Sitruksinen mungpapumuhennos pinaatilla
Sitruksinen mungpapumuhennos pinaatilla

Sitruksinen mungpapumuhennos pinaatilla

kokonaisaika 1 t 35 min
25 min esivalmistelut
50 min valmistus
20 min kohotus

Aromaattisessa dal-muhennoksessa on vihreitä mungpapuja, pinaattia, porkkanoita ja tomaattia. Lisämakua tuovat sitruunamehu, limetin kuori ja Kikkoman vähemmän suolaa sisältävä soijakastike. Annoksen viimeistelee tuore korianteri.

Ainekset

2 annosta

Dal:

150 g
vihreitä mungpapuja
500 ml
kasvislientä
80 g
porkkanaa
50 g
kesäkurpitsaa
1 rkl
kirkastettua voita (ghee)
40 g
sipulia silputtuna
1 
valkosipulinkynsi siivuina
 ½ tl
jauhettua kuminaa
 ½ tl
jauhettua kurkumaa
 ½ tl
jauhettua kanelia
 ¼ tl
kuivattua chiliä
200 g
tomaattimurskaa
50 g
babypinaattia

Chapati-leivät valkosipuliöljyllä:

2 
valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna
2 rkl
oliiviöljyä
80 ml
lämmintä vettä
150 g
vehnäjauhoja
20 g
jauhoa kaulimiseen

Lisäksi:

1 rkl
sitruunamehua
1 tl
limetinkuorta raastettuna
Muutama korianterin lehti
Ravintosisältö (per annos):3.166 kJ / 750 kcal
17 gRasva
30 gProteiini
117 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

150 g vihreitä mungpapuja – 500 ml kasvislientä – 80 g porkkanaa – 50 g kesäkurpitsaa – 1 rkl kirkastettua voita (ghee) – 40 g sipulia silputtuna – 1  valkosipulinkynsi siivuina –  ½ tl jauhettua kuminaa –  ½ tl jauhettua kurkumaa –  ½ tl jauhettua kanelia –  ¼ tl kuivattua chiliä – 200 g tomaattimurskaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike50 g babypinaattia

Keitä mungpapuja kasvisliemessä 35–40 minuuttia. Viipaloi porkkana ja kesäkurpitsa. Kuullota sipulia, valkosipulia, porkkanaa ja kesäkurpitsaa kirkastetussa voissa 3–4 minuuttia. Lisää kumina, kurkuma, kaneli ja chili ja paista 10–15 sekuntia vapauttaaksesi aromit. Sekoita joukkoon keitetyt mungpavut, tomaattimurska ja Kikkoman vähemmän suolaa sisältävä soijakastike. Anna kiehua hiljaa 5 minuuttia, lisää pinaatti ja keitä vielä 1 minuutti.

Vaihe 2

2  valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna – 2 rkl oliiviöljyä – 80 ml lämmintä vettä – 150 g vehnäjauhoja – 20 g jauhoa kaulimiseen

Sekoita valkosipuli ja oliiviöljy. Lisää lämmin vesi vähitellen jauhojen joukkoon samalla sekoittaen. Lisää sitten valkosipuliöljy ja vaivaa taikinaa n. 5 minuuttia, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla ja jätä taikina kohoamaan 20 minuutiksi. Jaa se sitten neljään osaan ja muotoile ne palloiksi. Ripottele niiden päälle loput 20 g jauhoja ja kauli ohuiksi leiviksi. Kuumenna kuiva pannu (keskilämpö/kova lämpö) ja paista kutakin chapati-leipää 20–30 sekuntia per puoli, kunnes niihin alkaa tulla kullanruskeita ja hiiltyneitä kohtia.

Vaihe 3

1 rkl sitruunamehua – 1 tl limetinkuorta raastettuna – Muutama korianterin lehti

Mausta dal sitruunamehulla sekä limetin kuorella ja koristele korianterilla. Tarjoile vastapaistettujen chapati-leipien kanssa.

Vinkki

Saat muhennoksesta kermaisempaa lisäämällä siihen maustamatonta jogurttia.

Resepti-ID: 1598

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

150 g vihreitä mungpapuja – 500 ml kasvislientä – 80 g porkkanaa – 50 g kesäkurpitsaa – 1 rkl kirkastettua voita (ghee) – 40 g sipulia silputtuna – 1 valkosipulinkynsi siivuina – ½ tl jauhettua kuminaa – ½ tl jauhettua kurkumaa – ½ tl jauhettua kanelia – ¼ tl kuivattua chiliä – 200 g tomaattimurskaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike50 g babypinaattia

Keitä mungpapuja kasvisliemessä 35–40 minuuttia. Viipaloi porkkana ja kesäkurpitsa. Kuullota sipulia, valkosipulia, porkkanaa ja kesäkurpitsaa kirkastetussa voissa 3–4 minuuttia. Lisää kumina, kurkuma, kaneli ja chili ja paista 10–15 sekuntia vapauttaaksesi aromit. Sekoita joukkoon keitetyt mungpavut, tomaattimurska ja Kikkoman vähemmän suolaa sisältävä soijakastike. Anna kiehua hiljaa 5 minuuttia, lisää pinaatti ja keitä vielä 1 minuutti.

2 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna – 2 rkl oliiviöljyä – 80 ml lämmintä vettä – 150 g vehnäjauhoja – 20 g jauhoa kaulimiseen

Sekoita valkosipuli ja oliiviöljy. Lisää lämmin vesi vähitellen jauhojen joukkoon samalla sekoittaen. Lisää sitten valkosipuliöljy ja vaivaa taikinaa n. 5 minuuttia, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla ja jätä taikina kohoamaan 20 minuutiksi. Jaa se sitten neljään osaan ja muotoile ne palloiksi. Ripottele niiden päälle loput 20 g jauhoja ja kauli ohuiksi leiviksi. Kuumenna kuiva pannu (keskilämpö/kova lämpö) ja paista kutakin chapati-leipää 20–30 sekuntia per puoli, kunnes niihin alkaa tulla kullanruskeita ja hiiltyneitä kohtia.

1 rkl sitruunamehua – 1 tl limetinkuorta raastettuna – Muutama korianterin lehti

Mausta dal sitruunamehulla sekä limetin kuorella ja koristele korianterilla. Tarjoile vastapaistettujen chapati-leipien kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.