Gluteenittomat ruoat ja Kikkomanin gluteenittomat kastikkeet

08. Juli 2023

Gluteeni koostuu proteiineista, lipideistä ja hiilihydraateista, ja sitä esiintyy useissa viljalajeissa, kuten vehnässä, ohrassa, kaurassa, rukiissa ja speltissä. Useimmille ihmisille gluteeni ei aiheuta ongelmia. Keliakiaa ja gluteeniallergiaa sairastaville se kuitenkin aiheuttaa vatsakramppeja ja ruoansulatusongelmia, minkä vuoksi heidän on jätettävä gluteeni kokonaan pois ruokavaliostaan.

Vinkki: katso tuotteen pakkausmerkintä

Viime vuosina keliakia on saanut julkisuudessa aikaisempaa enemmän huomiota ja ruokakaupoista löytyy nykyään monipuolinen valikoima gluteenittomia tuotteita. Gluteenittomat tuotteet on usein merkitty ”gluteeniton”-merkinnällä, jossa viljantähkän yli kulkee vinoviiva. Muutamat viljalajit, kuten riisi, maissi, hirssi, tattari, amarantti ja kvinoa, eivät sisällä gluteenia. Yhdistelemällä niitä kasvisten, kanan, lihan, kanan tai äyriäisten kanssa voit valmistaa herkullisia salaatteja ja pääruokia.

Inspiraatioita aasialaisesta keittiöstä

Keliaakikon kannattaa hakea inspiraatioita aasialaisesta keittiöstä, sillä aasialaisissa ruoissa käytetään vain harvoin viljoja. Syödessäsi herkullista wokkiruokaa riisin kanssa mieleesi tuskin tulee, että jäät jostain paitsi. Pastaruokia puolestaan voit valmistaa kesäkurpitsasta: ota vain spiraalileikkuri esiin ja leikkaa kesäkurpitsasta ohuita suikaleita. Myös munakkaat ja sesonkikasvikset sopivat gluteenittomaan ruokavalioon. Leivonnassa on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että käytät gluteenittomasta viljasta tehtyjä jauhoja. Näin voit nauttia vastaleivotusta leivästä, herkullisesta kakusta ja kekseistä.

Gluteenittomat mausteet

Jos olet keliaakikko tai sinulla on gluteeniallergia, tutustu Kikkomanin reseptikokoelmaan. Olemme koonneet sinne muutamia herkullisia gluteenittomia reseptejä. Ainutlaatuista Kikkoman-makua ruokiin saat, kun käytät Kikkomanin gluteenitonta Tamari-soijakastiketta tai gluteenitonta Teriyaki-marinadia.

Tiesitkö jo?

Reseptikokoelmamme sisältää myös herkullisia gluteenittomia ruokia.

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.