Endiivi- ja sikurisalaatti ponzu-granaattiomenakastikkeen kera
Endiivi- ja sikurisalaatti ponzu-granaattiomenakastikkeen kera

Endiivi- ja sikurisalaatti ponzu-granaattiomenakastikkeen kera

kokonaisaika25 min
15 minesivalmistelut
10 minvalmistus

Tähän ihanan raikkaaseen ja rouskuvaan salaattiin tulee endiiviä, sikuria, kurkkua, porkkanaa ja hedelmäistä ponzu-granaattiomenakastiketta. Salaatti koristellaan täyteläisellä soijapapu-valkosipulidipillä ja tarjoillaan rapeiden ciabatta-lastujen kanssa.

Ainekset

2 annosta
150 g
pakastettuja ja kuorittuja soijapapuja
1 
pieni valkosipulinkynsi
100 g
jugurttia
Vastajauhettua pippuria
60 g
ciabatta-leipää
2 rkl
oliiviöljyä
100 g
endiiviä
1 
sikuri
1 
minikurkku (tai ¼ tavallinen kurkku)
1 
keskikokoinen porkkana
1 
granaattiomena
 ¼ nippu
persiljaa
 ½ tl
hunajaa
Ravintosisältö (per annos):1918 kJ / 445 kcal
22,5 gRasva
13 gProteiini
46,4 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Keitä soijapapuja kiehuvassa vedessä 3-5 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä. Soseuta 80 g soijapapuja kuoritun valkosipulinkynnen ja jugurtin kanssa. Mausta sose 1-2 teelusikallisella Ponzu-kastiketta ja pippurilla.

Vaihe 2

Leikkaa ciabatta ohuiksi siivuiksi (n. 2 mm). Laita pannulle 1 tl seesamiöljyä ja 1 rkl oliiviöljyä ja kuumenna. Paahda siivuja kummaltakin puolelta kunnes ne ovat rapeita.

Vaihe 3

Huuhtele endiivi ja sikuri. Leikkaa endiivi suikaleiksi. Irrota sikurin lehdet ja leikkaa ne tarvittaessa pituussuuntaan. Huuhtele kurkku ja leikkaa se viipaleiksi pituussuuntaan. Kuori ja paloittele porkkana. Halkaise granaattiomena, poista siemenet ja ota mehu talteen.

Vaihe 4

Huuhtele persilja, nypi lehdet irti ja silppua ne karkeaksi silpuksi. Sekoita keskenään loput öljystä, persilja, granaattiomenan mehu, hunaja ja loput ponzu-kastikkeesta ja mausta pippurilla.

Vaihe 5

Asettele salaattiainekset vadille, kaada päälle kastiketta, koristele soijapapudipillä ja tarjoile ciabatta-lastujen kera.

Vinkki

Lisää salaattiin Serranon kinkkua.

Tuunaa salaatti paistetuilla kalkkunasuikaleilla.

Paahda ciabatta-lastut valkosipulinkynnen ja rosmariinioksan kanssa.

Resepti-ID: 1134

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Keitä soijapapuja kiehuvassa vedessä 3-5 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä. Soseuta 80 g soijapapuja kuoritun valkosipulinkynnen ja jugurtin kanssa. Mausta sose 1-2 teelusikallisella Ponzu-kastiketta ja pippurilla.

Leikkaa ciabatta ohuiksi siivuiksi (n. 2 mm). Laita pannulle 1 tl seesamiöljyä ja 1 rkl oliiviöljyä ja kuumenna. Paahda siivuja kummaltakin puolelta kunnes ne ovat rapeita.

Huuhtele endiivi ja sikuri. Leikkaa endiivi suikaleiksi. Irrota sikurin lehdet ja leikkaa ne tarvittaessa pituussuuntaan. Huuhtele kurkku ja leikkaa se viipaleiksi pituussuuntaan. Kuori ja paloittele porkkana. Halkaise granaattiomena, poista siemenet ja ota mehu talteen.

Huuhtele persilja, nypi lehdet irti ja silppua ne karkeaksi silpuksi. Sekoita keskenään loput öljystä, persilja, granaattiomenan mehu, hunaja ja loput ponzu-kastikkeesta ja mausta pippurilla.

Asettele salaattiainekset vadille, kaada päälle kastiketta, koristele soijapapudipillä ja tarjoile ciabatta-lastujen kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.