Quiche Lorraine purjolla ja pekonilla
Quiche Lorraine purjolla ja pekonilla

Quiche Lorraine purjolla ja pekonilla

4,5 29 arviot
kokonaisaika 50 min
15 min esivalmistelut
35 min valmistus

Ranskalainen klassikko modernilla twistillä: purjo, pekoni ja timjami kohtaavat kermaisessa täytteessä, joka on maustettu Kikkomanin soijakastikkeella. Quiche maistuu herkulliselta sekä kylmänä että kuumana.

Ainekset

6 annosta

Päällinen:

2 
ohutta purjoa
125 g
kuutioitua pekonia

Taikina:

75 g
kylmää voita
150 g
vehnäjauhoja
Voita vuoan voiteluun (vaihtoehto: valmis quiche- tai piirakkapohja)

Täyte:

4 
kananmunaa
200 g
kermaa
150 g
juustoraastetta
 ¾ tl
kuivattua timjamia
Vastajauhettua pippuria
Jauhettua muskottipähkinää
2 rkl
seesaminsiemeniä
Ravintosisältö (per annos):2.125 kJ / 512 kcal
36,9 gRasva
22,2 gProteiini
22,4 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

2  ohutta purjoa – 125 g kuutioitua pekonia – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Viipaloi purjo rinkuloiksi. Paista kuutioitua pekonia teflonpannulla. Lisää purjo ja kuullota n. 10 minuuttia. Mausta Kikkoman soijakastikkeella.

Vaihe 2

75 g kylmää voita – 150 g vehnäjauhoja – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – Voita vuoan voiteluun (vaihtoehto: valmis quiche- tai piirakkapohja)

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele piirakkavuoka (halkaisija n. 30 cm). Sekoita kaikki ainekset sekä n. 4 rkl kylmää vettä sileäksi taikinaksi. Kauli taikina tuorekelmuarkkien välissä pyöreäksi levyksi, joka on hiukan vuokaa suurempi. Asettele sitten taikinalevy vuokaan ja pistele pohjaa haarukalla muutaman kerran.

Vaihe 3

4  kananmunaa – 200 g kermaa – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike150 g juustoraastetta –  ¾ tl kuivattua timjamia – Vastajauhettua pippuria – Jauhettua muskottipähkinää

Sekoita täytettä varten kananmunat, kerma ja Kikkoman soijakastike. Lisää juustoraaste sekä timjami ja mausta pippurilla sekä muskottipähkinällä. Levitä purjo-pekoniseos vuokaan ja kaada päälle munaseos. Paista 180-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia, kunnes quiche on kullanruskea.

Vaihe 4

2 rkl seesaminsiemeniä – 2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Paahda seesaminsiemenet pienessä teflonpannussa kullanruskeiksi. Sekoita joukkoon Kikkoman seesamiöljy ja Kikkoman soijakastike. Leikkaa quiche annospaloiksi, pirskottele päälle seesamiöljyseosta ja tarjoile.

Vinkki:

Jos aikaa on vähän, voit käyttää valmista piirakka- tai quiche-pohjaa, joita löytyy kaupan pakasteosastolta. Purjon sijaan quicheen sopivat hyvin parsakaali, värikkäät paprikat, herneet tai edamame-pavut. Pekonin voit halutessasi korvata savulohella. Pinnalle sopivat myös auringonkukan tai hampun siemenet.

Resepti-ID: 1500

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

2 ohutta purjoa – 125 g kuutioitua pekonia – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Viipaloi purjo rinkuloiksi. Paista kuutioitua pekonia teflonpannulla. Lisää purjo ja kuullota n. 10 minuuttia. Mausta Kikkoman soijakastikkeella.

75 g kylmää voita – 150 g vehnäjauhoja – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – Voita vuoan voiteluun (vaihtoehto: valmis quiche- tai piirakkapohja)

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele piirakkavuoka (halkaisija n. 30 cm). Sekoita kaikki ainekset sekä n. 4 rkl kylmää vettä sileäksi taikinaksi. Kauli taikina tuorekelmuarkkien välissä pyöreäksi levyksi, joka on hiukan vuokaa suurempi. Asettele sitten taikinalevy vuokaan ja pistele pohjaa haarukalla muutaman kerran.

4 kananmunaa – 200 g kermaa – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike150 g juustoraastetta – ¾ tl kuivattua timjamia – Vastajauhettua pippuria – Jauhettua muskottipähkinää

Sekoita täytettä varten kananmunat, kerma ja Kikkoman soijakastike. Lisää juustoraaste sekä timjami ja mausta pippurilla sekä muskottipähkinällä. Levitä purjo-pekoniseos vuokaan ja kaada päälle munaseos. Paista 180-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia, kunnes quiche on kullanruskea.

2 rkl seesaminsiemeniä – 2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Paahda seesaminsiemenet pienessä teflonpannussa kullanruskeiksi. Sekoita joukkoon Kikkoman seesamiöljy ja Kikkoman soijakastike. Leikkaa quiche annospaloiksi, pirskottele päälle seesamiöljyseosta ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.