Grillatut lihapullat ja karpalokastike

kokonaisaika 90 min
15 min esivalmistelut
15 min valmistus
60 min marinointi

Kaipaatko uutta twistiä lihapulliin? Tässä ohjeessa pyörykät maustetaan soijakastikkeella, ja paistamisen sijaan ne grillataan. Lopuksi lihapullat sivellään karpalokastikkeella, jossa on appelsiininkuorta – vastustamaton makuyhdistelmä!

Ainekset

2 annosta

Liha:

300 g
kanan jauhelihaa
1 
kananmuna
2 tl
za'atar mausteseosta (ks. vinkki)
1 hyppysellinen
chilijauhetta
1 hyppysellinen
pippuria
1 ½ rkl
korppujauhoja

Karpalokastike:

100 g
karpaloita
1 tl
raastettua appelsiinin kuorta
1 rkl
sitruunamehua
1 hyppysellinen
kuivattua oreganoa
1 
chili (valinnainen)

Lisäksi:

1 rkl
öljyä lihapullien sivelyyn
Ravintosisältö (per annos): 1772 kJ  /  424 kcal
14 g Rasva
36 g Proteiini
38 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

300 g kanan jauhelihaa – 1  kananmuna – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 tl za'atar mausteseosta (ks. vinkki) – 1 hyppysellinen chilijauhetta – 1 hyppysellinen pippuria – 1 ½ rkl korppujauhoja

Sekoita jauheliha, kananmuna, Kikkomanin soijakastike ja mausteet. Lisää korppujauhot ja sekoita uudelleen, kunnes seos on helposti muotoiltavissa.

Vaihe 2

Pyörittele kostutetuilla käsillä taikinasta pyöryköitä, joiden halkaisija on n. 3 cm. Pujottele lihapullat vartaisiin (3–5 lihapullaa per varras) ja anna tekeytyä jääkaapissa yksi tunti.

Vaihe 3

100 g karpaloita – 2 rkl Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike1 tl raastettua appelsiinin kuorta – 1 rkl sitruunamehua – 1 hyppysellinen kuivattua oreganoa – 1  chilipalko (valinnainen)

Sekoita karpalot ja Kikkoman Teriyaki BBQ-kastike Hunajalla, appelsiinin kuori, sitruunamehu ja orgeno. Jos kaipaat lisäpotkua, lisää myös silputtua chiliä maun mukaan.

Vaihe 4

1 rkl öljyä lihapullien sivelyyn

Sivele lihapullat öljyllä. Grillaa vartaita kuumalla parilalla n. 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Sivele lihapullat sen jälkeen karpalokastikkeella ja grillaa uudelleen.

Vinkki:

Lihapullat voi valmistaa myös porsaan jauhelihasta tai sika-nautajauhelihasta.

Voit tarjota lisukkeena lempisalaattiasi, ja jos karpalokastiketta jää yli, se sopii hyvin dippailuun.

Za’atar-mausteseoksen voi korvata seoksella, jossa on kuivattua timjamia, seesaminsiemeniä, jauhettua sumakkia (tai raastettua sitruunan kuorta) sekä hyppysellinen suolaa.

Resepti-ID: 1232

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

300 g kanan jauhelihaa – 1  kananmuna – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 tl za'atar mausteseosta (ks. vinkki) – 1 hyppysellinen chilijauhetta – 1 hyppysellinen pippuria – 1 ½ rkl korppujauhoja

Sekoita jauheliha, kananmuna, Kikkomanin soijakastike ja mausteet. Lisää korppujauhot ja sekoita uudelleen, kunnes seos on helposti muotoiltavissa.

Pyörittele kostutetuilla käsillä taikinasta pyöryköitä, joiden halkaisija on n. 3 cm. Pujottele lihapullat vartaisiin (3–5 lihapullaa per varras) ja anna tekeytyä jääkaapissa yksi tunti.

100 g karpaloita – 2 rkl Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike1 tl raastettua appelsiinin kuorta – 1 rkl sitruunamehua – 1 hyppysellinen kuivattua oreganoa – 1  chilipalko (valinnainen)

Sekoita karpalot ja Kikkoman Teriyaki BBQ-kastike Hunajalla, appelsiinin kuori, sitruunamehu ja orgeno. Jos kaipaat lisäpotkua, lisää myös silputtua chiliä maun mukaan.

1 rkl öljyä lihapullien sivelyyn

Sivele lihapullat öljyllä. Grillaa vartaita kuumalla parilalla n. 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Sivele lihapullat sen jälkeen karpalokastikkeella ja grillaa uudelleen.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.