Gluteeniton rosmariini-sipulifocaccia
Gluteeniton rosmariini-sipulifocaccia

Gluteeniton rosmariini-sipulifocaccia

kokonaisaika120 min
10 minesivalmistelut
20 minvalmistus
90 minhapatus

Kuohkea, gluteeniton focaccia maustetaan rosmariinilla ja sipulilla, aivan kuten etruskit aikoinaan tekivät. Kylkeen vielä dippiseos yrttiöljystä, fetajuustosta sekä pähkinöistä, ja mahtava piknik-eväs on valmis nautittavaksi!

Ainekset

2 annosta
100 g
tattarijauhoa
50 g
riisijauhoa
70 g
perunajauhoa
1 rkl
psylliumkuorijauhetta
250 ml
vettä
5 g
kuivahiivaa
60 ml
hyvälaatuista oliiviöljyä
1 
sipuli
2 
rosmariinin oksaa
1 rkl
sokeria
1 rkl
silputtua timjamia
1 rkl
silputtua oreganoa
1 rkl
karkeaa merisuolaa
 ½ 
sitruuna
30 g
oliiveja
30 g
fetajuustoa
20 g
saksanpähkinöitä
1 tl
chilihiutaleita
Ravintosisältö (per annos):3552 kJ / 849 kcal
42,9 gRasva
16 gProteiini
98,4 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

100 g tattarijauhoa – 50 g riisijauhoa – 70 g perunajauhoa – 1 rkl psylliumkuorijauhetta – 250 ml vettä – 5 g kuivahiivaa – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike

Sekoita jauhot, psyllium, vesi, kuivahiiva sekä Kikkomanin gluteeniton soijakastike ja vaivaa taikinaa n. 5 minuuttia, jotta siitä tulee sopivan kiinteää. Jos taikina on liian kiinteää, lisää vettä; jos se on liian löysää vielä 5 minuutin jälkeen, lisää tattarijauhoa. Peitä taikina liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan n. tunniksi.

Vaihe 2

Levitä kohonnut taikina uunivuokaan. Jätä kohoamaan uudelleen vielä 20–30 minuutiksi.

Vaihe 3

1  sipuli – 20 ml hyvälaatuista oliiviöljyä – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike1  rosmariinin oksa – 1 rkl sokeria –  ½ rkl silputtua timjamia –  ½ rkl silputtua oreganoa – 1 rkl karkeaa merisuolaa

Leikkaa sipuli suikaleiksi ja paista niitä 10 millilitrassa (= 2 tl) oliiviöljyä. Lisää Kikkomanin gluteeniton soijakastike sekä sokeri ja sekoita.

Sekoita keskenään loput oliiviöljystä, timjami ja oregano. Sivele yrttiöljy kohonneen taikinan pintaan ja painele siihen kuoppia sormillasi. Levitä päälle sipulit, rosmariini ja suola.

Paista focacciaa 220-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Vaihe 4

40 ml hyvälaatuista oliiviöljyä – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike1  rosmariinin oksa –  ½ tl silputtua timjamia –  ½ tl silputtua oreganoa –  ½  sitruuna – 30 g oliiveja – 30 g fetajuustoa – 20 g saksanpähkinöitä – 1 tl chilihiutaleita

Kaada oliiviöljy lautaselle. Lisää Kikkomanin gluteeniton soijakastike, silputut yrtit, sitruunan mehu, sitruunan raastettu kuori, pilkotut oliivit ja saksanpähkinät sekä chilihiutaleet. Sekoita ja tarjoile focaccia-palojen kera.

Resepti-ID: 1289

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

100 g tattarijauhoa – 50 g riisijauhoa – 70 g perunajauhoa – 1 rkl psylliumkuorijauhetta – 250 ml vettä – 5 g kuivahiivaa – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike

Sekoita jauhot, psyllium, vesi, kuivahiiva sekä Kikkomanin gluteeniton soijakastike ja vaivaa taikinaa n. 5 minuuttia, jotta siitä tulee sopivan kiinteää. Jos taikina on liian kiinteää, lisää vettä; jos se on liian löysää vielä 5 minuutin jälkeen, lisää tattarijauhoa. Peitä taikina liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan n. tunniksi.

Levitä kohonnut taikina uunivuokaan. Jätä kohoamaan uudelleen vielä 20–30 minuutiksi.

1 sipuli – 20 ml hyvälaatuista oliiviöljyä – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike1 rosmariinin oksa – 1 rkl sokeria – ½ rkl silputtua timjamia – ½ rkl silputtua oreganoa – 1 rkl karkeaa merisuolaa

Leikkaa sipuli suikaleiksi ja paista niitä 10 millilitrassa (= 2 tl) oliiviöljyä. Lisää Kikkomanin gluteeniton soijakastike sekä sokeri ja sekoita.

Sekoita keskenään loput oliiviöljystä, timjami ja oregano. Sivele yrttiöljy kohonneen taikinan pintaan ja painele siihen kuoppia sormillasi. Levitä päälle sipulit, rosmariini ja suola.

Paista focacciaa 220-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

40 ml hyvälaatuista oliiviöljyä – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike1 rosmariinin oksa – ½ tl silputtua timjamia – ½ tl silputtua oreganoa – ½ sitruuna – 30 g oliiveja – 30 g fetajuustoa – 20 g saksanpähkinöitä – 1 tl chilihiutaleita

Kaada oliiviöljy lautaselle. Lisää Kikkomanin gluteeniton soijakastike, silputut yrtit, sitruunan mehu, sitruunan raastettu kuori, pilkotut oliivit ja saksanpähkinät sekä chilihiutaleet. Sekoita ja tarjoile focaccia-palojen kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.