Grillattua mustekalaa ja ponzukastiketta
Grillattua mustekalaa ja ponzukastiketta

Grillattua mustekalaa ja ponzukastiketta

1 1 arviot
kokonaisaika85 min
15 minesivalmistelut
10 minvalmistus
60 minmarinointi

Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike maustaa mustekalan ja antaa raikkaan vivahteen myös voikastikkeelle. Lisukkeena tarjottava tomaattisalsa saa lisämakua kapriksista. Hienostunut annos on varma hitti illallispöydässä!

Ainekset

2 annosta

Mustekala:

400 g
mustekalan lonkeroita (kiehautettuja)
2 
valkosipulinkynttä
 ½ tl
paprikajauhetta
1 rkl
oliiviöljyä
1 hyppysellinen
chilihiutaleita

Salsa:

100 g
kirsikkatomaatteja
50 g
kapriksia
 ½ tl
raastettua sitruunan kuorta
2 rkl
oliiviöljyä
muutama tuore basilikan lehti

Voikastike:

150 ml
sakea
1 rkl
sitruunamehua
100 g
voita
Ravintosisältö (per annos):2867 kJ / 686 kcal
50 gRasva
34 gProteiini
22 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

400 g mustekalan lonkeroita (kiehautettuja) – 4 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa2  valkosipulinkynttä –  ½ tl paprikajauhetta – 1 rkl oliiviöljyä – 1 hyppysellinen chilihiutaleita

Paloittele kiehautetut mustekalan lonkerot.

Sekoita kulhossa Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike, murskatut valkosipulinkynnet, paprikajauho, oliiviöljy ja chilihiutaleet. Lisää mustekala ja anna marinoitua jääkaapissa yksi tunti.

Vaihe 2

100 g kirsikkatomaatteja – 50 g kapriksia –  ½ tl raastettua sitruunan kuorta – 2 rkl oliiviöljyä – muutama tuore basilikan lehti

Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Lisää niiden joukkoon kaprikset, sitruunan kuori ja oliiviöljy. Revi basilikanlehdet pienemmiksi ja sekoita salsan joukkoon.

Vaihe 3

150 ml sakea – 4 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa1 rkl sitruunamehua – 100 g voita

Kiehauta kattilassa sake, Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike ja sitruunamehu (n. 1 minuutti). Lisää voi ja ota kattila pois levyltä. Sekoita, kunnes voi on sulanut ja kastike on sileää.

Vaihe 4

Grillaa mustekalan paloja n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile salsan ja voikastikkeen kera.

Resepti-ID: 1235

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

400 g mustekalan lonkeroita (kiehautettuja) – 4 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa2 valkosipulinkynttä – ½ tl paprikajauhetta – 1 rkl oliiviöljyä – 1 hyppysellinen chilihiutaleita

Paloittele kiehautetut mustekalan lonkerot.

Sekoita kulhossa Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike, murskatut valkosipulinkynnet, paprikajauho, oliiviöljy ja chilihiutaleet. Lisää mustekala ja anna marinoitua jääkaapissa yksi tunti.

100 g kirsikkatomaatteja – 50 g kapriksia – ½ tl raastettua sitruunan kuorta – 2 rkl oliiviöljyä – muutama tuore basilikan lehti

Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Lisää niiden joukkoon kaprikset, sitruunan kuori ja oliiviöljy. Revi basilikanlehdet pienemmiksi ja sekoita salsan joukkoon.

150 ml sakea – 4 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa1 rkl sitruunamehua – 100 g voita

Kiehauta kattilassa sake, Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike ja sitruunamehu (n. 1 minuutti). Lisää voi ja ota kattila pois levyltä. Sekoita, kunnes voi on sulanut ja kastike on sileää.

Grillaa mustekalan paloja n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile salsan ja voikastikkeen kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.