Haudutettuja lampaan potkia ja aprikoosia
Tässä ruuassa makeus ja suolaisuus yhdistyvät herkullisella tavalla. Lampaan potkia haudutetaan aprikooseilla ja soijakastikkeella maustetussa punaviinissä. Tarjoillaan perunoiden ja ruusukaalien kanssa.
Ainekset
Lampaan potkiin
Perunoihin ja ruusukaaleihin
Valmistus
Vaihe 1
Huuhtele ja kuivaa perunat ja ruusukaalit. Laita uuniin uunivuoka ja lämmitä uuni 250-asteiseksi.
Vaihe 2
Marinoi potkat rapsiöljyllä ja ruskista esilämmitetyssä uunivuoassa.
Vaihe 3
Kuori ja kuutioi sipulit. Kuori ja purista valkosipuli. Paahda sipulit ja valkosipulit uunivuoassa.
Vaihe 4
Sekoita punaviini, tomaattipyre ja 50 ml Kikkomanin soijakastike. Kaada seos lampaan potkien päälle. Lisää kanelitangot, aprikoosit ja laakerinlehdet.
Vaihe 5
Keitä nestettä kokoon ja lisää sen jälkeen lihaliemi. Laita kansi vuoan päälle ja paista noin 40 minuutin ajan.
Vaihe 6
Kuori sillä aikaa perunat, kuutioi ja laita kylmään veteen. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja katkaise kannat veitsellä. Kypsennä ruusukaaleja kiehuvassa vedessä noin 5 minuutin ajan.
Vaihe 7
Paahda hasselpähkinät pannulla. Lisää 2 rkl rapsiöljyä ja 1 rkl Kikkomanin soijakastike.
Vaihe 8
Sekoita keskenään perunat, ruusukaalit, hieman sulatettua voita, 1 rkl Kikkomanin soijakastike /suolaa ja vastajauhettua pippuria. Lisää päälle hasselpähkinät.
Vaihe 9
Lampaan potkien pitäisi olla mureita 40 minuutin kypsentämisen jälkeen. Tarjoa ruoka, kun lammas on kypsää.
Resepti-ID: 1084
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä