Friteeratut simpukat ponzu-chilikastikkeella
Friteeratut simpukat ponzu-chilikastikkeella

Friteeratut simpukat ponzu-chilikastikkeella

kokonaisaika25 min
10 minesivalmistelut
15 minvalmistus

Jos pidät buffalo-kanansiivistä, pidät myös näistä simpukoista. Rapeiden simpukoiden seurana on mausteinen ponzu-chilikastike. Täydellinen pikkupurtava juhliin tai leffailtaan!

Ainekset

2 annosta
400 g
tuoreita simpukoita
1 l
vettä
500 ml
ruokaöljyä
4 rkl
vehnäjauhoja
4 rkl
perunajauhoa tai maissitärkkelystä
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
kuminaa
 ¼ tl
leivinjauhetta
 ½ tl
suolaa
1 rkl
sriracha-kastiketta
1 rkl
ketsuppia
puolikkaan limetin raastettu kuori
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
2 
kevätsipulia
hiukan korianteria

Valmistus

Vaihe 1

400 g tuoreita simpukoita – 1 l vettä

Laita simpukat ja vesi kattilaan ja keitä keskilämmöllä, kunnes simpukat ovat avautuneet (n. 5-7 minuuttia). Valuta simpukat ja anna jäähtyä 3-4 minuuttia. Irrota simpukanliha kuorista.

Vaihe 2

500 ml ruokaöljyä – 4 rkl vehnäjauhoja – 4 rkl perunajauhoa tai maissitärkkelystä – 1 tl savupaprikajauhetta – 1 tl valkosipulijauhetta – 1 tl kuminaa –  ¼ tl leivinjauhetta

Lämmitä öljyä kattilassa keskilämmöllä, kunnes sen lämpötila on 180 C.

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Laita ¼ seoksesta kulhoon ja lisää 1-2 rkl kylmää vettä. Sekoita taikinaksi.
Kääntele simpukoita ensin taikinassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa. Friteeraa simpukoita öljyssä n. 2-3 minuuttia, tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
Nosta simpukat talouspaperin päälle kuivumaan.
 

Vaihe 3

3 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa1 rkl sriracha-kastiketta – 1 rkl ketsuppia – puolikkaan limetin raastettu kuori – puolikkaan sitruunan raastettu kuori

Sekoita Kikkomanin Ponzu-kastike, sriracha, ketsuppi sekä limetin ja sitruunan raastetut kuoret kastikkeeksi.

Vaihe 4

2  kevätsipulia – hiukan korianteria

Sekoita kastike ja simpukat. Ripottele silputtu kevätsipuli ja korianterinlehdet simpukoiden päälle.

Vinkki:

Kastikkeen voi tarjota myös erillisessä kulhossa, johon simpukoita dipataan.

Voit korvata srirachan Kikkomanin Kimchi-chilikastikkeella.

Resepti-ID: 1159

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

400 g tuoreita simpukoita – 1 l vettä

Laita simpukat ja vesi kattilaan ja keitä keskilämmöllä, kunnes simpukat ovat avautuneet (n. 5-7 minuuttia). Valuta simpukat ja anna jäähtyä 3-4 minuuttia. Irrota simpukanliha kuorista.

500 ml ruokaöljyä – 4 rkl vehnäjauhoja – 4 rkl perunajauhoa tai maissitärkkelystä – 1 tl savupaprikajauhetta – 1 tl valkosipulijauhetta – 1 tl kuminaa – ¼ tl leivinjauhetta

Lämmitä öljyä kattilassa keskilämmöllä, kunnes sen lämpötila on 180 C.

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Laita ¼ seoksesta kulhoon ja lisää 1-2 rkl kylmää vettä. Sekoita taikinaksi.
Kääntele simpukoita ensin taikinassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa. Friteeraa simpukoita öljyssä n. 2-3 minuuttia, tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
Nosta simpukat talouspaperin päälle kuivumaan.
 

3 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa1 rkl sriracha-kastiketta – 1 rkl ketsuppia – puolikkaan limetin raastettu kuori – puolikkaan sitruunan raastettu kuori

Sekoita Kikkomanin Ponzu-kastike, sriracha, ketsuppi sekä limetin ja sitruunan raastetut kuoret kastikkeeksi.

2 kevätsipulia – hiukan korianteria

Sekoita kastike ja simpukat. Ripottele silputtu kevätsipuli ja korianterinlehdet simpukoiden päälle.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.