Kokeile "japas" - tapaksia japanilaiseen tyyliin

04. Oktober 2023

[Translate to Finnisch:]

Haluatko tarjota vieraillesi jotain erikoista? Valmista heille siinä tapauksessa japas-annoksia. Japanilaisista tapas-resepteistämme löydät niin aitoja japanilaisia tapas-ruokia kuin myös japanilaisen ruokakulttuurin inspiroimia reseptejä. Pienet, kauniisti koristellut ruoka-annokset ovat kuuluneet japanilaiseen ruokakulttuuriin jo vuosisatojen ajan. Myös tässä japanilainen ruokakulttuuri (washoku) osoittaa monipuolisuutensa – sekä sen, että japanilainen ruoka ei ole pelkkää sushia. Ei siis ole ihme, että washoku nimettiin vuonna 2013 UNESCOn maailman kulttuuriperintökohteeksi.

Pienet herkulliset luomukset

Tonnikalaa, tankoparsaa tai ankkaa – herkullisten japas-ruokien perusaineina käytetään parhaita raaka-aineita. Niistä valmistetaan pieniä suupaloja, jotka loihtivat kiehtovia makuelämyksiä. Japas-ruoissa tuttuja raaka-aineita on yhdistelty uudella yllättävällä tavalla: simpukoita viini-soijakastikkeessa, japanilaiset valkokaaliröstit possunkyljen kera tai katkarapu-miniletut. Japas-ruokia voi valmistaa grillaamalla, paistamalla tai uunissa hauduttamalla, ja ne houkuttelevat kokeilemaan uusia yhdistelmiä.

Soijakastikkeella maustettu

Fermentoidut elintarvikkeet – kuten soijakastike – ovat tärkeä osa japanilaista keittiötä. Niillä on myös positiivinen vaikutus ruoansulatukseen. Luonnollisesti valmistetulla soijakastikkeella saat jokaiseen ruokaan maukasta umami-makua, ja sitä käyttämällä suolan käyttö voidaan vähentää minimiin. Toivomme, että japas-reseptimme antavat sinulle inspiraatiota ruoanlaittoon. Kokeile herkullisia reseptejämme tai loihdi vaikkapa täysin omia japas-annoksia.

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.