Endiivi- ja sikurisalaatti ponzu-granaattiomenakastikkeen kera
Tähän ihanan raikkaaseen ja rouskuvaan salaattiin tulee endiiviä, sikuria, kurkkua, porkkanaa ja hedelmäistä ponzu-granaattiomenakastiketta. Salaatti koristellaan täyteläisellä soijapapu-valkosipulidipillä ja tarjoillaan rapeiden ciabatta-lastujen kanssa.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1
Keitä soijapapuja kiehuvassa vedessä 3-5 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä. Soseuta 80 g soijapapuja kuoritun valkosipulinkynnen ja jugurtin kanssa. Mausta sose 1-2 teelusikallisella Ponzu-kastiketta ja pippurilla.
Vaihe 2
Leikkaa ciabatta ohuiksi siivuiksi (n. 2 mm). Laita pannulle 1 tl seesamiöljyä ja 1 rkl oliiviöljyä ja kuumenna. Paahda siivuja kummaltakin puolelta kunnes ne ovat rapeita.
Vaihe 3
Huuhtele endiivi ja sikuri. Leikkaa endiivi suikaleiksi. Irrota sikurin lehdet ja leikkaa ne tarvittaessa pituussuuntaan. Huuhtele kurkku ja leikkaa se viipaleiksi pituussuuntaan. Kuori ja paloittele porkkana. Halkaise granaattiomena, poista siemenet ja ota mehu talteen.
Vaihe 4
Huuhtele persilja, nypi lehdet irti ja silppua ne karkeaksi silpuksi. Sekoita keskenään loput öljystä, persilja, granaattiomenan mehu, hunaja ja loput ponzu-kastikkeesta ja mausta pippurilla.
Vaihe 5
Asettele salaattiainekset vadille, kaada päälle kastiketta, koristele soijapapudipillä ja tarjoile ciabatta-lastujen kera.
Vinkki
Lisää salaattiin Serranon kinkkua.
Tuunaa salaatti paistetuilla kalkkunasuikaleilla.
Paahda ciabatta-lastut valkosipulinkynnen ja rosmariinioksan kanssa.
Resepti-ID: 1134
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä