

Gluteeniton rosmariini-sipulifocaccia
Kuohkea, gluteeniton focaccia maustetaan rosmariinilla ja sipulilla, aivan kuten etruskit aikoinaan tekivät. Kylkeen vielä dippiseos yrttiöljystä, fetajuustosta sekä pähkinöistä, ja mahtava piknik-eväs on valmis nautittavaksi!
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1

100 g tattarijauhoa – 50 g riisijauhoa – 70 g perunajauhoa – 1 rkl psylliumkuorijauhetta – 250 ml vettä – 5 g kuivahiivaa – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike
Sekoita jauhot, psyllium, vesi, kuivahiiva sekä Kikkomanin gluteeniton soijakastike ja vaivaa taikinaa n. 5 minuuttia, jotta siitä tulee sopivan kiinteää. Jos taikina on liian kiinteää, lisää vettä; jos se on liian löysää vielä 5 minuutin jälkeen, lisää tattarijauhoa. Peitä taikina liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan n. tunniksi.
Vaihe 2

Levitä kohonnut taikina uunivuokaan. Jätä kohoamaan uudelleen vielä 20–30 minuutiksi.
Vaihe 3

1 sipuli – 20 ml hyvälaatuista oliiviöljyä – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike – 1 rosmariinin oksa – 1 rkl sokeria – ½ rkl silputtua timjamia – ½ rkl silputtua oreganoa – 1 rkl karkeaa merisuolaa
Leikkaa sipuli suikaleiksi ja paista niitä 10 millilitrassa (= 2 tl) oliiviöljyä. Lisää Kikkomanin gluteeniton soijakastike sekä sokeri ja sekoita.
Sekoita keskenään loput oliiviöljystä, timjami ja oregano. Sivele yrttiöljy kohonneen taikinan pintaan ja painele siihen kuoppia sormillasi. Levitä päälle sipulit, rosmariini ja suola.
Paista focacciaa 220-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Vaihe 4

40 ml hyvälaatuista oliiviöljyä – 1 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu Tamari Gluteeniton soijakastike – 1 rosmariinin oksa – ½ tl silputtua timjamia – ½ tl silputtua oreganoa – ½ sitruuna – 30 g oliiveja – 30 g fetajuustoa – 20 g saksanpähkinöitä – 1 tl chilihiutaleita
Kaada oliiviöljy lautaselle. Lisää Kikkomanin gluteeniton soijakastike, silputut yrtit, sitruunan mehu, sitruunan raastettu kuori, pilkotut oliivit ja saksanpähkinät sekä chilihiutaleet. Sekoita ja tarjoile focaccia-palojen kera.
Resepti-ID: 1289
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä