Grillatut lihapullat ja karpalokastike
Kaipaatko uutta twistiä lihapulliin? Tässä ohjeessa pyörykät maustetaan soijakastikkeella, ja paistamisen sijaan ne grillataan. Lopuksi lihapullat sivellään karpalokastikkeella, jossa on appelsiininkuorta – vastustamaton makuyhdistelmä!
Ainekset
Liha:
Karpalokastike:
Lisäksi:
Valmistus
Vaihe 1
300 g kanan jauhelihaa – 1 kananmuna – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 tl za'atar mausteseosta (ks. vinkki) – 1 hyppysellinen chilijauhetta – 1 hyppysellinen pippuria – 1 ½ rkl korppujauhoja
Sekoita jauheliha, kananmuna, Kikkomanin soijakastike ja mausteet. Lisää korppujauhot ja sekoita uudelleen, kunnes seos on helposti muotoiltavissa.
Vaihe 2
Pyörittele kostutetuilla käsillä taikinasta pyöryköitä, joiden halkaisija on n. 3 cm. Pujottele lihapullat vartaisiin (3–5 lihapullaa per varras) ja anna tekeytyä jääkaapissa yksi tunti.
Vaihe 3
100 g karpaloita – 2 rkl Kikkoman Hunajalla maustettu Teriyaki BBQ-kastike – 1 tl raastettua appelsiinin kuorta – 1 rkl sitruunamehua – 1 hyppysellinen kuivattua oreganoa – 1 chilipalko (valinnainen)
Sekoita karpalot ja Kikkoman Teriyaki BBQ-kastike Hunajalla, appelsiinin kuori, sitruunamehu ja orgeno. Jos kaipaat lisäpotkua, lisää myös silputtua chiliä maun mukaan.
Vaihe 4
1 rkl öljyä lihapullien sivelyyn
Sivele lihapullat öljyllä. Grillaa vartaita kuumalla parilalla n. 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Sivele lihapullat sen jälkeen karpalokastikkeella ja grillaa uudelleen.
Vinkki:
Lihapullat voi valmistaa myös porsaan jauhelihasta tai sika-nautajauhelihasta.
Voit tarjota lisukkeena lempisalaattiasi, ja jos karpalokastiketta jää yli, se sopii hyvin dippailuun.
Za’atar-mausteseoksen voi korvata seoksella, jossa on kuivattua timjamia, seesaminsiemeniä, jauhettua sumakkia (tai raastettua sitruunan kuorta) sekä hyppysellinen suolaa.
Resepti-ID: 1232
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä