Ankanrintaa karhunvatukkakastikkeella
Gourmetruoasta voi nauttia myös kotona! Mehevä ankanrinta tarjotaan makean karhunvatukkakastikkeen sekä rapeiksi paahdettujen miso-perunoiden kera.
Valmistus
Vaihe 1
400 g kuorittuja perunoita – 50 g vaaleaa misotahnaa – 50 ml rypsiöljyä – 5 g valkosipulirouhetta
Leikkaa perunat lohkoiksi ja sekoita ne misotahnan, rypsiöljyn ja valkosipulirouheen kanssa. Paista 180 asteessa n. 40 minuuttia.
Vaihe 2
120 g karhunvatukoita – 100 ml appelsiinimehua – 30 g hunajaa – 30 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 30 ml omenasiiderietikkaa
Laita kastikeainekset kattilaan ja keitä n. 10 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
Vaihe 3
2 ankan rintafileetä, n. 200 g/kpl – 2 rosmariinin oksaa
Tee fileen pintaan veitsellä ristikkoviillot. Aseta fileet paistinpannulle nahkapuoli alaspäin ja paista kovalla lämmöllä n. 5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes nahan alla oleva rasva on sulanut ja pinta on kullanruskea. Lisää rosmariinin oksat pannulle. Laita pannu 160-asteiseen uuniin ja paista n. 10–15 minuuttia rintafileen koosta riippuen.
Vinkki:
Voit valmistaa kastikkeen myös mustikoista, vadelmista tai luumuista.
Resepti-ID: 1367
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä