Ankanrintaa karhunvatukkakastikkeella
Ankanrintaa karhunvatukkakastikkeella

Ankanrintaa karhunvatukkakastikkeella

kokonaisaika80 min
20 minesivalmistelut
60 minvalmistus

Gourmetruoasta voi nauttia myös kotona! Mehevä ankanrinta tarjotaan makean karhunvatukkakastikkeen sekä rapeiksi paahdettujen miso-perunoiden kera.

Ainekset

2 annosta

Ankka:

2 
ankan rintafileetä, n. 200 g/kpl
2 
rosmariinin oksaa

Kastike:

120 g
karhunvatukoita
100 ml
appelsiinimehua
30 g
hunajaa
30 ml
omenasiiderietikkaa

Perunat:

400 g
kuorittuja perunoita
50 g
vaaleaa misotahnaa
50 ml
rypsiöljyä
5 g
valkosipulirouhetta
Ravintosisältö (per annos):3420 kJ / 817 kcal
31,2 gRasva
63,2 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

400 g kuorittuja perunoita – 50 g vaaleaa misotahnaa – 50 ml rypsiöljyä – 5 g valkosipulirouhetta

Leikkaa perunat lohkoiksi ja sekoita ne misotahnan, rypsiöljyn ja valkosipulirouheen kanssa. Paista 180 asteessa n. 40 minuuttia.

Vaihe 2

120 g karhunvatukoita – 100 ml appelsiinimehua – 30 g hunajaa – 30 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike30 ml omenasiiderietikkaa

Laita kastikeainekset kattilaan ja keitä n. 10 minuuttia, kunnes kastike sakenee.

Vaihe 3

2  ankan rintafileetä, n. 200 g/kpl – 2  rosmariinin oksaa

Tee fileen pintaan veitsellä ristikkoviillot. Aseta fileet paistinpannulle nahkapuoli alaspäin ja paista kovalla lämmöllä n. 5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes nahan alla oleva rasva on sulanut ja pinta on kullanruskea. Lisää rosmariinin oksat pannulle. Laita pannu 160-asteiseen uuniin ja paista n. 10–15 minuuttia rintafileen koosta riippuen.

Vinkki:

Voit valmistaa kastikkeen myös mustikoista, vadelmista tai luumuista.

Resepti-ID: 1367

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

400 g kuorittuja perunoita – 50 g vaaleaa misotahnaa – 50 ml rypsiöljyä – 5 g valkosipulirouhetta

Leikkaa perunat lohkoiksi ja sekoita ne misotahnan, rypsiöljyn ja valkosipulirouheen kanssa. Paista 180 asteessa n. 40 minuuttia.

120 g karhunvatukoita – 100 ml appelsiinimehua – 30 g hunajaa – 30 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike30 ml omenasiiderietikkaa

Laita kastikeainekset kattilaan ja keitä n. 10 minuuttia, kunnes kastike sakenee.

2 ankan rintafileetä, n. 200 g/kpl – 2 rosmariinin oksaa

Tee fileen pintaan veitsellä ristikkoviillot. Aseta fileet paistinpannulle nahkapuoli alaspäin ja paista kovalla lämmöllä n. 5 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes nahan alla oleva rasva on sulanut ja pinta on kullanruskea. Lisää rosmariinin oksat pannulle. Laita pannu 160-asteiseen uuniin ja paista n. 10–15 minuuttia rintafileen koosta riippuen.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.