Grillattua mustekalaa ja ponzukastiketta
Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike maustaa mustekalan ja antaa raikkaan vivahteen myös voikastikkeelle. Lisukkeena tarjottava tomaattisalsa saa lisämakua kapriksista. Hienostunut annos on varma hitti illallispöydässä!
Ainekset
Mustekala:
Salsa:
Voikastike:
Valmistus
Vaihe 1
400 g mustekalan lonkeroita (kiehautettuja) – 4 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa – 2 valkosipulinkynttä – ½ tl paprikajauhetta – 1 rkl oliiviöljyä – 1 hyppysellinen chilihiutaleita
Paloittele kiehautetut mustekalan lonkerot.
Sekoita kulhossa Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike, murskatut valkosipulinkynnet, paprikajauho, oliiviöljy ja chilihiutaleet. Lisää mustekala ja anna marinoitua jääkaapissa yksi tunti.
Vaihe 2
100 g kirsikkatomaatteja – 50 g kapriksia – ½ tl raastettua sitruunan kuorta – 2 rkl oliiviöljyä – muutama tuore basilikan lehti
Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Lisää niiden joukkoon kaprikset, sitruunan kuori ja oliiviöljy. Revi basilikanlehdet pienemmiksi ja sekoita salsan joukkoon.
Vaihe 3
150 ml sakea – 4 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa – 1 rkl sitruunamehua – 100 g voita
Kiehauta kattilassa sake, Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastike ja sitruunamehu (n. 1 minuutti). Lisää voi ja ota kattila pois levyltä. Sekoita, kunnes voi on sulanut ja kastike on sileää.
Vaihe 4
Grillaa mustekalan paloja n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoile salsan ja voikastikkeen kera.
Resepti-ID: 1235
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä