaaleanruskeiksi.

Vaihe 3

Lisää sokeri ja karamellisoi omenat. Sekoita joukkoon Kikkoman-soijakastike.

Vaihe 4

Jäähdytä jääkaapissa.

Vaihe 5

Mochitaikina:

Mittaa tahmeat riisijauhot ja sokeri lämmönkestävään kulhoon. Sekoita ja lisää vähitellen vettä niin, että muodostuu paksu taikina.

Vaihe 6

Laita taikina mikroaaltouuniin kahdeksi minuutiksi (640 W). Sekoita ja kuumenna vielä minuutin ajan.

Vaihe 7

Ripottele työtasolle maissijauhoja. Kaada mochitaikina tasolle, kaulitse 2–3 mm:n paksuiseksi levyksi käyttäen apuna runsaasti maissijauhoja. Anna jäähtyä. Leikkaa taikinasta 2–4 ympyrää pikkuleipämuotilla (halkaisija n. 7 cm).

Vaihe 8

Laita kunkin ympyrän keskelle annos karamellisoituja omenoita. Taita taikina päälle, painele hyvin kiinni ja käännä ympäri.

Vaihe 9

Aseta tarjolle lautasille ja koristele mintunlehdillä.

Vinkki:

Mochien kanssa maistuu hyvin vaniljajäätelö.

Resepti-ID: 947

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Täyte:

Sulata voi pannussa.

Lisää omenakuutiot ja paista vaaleanruskeiksi.

Lisää sokeri ja karamellisoi omenat. Sekoita joukkoon Kikkoman-soijakastike.

Jäähdytä jääkaapissa.

Mochitaikina:

Mittaa tahmeat riisijauhot ja sokeri lämmönkestävään kulhoon. Sekoita ja lisää vähitellen vettä niin, että muodostuu paksu taikina.

Laita taikina mikroaaltouuniin kahdeksi minuutiksi (640 W). Sekoita ja kuumenna vielä minuutin ajan.

Ripottele työtasolle maissijauhoja. Kaada mochitaikina tasolle, kaulitse 2–3 mm:n paksuiseksi levyksi käyttäen apuna runsaasti maissijauhoja. Anna jäähtyä. Leikkaa taikinasta 2–4 ympyrää pikkuleipämuotilla (halkaisija n. 7 cm).

Laita kunkin ympyrän keskelle annos karamellisoituja omenoita. Taita taikina päälle, painele hyvin kiinni ja käännä ympäri.

Aseta tarjolle lautasille ja koristele mintunlehdillä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.