

Quiche Lorraine purjolla ja pekonilla
Ranskalainen klassikko modernilla twistillä: purjo, pekoni ja timjami kohtaavat kermaisessa täytteessä, joka on maustettu Kikkomanin soijakastikkeella. Quiche maistuu herkulliselta sekä kylmänä että kuumana.
Ainekset
Päällinen:
Taikina:
Täyte:
Valmistus
Vaihe 1

2 ohutta purjoa – 125 g kuutioitua pekonia – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Viipaloi purjo rinkuloiksi. Paista kuutioitua pekonia teflonpannulla. Lisää purjo ja kuullota n. 10 minuuttia. Mausta Kikkoman soijakastikkeella.
Vaihe 2

75 g kylmää voita – 150 g vehnäjauhoja – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – Voita vuoan voiteluun (vaihtoehto: valmis quiche- tai piirakkapohja)
Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele piirakkavuoka (halkaisija n. 30 cm). Sekoita kaikki ainekset sekä n. 4 rkl kylmää vettä sileäksi taikinaksi. Kauli taikina tuorekelmuarkkien välissä pyöreäksi levyksi, joka on hiukan vuokaa suurempi. Asettele sitten taikinalevy vuokaan ja pistele pohjaa haarukalla muutaman kerran.
Vaihe 3

4 kananmunaa – 200 g kermaa – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 150 g juustoraastetta – ¾ tl kuivattua timjamia – Vastajauhettua pippuria – Jauhettua muskottipähkinää
Sekoita täytettä varten kananmunat, kerma ja Kikkoman soijakastike. Lisää juustoraaste sekä timjami ja mausta pippurilla sekä muskottipähkinällä. Levitä purjo-pekoniseos vuokaan ja kaada päälle munaseos. Paista 180-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia, kunnes quiche on kullanruskea.
Vaihe 4

2 rkl seesaminsiemeniä – 2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Paahda seesaminsiemenet pienessä teflonpannussa kullanruskeiksi. Sekoita joukkoon Kikkoman seesamiöljy ja Kikkoman soijakastike. Leikkaa quiche annospaloiksi, pirskottele päälle seesamiöljyseosta ja tarjoile.
Vinkki:
Jos aikaa on vähän, voit käyttää valmista piirakka- tai quiche-pohjaa, joita löytyy kaupan pakasteosastolta. Purjon sijaan quicheen sopivat hyvin parsakaali, värikkäät paprikat, herneet tai edamame-pavut. Pekonin voit halutessasi korvata savulohella. Pinnalle sopivat myös auringonkukan tai hampun siemenet.
Resepti-ID: 1500
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä