

Sitruksinen mungpapumuhennos pinaatilla
Aromaattisessa dal-muhennoksessa on vihreitä mungpapuja, pinaattia, porkkanoita ja tomaattia. Lisämakua tuovat sitruunamehu, limetin kuori ja Kikkoman vähemmän suolaa sisältävä soijakastike. Annoksen viimeistelee tuore korianteri.
Ainekset
Dal:
Chapati-leivät valkosipuliöljyllä:
Lisäksi:
Valmistus
Vaihe 1

150 g vihreitä mungpapuja – 500 ml kasvislientä – 80 g porkkanaa – 50 g kesäkurpitsaa – 1 rkl kirkastettua voita (ghee) – 40 g sipulia silputtuna – 1 valkosipulinkynsi siivuina – ½ tl jauhettua kuminaa – ½ tl jauhettua kurkumaa – ½ tl jauhettua kanelia – ¼ tl kuivattua chiliä – 200 g tomaattimurskaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – 50 g babypinaattia
Keitä mungpapuja kasvisliemessä 35–40 minuuttia. Viipaloi porkkana ja kesäkurpitsa. Kuullota sipulia, valkosipulia, porkkanaa ja kesäkurpitsaa kirkastetussa voissa 3–4 minuuttia. Lisää kumina, kurkuma, kaneli ja chili ja paista 10–15 sekuntia vapauttaaksesi aromit. Sekoita joukkoon keitetyt mungpavut, tomaattimurska ja Kikkoman vähemmän suolaa sisältävä soijakastike. Anna kiehua hiljaa 5 minuuttia, lisää pinaatti ja keitä vielä 1 minuutti.
Vaihe 2

2 valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna – 2 rkl oliiviöljyä – 80 ml lämmintä vettä – 150 g vehnäjauhoja – 20 g jauhoa kaulimiseen
Sekoita valkosipuli ja oliiviöljy. Lisää lämmin vesi vähitellen jauhojen joukkoon samalla sekoittaen. Lisää sitten valkosipuliöljy ja vaivaa taikinaa n. 5 minuuttia, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla ja jätä taikina kohoamaan 20 minuutiksi. Jaa se sitten neljään osaan ja muotoile ne palloiksi. Ripottele niiden päälle loput 20 g jauhoja ja kauli ohuiksi leiviksi. Kuumenna kuiva pannu (keskilämpö/kova lämpö) ja paista kutakin chapati-leipää 20–30 sekuntia per puoli, kunnes niihin alkaa tulla kullanruskeita ja hiiltyneitä kohtia.
Vaihe 3

1 rkl sitruunamehua – 1 tl limetinkuorta raastettuna – Muutama korianterin lehti
Mausta dal sitruunamehulla sekä limetin kuorella ja koristele korianterilla. Tarjoile vastapaistettujen chapati-leipien kanssa.
Vinkki
Saat muhennoksesta kermaisempaa lisäämällä siihen maustamatonta jogurttia.
Resepti-ID: 1598
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä














