

Friteeratut simpukat ponzu-chilikastikkeella
Jos pidät buffalo-kanansiivistä, pidät myös näistä simpukoista. Rapeiden simpukoiden seurana on mausteinen ponzu-chilikastike. Täydellinen pikkupurtava juhliin tai leffailtaan!
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1

400 g tuoreita simpukoita – 1 l vettä
Laita simpukat ja vesi kattilaan ja keitä keskilämmöllä, kunnes simpukat ovat avautuneet (n. 5-7 minuuttia). Valuta simpukat ja anna jäähtyä 3-4 minuuttia. Irrota simpukanliha kuorista.
Vaihe 2

500 ml ruokaöljyä – 4 rkl vehnäjauhoja – 4 rkl perunajauhoa tai maissitärkkelystä – 1 tl savupaprikajauhetta – 1 tl valkosipulijauhetta – 1 tl kuminaa – ¼ tl leivinjauhetta
Lämmitä öljyä kattilassa keskilämmöllä, kunnes sen lämpötila on 180 C.
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Laita ¼ seoksesta kulhoon ja lisää 1-2 rkl kylmää vettä. Sekoita taikinaksi.
Kääntele simpukoita ensin taikinassa ja sen jälkeen jauhoseoksessa. Friteeraa simpukoita öljyssä n. 2-3 minuuttia, tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
Nosta simpukat talouspaperin päälle kuivumaan.
Vaihe 3

3 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa – 1 rkl sriracha-kastiketta – 1 rkl ketsuppia – puolikkaan limetin raastettu kuori – puolikkaan sitruunan raastettu kuori
Sekoita Kikkomanin Ponzu-kastike, sriracha, ketsuppi sekä limetin ja sitruunan raastetut kuoret kastikkeeksi.
Vaihe 4
2 kevätsipulia – hiukan korianteria
Sekoita kastike ja simpukat. Ripottele silputtu kevätsipuli ja korianterinlehdet simpukoiden päälle.
Vinkki:
Kastikkeen voi tarjota myös erillisessä kulhossa, johon simpukoita dipataan.
Voit korvata srirachan Kikkomanin Kimchi-chilikastikkeella.
Resepti-ID: 1159
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä