Gluteenittomat ruoat ja Kikkomanin gluteenittomat kastikkeet
08. heinäkuu 2023

Vinkki: katso tuotteen pakkausmerkintä
Viime vuosina keliakia on saanut julkisuudessa aikaisempaa enemmän huomiota ja ruokakaupoista löytyy nykyään monipuolinen valikoima gluteenittomia tuotteita. Gluteenittomat tuotteet on usein merkitty ”gluteeniton”-merkinnällä, jossa viljantähkän yli kulkee vinoviiva. Muutamat viljalajit, kuten riisi, maissi, hirssi, tattari, amarantti ja kvinoa, eivät sisällä gluteenia. Yhdistelemällä niitä kasvisten, kanan, lihan, kanan tai äyriäisten kanssa voit valmistaa herkullisia salaatteja ja pääruokia.
Inspiraatioita aasialaisesta keittiöstä
Keliaakikon kannattaa hakea inspiraatioita aasialaisesta keittiöstä, sillä aasialaisissa ruoissa käytetään vain harvoin viljoja. Syödessäsi herkullista wokkiruokaa riisin kanssa mieleesi tuskin tulee, että jäät jostain paitsi. Pastaruokia puolestaan voit valmistaa kesäkurpitsasta: ota vain spiraalileikkuri esiin ja leikkaa kesäkurpitsasta ohuita suikaleita. Myös munakkaat ja sesonkikasvikset sopivat gluteenittomaan ruokavalioon. Leivonnassa on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että käytät gluteenittomasta viljasta tehtyjä jauhoja. Näin voit nauttia vastaleivotusta leivästä, herkullisesta kakusta ja kekseistä.
Gluteenittomat mausteet
Jos olet keliaakikko tai sinulla on gluteeniallergia, tutustu Kikkomanin reseptikokoelmaan. Olemme koonneet sinne muutamia herkullisia gluteenittomia reseptejä. Ainutlaatuista Kikkoman-makua ruokiin saat, kun käytät Kikkomanin gluteenitonta Tamari-soijakastiketta tai gluteenitonta Teriyaki-marinadia.